Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2007., 08:23   #1
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Popust u trgovinama

Pozdrav

Baš sam nešto razgovarao s frendom vezano uz kupnju novog kompa i nekak smo došli na temu popusta gdje smo imali potpuno suprotne stavove. Situacija je slijedeća - stjecajem okolnosti sam u jednoj trgovini ove godine već spiskao 8 i nešto somova u komadu, te sam sad opet naručio komponente. Pošto nije bilo željene matične, naručio sam samo proc, pa mi je usfalilo cca 100tinjak kuna za besplatnu dostavu, pa sam ubacio i Logitechovu tipkovnicu za cca 200kn. S obzirom da sam, prisiljen time što Abitice sigurno neće kroz tjedan dva biti dostupne, odabrao drugu ploču, ubacio sam i nju u narudžbu, što je iznosilo cca 3300kn, čime se moj ukupni učinak u trgovini popeo na iznad 11 tisuća kuna. I sad se frend čudi kako to da mi nisu dali nikakav popust ili da su ubacili tu tipkovnicu free, ili barem dali besplatnu dostavu na sam proc. I još mi kaže da ak se već nisu sami sjetili, da sam trebao ja napomenuti ukupni iznos i sam tražiti popust. Iskreno, poznavajući naše trgovce, nije mi bilo ni na kraj pameti da bi mi ponudili popust, niti bih ga se sjetio sam tražiti. Što vi mislite, da li bi na takav iznos kupac trebao dobiti dodatni popust, besplatnu dostavu ili nešto, i biste li tražili ukoliko se trgovina ne bi sama sjetila?
Staro 31.08.2007., 10:28   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
Pozdrav

Baš sam nešto razgovarao s frendom vezano uz kupnju novog kompa i nekak smo došli na temu popusta gdje smo imali potpuno suprotne stavove. Situacija je slijedeća - stjecajem okolnosti sam u jednoj trgovini ove godine već spiskao 8 i nešto somova u komadu, te sam sad opet naručio komponente. Pošto nije bilo željene matične, naručio sam samo proc, pa mi je usfalilo cca 100tinjak kuna za besplatnu dostavu, pa sam ubacio i Logitechovu tipkovnicu za cca 200kn. S obzirom da sam, prisiljen time što Abitice sigurno neće kroz tjedan dva biti dostupne, odabrao drugu ploču, ubacio sam i nju u narudžbu, što je iznosilo cca 3300kn, čime se moj ukupni učinak u trgovini popeo na iznad 11 tisuća kuna. I sad se frend čudi kako to da mi nisu dali nikakav popust ili da su ubacili tu tipkovnicu free, ili barem dali besplatnu dostavu na sam proc. I još mi kaže da ak se već nisu sami sjetili, da sam trebao ja napomenuti ukupni iznos i sam tražiti popust. Iskreno, poznavajući naše trgovce, nije mi bilo ni na kraj pameti da bi mi ponudili popust, niti bih ga se sjetio sam tražiti. Što vi mislite, da li bi na takav iznos kupac trebao dobiti dodatni popust, besplatnu dostavu ili nešto, i biste li tražili ukoliko se trgovina ne bi sama sjetila?
Jednom rjecju, naravno.
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2007., 10:30   #3
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Znači, ja sam onda poprilična budaletina što se toga nisam sjetio?
Staro 31.08.2007., 10:45   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
Znači, ja sam onda poprilična budaletina što se toga nisam sjetio?
Nisi, niti sebe nemoj kriviti zbog toga. To bi bilo profesionalno ponasanje prodavaca, ako vec imas korisnika koji redovno kupuje (da se razumijemo, par desetaka kkn i nije neka cifra, ali je povijest kupnje bitnija stvar) i standardni "znaci paznje" su profesionalni standard.

Ne mora to uvijek biti samo popust ili besplatna dostava, moze biti i poklon u smislu jaceg modela opreme, davanje popusta nekom drugom po preporuci, poziv na prezentaciju itd.
Staro 31.08.2007., 11:09   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
sve ovisi o vlasniku ducana...
moze ti dati odmah popust ili cekati da naberes malo cifru...

tako je u nekim ducanima(links)
kada probijes neku cifru(cca 20 000 ili vise kn) dobijes karticu i imas fixan popust od 3% pri svakoj iducoj kupnji... pa makar bilo 10 kn ili 10 000 kn.
nije puno ali veseli
na gotovinu to onda ispadne 15% popusta.

sad kad imam popust, uvijek kupujem tamo.
tako da i ducan ima neke koristi od takvih usluga ofkors, ne ides u druge ducane....

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 11:28   #6
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A sto da vam ja kazem na sve to...... evo moj primjer, u Linksu sam poceo kupovati od prvog dana kad se otvorio, decki su stvarno bili super (pogotovo Hrvoje koji radi na prodaji i Hrvoje koji radi na izdavanju robe), ma zbilja uzitak kupovanja, ako sam i trebao neki savjet oko novih komponenti, zbilja su bili iskreni ako nesto zbilja nije bilo dobro, dali su uvijek dobar savjet. I tako sam unazad cca 3-4 god sto za sebe, a vecimu za svoju ekipu uvijek tamo narucivao i kupovao robu. Ne znam tocno koliko je tam na moje ime potroseno ali od kada imam njihov dodatni popust i prije njega brijem da je sigurno preko cca 50000 kn. I tak ja jedan dan dodjem tamo i kupujem neke ventilatore da frendu slozim komp do kraja (sad su tam vec i neki drugi prodavaci) i doticni gospodin valjda vidi moj account, a meni fali cca 2,50 kn da kupim sve sto mi treba kako bi slozio komp do kraja taj dan. I kazem ja njemu, da cu sutra doci tamo ujutro i vratiti tih 2,50 kn, te ako bih mogao ostati duzan. A on kaze da ne moze, jer ce mu faliti na obracunu.... I nista, sjeo u auto i idem doma po jos te dvije i pol kune..... pa da li je to profesionalno... ne znam, jer tu nije stvar vrazjih novaca vec nekog povjerenja... a ne znam koliko puta sam ostavio i ostatak..... naglasavam da je to slucaj samo s nekima iz linksa, dok bi se drugi, npr. Hrvoje, samo nasmijao na to....
Solberg je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 11:40   #7
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Ma mislim, nisam ja grebator, pošteno ću platiti koliko košta, ali na potrošenih cca 10 somova da mi ne daju besplatnu dostavu za Q6600 već me cimaju za tih 115 kuna do besplatne dostave, to mi je skroz bezveze.
Staro 31.08.2007., 11:52   #8
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
2 solberg, steta, bas si naletio na nekog novoga, pa ga bilo 'trta' da mu sef ne sjedne za vrat...

tako je tu u Ri ekipa isto Ok kao sto si ti naveo u Zgu...
znalo je biti da im roba dodje a nisu jos upisali u stanje na skladiste sve pa ne mogu ni prodati, pa mi daju na ruke LCD 226BW i kaze dodji sutra pa plati a i s maticnom je bilo slicno... da ne cekam do iduceg dana bezveze...
uglavnom uvijek voljni pomoci. zato sam njihov vjeran kupac
dok u nekim drugim ducanima iz principa ne kupujem... prebahati su i to ne mogu tolerirati.
da nema nas(kupaca), ne bi ni njih bilo.
a oni se poansaju kao da su carevi.. (neki velim, na srecu ne svi)

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 12:13   #9
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ma bilo je tu jos nekih bisera, ali nije mi cilj nikoga blatiti, samo bih ukazao na to da prodavaci, bar po mom iskustvu, koji zbilja izlaze u susret kupcu, dobivaju vise nego sto misle.... ja sam u doticno vrijeme kupovao neke stvari koje su bile i nesto skuplje nego u drugim ducanima, ali mi nije bilo vazno, jer mislim da je pristup najvazniji..... nije sve u novcima, jer puno njih poprilicno zaradjuje, a zbilja im malo ima pozitivnu reputaciju kiod kupaca. No dobro, to je samo stajaliste mene kao kupca, a ekonomija je vec druga stvar, zbog koje oni i zive.
Solberg je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 12:25   #10
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Solberg Pregled postova
Ma bilo je tu jos nekih bisera, ali nije mi cilj nikoga blatiti, samo bih ukazao na to da prodavaci, bar po mom iskustvu, koji zbilja izlaze u susret kupcu, dobivaju vise nego sto misle.... ja sam u doticno vrijeme kupovao neke stvari koje su bile i nesto skuplje nego u drugim ducanima, ali mi nije bilo vazno, jer mislim da je pristup najvazniji..... nije sve u novcima, jer puno njih poprilicno zaradjuje, a zbilja im malo ima pozitivnu reputaciju kiod kupaca. No dobro, to je samo stajaliste mene kao kupca, a ekonomija je vec druga stvar, zbog koje oni i zive.
Kupujem opremu zadnjih... paaaa... preko 20 godina. Imam preko nekoliko "svojih" trgovina, u vecini ostalih firmi imam "kontakte", no manje je bitno koliko to meni koristi vec je bitnije sto mogu svakog ko me pita ili mi je bitan uputiti tu-i-tu i reci sto da nabavi bez potreba za razmisljanjem da ce ga oderati, dati losu opremu i slicno.

Neke se stvari stjecu godinama, neke pametnim i profesionalnim ponasanjem trgovaca. Stvar je jako jednostavna.
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2007., 12:56   #11
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja u HGspotu u BL imam rabat. Tu neku odredjenu granicu sam jos u aprilu ove godine presao (svake godine ides iz pocetka, za novu godinu "ponistavaju" konto korisnika) i poslije toga mi stalno obracunavaju sa tim rabatom, bez ikakvih problema.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno