|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Smart
Jel zna netko kakav softver za praćenje SMART parametara SATA diskova. Svi koje sam probao dosad mi krivo detektiraju veličinu harda i prate samo temperaturu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
aida32 mozda? vidi sliku
![]() Zadnje izmijenjeno od: Veky. 25.03.2006. u 08:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Neznam kaj da kazem za aidu jer recimo na IBM-u 60 Gb 7200 mi je prikazival temp od 110°C!!! Ono malo mi je to cudno. ok na barackudi kaze max 49 ali i to mi je malo previse!
![]() |
#4 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() meni je disk cijelo vrijeme oko 27c, nikad nije preso 28c... jucer idem malo gledat tempe i sad je odjednom 34c otvorio sam prozor da napravim smrz, proc padne na 29c, sistem na 21... a disk je jos na 34c... wtf? onda sam se sjetio neki dan dok sam palio komp da su se culi cudni zvukovi, ko da neko nabija po kucistu, zasto imam feeling da je nesto u vezi diska? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma opcenito brijem da fula temp. na veliko! priznajem da je disk toplli i dao bi mu max nekih 40 mozda +-2°C. ali nebuloze tipa 110 (na starom disku) koji je stvarno mlaki je i vise nego previse. po tom bi mogel kuhat jaja na disku! ![]() ma meni nije samo jasno da na takvom stupnju razvoja jos uvjek nemreju napraviti senzore koji tocno ocitavaju temperaturu (naravno ajd nekih +-2%°C). naravno da ne govorim o senzorima za procove koje sa svakom revizijom biosa imaju drasticne pomake..!!
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
I meni AIDA normalno pokazuje. Temp je 28, jer joj 8 piči po jajnicima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|