|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Dynamic disk
E ovako ide prica ![]() Ima vec da sam kupio samsungov hard uglavnom kada sam ga formatirao nisam gledao dali je dynamic ili basic i ocito je to bila fucking pogreska. E sada to je sve super radio na nf4 chipsetu ja sam vidio hard sve super sve pet. Sada kada sam premjestio hard na p35 chipset odjednom ga windowsi nezele vidjeti... U disk manageru postoji i kaze da je unreadable. E sada taj hard disk ima na sebi ogromnu kolekciju svakojakih materijala i vrlo mi je vazno da to vidim... Jedino sto mi u windowsima nudi je da ga pretvorim u basic, e sada ja sam mislio u najgorem mogucem scenariju da ga pretvorim u basic (pada obavezan format) i pokusam sa npr file scavengerom pocupati sto vise mogu... ALI ja bi to htio izbjeci pod svaku cijenu posto mi bas nije svejedno da oko 250GB podataka dobije vjetar u ledja... plica je p35-ds3r a bivsa je dfi infinity nf4
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uff... Nezgodno... Pretpostavljam da si probao već sa Acronis Disk Directorom odrinirati po disku?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
|
sa acronisom jesam ali sa ovim disk directorom mislim da nisam...
![]() |
#5 |
bycod
|
nepomaze...
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da ga vratiš natrag na NF4 ploču i kopiraš podatke?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Brijem da je Codiac već frknuo ploču nekome nače nebi niti pitao... ![]() Btw neznam koji mu je k* ali ako neće bojim se da ćeš morat nać nekoga sa NF4 pločom, ako i to pomogne... Neznam puno o tome kako ti dynamic volumeovi funkcioniraju prema kontroleru i osu ali ako je to neki aka RAID spanning sistem u malome onda lako moguće da ti druga ploča neće raditi ako nema info od tog diska, pa čak možda ni isti model ili čak i tvoja vlastta ako je neko sprčkao već ccmosom bios ili nešto...
![]() |
#8 |
bycod
|
imam par jos "aseva" u rukavu al sam mislio da to nece biti potrebno jer ukljucuje ili bootanje linux distre i prazan 250gb hard. ili instalciju windowsa 2000 i prazan 250gb hard za bekap ![]() uglavnom sada bi spominjo majku mutavim windowsima al kad nece pomoc ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Neće ti ništa pomoći osim formatiranja kompletnog diska.Dynamic je disk je sustav sličan RAID-u (samo što to nije).Omogućuje ti da proširiš jednu particiju na više diskova u principu... http://support.microsoft.com/kb/309044 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
|
omfg . . . samo sto je fora sta ja nisam produzivao nikakvu particiju.... ovo ce biti preveselo sutra kad probam zadnje opcije...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
x
Probaj program Getdataback for(ntfs,fat...blala) S njime sam uspjevao rješiti prilično gadne stvari te ukoliko na disku nije ništa kriptirano bez obzira na particije naći će ti.Funkcionira prilično sporo(ne učitava particije nego ide sektor po sektor......pa izlistava na kraju posla sve što je na disku). ja sam 60 gb podataka vraćao oko tjedan i pol....vjerojatno će ti iti brže, meni je fizicki zakazao disk pa se malo usporio. Jamcim desnim jajetom za njega ![]() bah...edit...gledam sada na netu, više nije free, ak ti treba imam ja free inačicu za sve tipove(fat,ntfs...) pa ostavi emajl pa ti posaljem.program ima 2mb? ![]() inace demoi su na http://www.runtime.org/downloads.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|