|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
AMD 64 X2 939
Koji je najbrži procesor za socket 939 i gdje se može kupiti, ako ga je idalje moguće nabaviti. Postoji li neka jako važna novost u AM2 zbog koje bi vrijedilo preći na njega. Je li ddr2 mnogo brža? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa gledajuci sa strane performansa, neces dobit puno. S ekonomske strane mislim da je itekako isplativo, pogotovo zbog cinjenice da su procesori i memorije sa dosta niskim cijenama danas.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
za s939 najbrži je FX60 i ne možeš ga više kupitijer su svi s939 procesori odavno u stanju EOL ddr2 je nešto brža od ddr-a ali tek na visokim taktovim uz niske latencije (1000+ 4-4-4-12) no to ionako nije neki presudan faktor koeg bi ti kao krajnji korisnik osjetio. ako imaš s939 isplati ti se preć na AM2 iz razloga što možeš kupit 2GB RAM-a za oko 500-600kn i X2 CPU za oko 400kn
![]() |
#4 |
Premium
|
Ako već imam 2gb cl2 i x2 4200+... onda nemam razloga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
za nekog tko ima s939 a ne želi mjenjat RAM i MBO ovo je odlično ako ga fakat ima raspoloživog
![]() |
#13 |
Lucky Luke
|
bilo je prije dva tri dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
He, he... Ja sam danas pokupio jedan x2 u ADMu... Instalirao ga prije pola sata u kantu na stocku je za sad, da vidim kako će se ponašati sa ovim Zalmanom, jer ovaj zalman ipak nije baš neki izbor za x2 procesore hladit... Ipak su to dvije jezgre i 1mb cachea ali opet nije bitno gore od Presshota ili San Diega po cacheu, a ak njih može hladit valjda će i ovo... ![]() Ma uostalom vidjet ću, digao sam malo napon Zalmanu za svaki slučaj, na 55C sam stavio 100% ventove... Makar - prime mi odma pali full okretaje kad zagrije obe jezgre, za par sekundi (na large testu) ali to je bilo na 6V sad ću probati na 7V... Edit: Evo dodao sam natrag 80mm koji sam bio izvadio kad sam stavio Zalmana (za Venice ipak nije trebao uz Zalmana) i malo presložio konfiguraciju ventova i brzine... Sad je ko bog 53-54C (temperatura jezgara) - full load pod primeom već sat vremena i ne pale se full okretaji... Zalman - 1400RPM, 2x80mm @ cca 2000RPM ispuh... Nije baš tiho ali da se živit s njim, ipak je ispod stola pa nije tako strašno... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 25.07.2007. u 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lucky Luke
|
koji oces moj je isto iz adm-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Bench čega? Pa x2 A64 nije nikakv hot news, posebno ne Manchester... Ima o njima u arhivi foruma i previše toga samo da velim da ovo nije zadnji kojeg sam ja pokupio tako da ako još neko oće 664kn za keš i nema frke... Samo upozorenje za one koji ne čitaju to je tray verziaj dakle - nema coolera, nema naljepnice, manuala i ostalog sadržaja, samo plastična kutijica kao ona za stikove i samo 6mj garancije na njega... A oko klokanja... To ću za koji dan jer sam stavio AS5 a njoj treba par dana da se "slegne" onda ću navit prc da vidim dokle ide... Zanimljivo stabilan je na 1.33V (default je 1.35V ali ploča malo undervolta) možda i ima nekog potencijala...
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
I ja sam ga rezervirao za sutra,nakon toga ide moj SD3700 na tržnicu.Nadam se da ću osjetiti nekakav napredak u ovim novim igrama,pogotovo Dirt-u.inace rekao mi je tip na telefonu da ih imaju jos jako malo ali da će biti i novih narudžbi jer su jako iznenađeni dobrom prodajom.Soc 939 ipak nije mrtav,barem još malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam se isto pomislio otić po jedan primjerak u adm, ali to moje promišljanje je trajalo točno 0.86sec.. Ipak ovaj san diego na stocku odere razne dualkorce u dosta aplikacija-meni je i to dovoljno |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Beskorisna bitanga...
|
U dosta igara da... Da ne kažemo u debeloj većini, ali neke druge aplikacije su druga priča, zapravo u većini stvari koje nisu igre ih baš i ne odere... Ali da je SD dobar - dobar je, i moj eks Venice je sasvim ok, ja sam i govorio da nemam niti namjeru mjenjati ga ali eto, imam priliku pa zašto ne, ionako je ovaj Venice dosta slab kloker ide do svega 2500 stabilno, a tolko bi išao sigurno i ovaj x2 makar IMO niti nema potrebe... Baš sam skinuo jedan ultra HDTV klip i 23% loada ima CPU... Oblivion (sve maks) 62% average load... Nije loše, bar je nestalo ono iritantno trzuckanje koje se znalo sa Veniceom dešavati, mada nije bio CPU load 100% malo je štucala igra, vjerojatno soft zvuk, na DCu toga nema pa eto - jedno poboljšanje je već vidljivo...
![]() |
#24 |
Beskorisna bitanga...
|
U biti za većinu igara i ostalih "protočnih" aplikacija je pravilo -> što veći takt, bolji skor... Naravno govorim o istoj arhitekturi/procesoru da me sad nebi naskočili neki... ![]() Za jako multithredane aplikacije (nema ih baš eđu igrama - još) je pravilo malo drugačija a to kolko bolje će ih DC napravit ovisi prije svega o sposobnostima OSa i/li cpu mikrokoda da djeli rad i naravno samoj aplikaciji, kolko je ona zaista optimizirana za mutithreding... Naravno multihreading postoji već duuuugo nije se on pojavio sa DC athlonima ili preslerima... Problem je što većina igara ne koristi dobro više procesora/jezgara u tome što većina igara ima jedan framework, u neku ruku se može reći kernel igre (namjerno ne govorim engine jer to nije isto) kroz koji se hendlaju i/o kontrole, reakcije igre na pojedine akcije itd, i premda svaka igra ima "module" koji se pozivaju po potrebi taj centalni koordinator je jako, jako teško napravit da bude mutithredan jer je to u biti jako kompleksan skup petlji i on je u biti ograničavajući faktor zbog same strukture... Zamisli stvar - imaš photoshop, i sad veliš napravi mi gaussian blur na slici od 2000x1000 piksela... Photoshop pokrene filter modul, razreže je na 2da komada 1000x1000 i svaka jezgra rifla svoj, ili je možeš napravit da jedna radi jednu fazu operacije a druga drugi... Na igri je to jako teško izvesti jer čim ti framework ima nešto na svojoj jezgri/procesoru to nešto mu konkurira, kolko za cpu vrijeme tolko za cache...
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hvala na objašnjenju.Ali ajmo konkretno.Imam 7900gs,dve gige rama i SD3700.Nista nije klokano.Novi Colin DIRT mi je pri rezoluciji 1024x768 i nisko/srednjim detaljima gotovo neigriv pogotovo kada su na ekranu više automobila.Neki se kunu da im sa dvojezgrenim procom i tom istom grafom i pri vecim rezolucijama ( 1280x1024 koja je ujedno i moja nativna reza na lcd-u ) i srednje/visokim detaljima igra ne pada ispod 35 fpsa.Da li ima netko tko moze potvrditi ili demantirati nesto slicno. Mislim,proc je rezerviran i kupujem ga tak i tak ali bas me zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Beskorisna bitanga...
|
@Ozy Znam... I ja sam se začudio u prvi moment oko 6mj ali ionako se fakat ne sjećam kad mi je na procesor trebala garancija zadnji put pa me ne uznemiruje puno... ![]() Vjerojatno im se neda na lageru držati za zamjenu, imo lako bi moglo bit da je ovo što se sad prodaje u biti zaliha iz skladišta koja je bila za reklamacije predviđena kod nekog o drugih shopova/dobavljača, pa sad kad su istekle garancije trayovima koje su isti rasprodali okolo - ovim prvima više niti netrebaju na lageru a ADM ih je pokupio... Anyway kako god da su ih dobili - ja sam zadovoljan kupnjom... ![]() @Mladenxy A čuj novije igre se ipak počinju polako pisati pametnije, barem da donekle iskorištavaju multi cpu/core ali još jednostavnije je da se procesiranje soft zvuka i ostali sistmaski "nevidljivi" cpu killeri iskipaju na drugu jezgru (na onu koja je manje loadana) čak i ako nije optimizirana igra ali naravno opet je limit snaga pojedinačne jezgre... Makar tvoj proc ako se ne varam radi na 2400MHz. to ovaj x2 mora dosegnuti bez puno pitanja pa opet imaš - dviej jezgre od 2400Mhz a vjeruj mi da ti za igranje 512kb ili 1024kb po jezgri nište puno ne znači...
![]() |
#29 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo ja se malo sinoc poigrao sa svojim i ide fino.Za neki monster OC mi treba jaci hladnjak jer se ovaj X2 u idle-u grije manje od ex venice-a (zbog malo manje voltaze),al u full loadu 2je jezgre odu i 5-7C vise u usporedbi s Venice-om.E sad zamjena hladenja ne dolazi u obzir jer neam para zamjenit starog thermalrighta novijim modelom,a ovaj moj stari super hladi s obzirom da ima manje od 300g ![]() ![]() ![]() ugl ja prezadovoljan kupnjom pogotovo ako se uzme u obzir da su polovnjaci 700kn+........AM2 Bite me ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
da nisam bolestan i da smijem iz sobe odmah bi odletio po jedan. ![]() inace ak ste primjetili u ve-mulhu imaju x2 s939 po isto nevjerojatnoj cijeni ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|