|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
LCD na laptopu pokazuje cudnu sliku. Ima li pomoci?
Radi se o NECu FM400. Slika nakon sto otvorim nevalja pokazuje neke mrljotine, uglavnom nista se nemoze raspoznati na ekranu. Onda nakon sto ga mrdam naprijed nazad slika postane normalna, ali cim ga dotaknes ponovo poblesavi. Mislim da se radi o kabelu koji salje sliku iz grafe u lcd? Uglavnom ima li pomoci? moze li se staviti novi kabel, ako je u tome problem? Nema garanciju, pa sam primoran na DIY metode. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Pretpostavljam da se to može srediti, trebalo bi, tu je stvar čisto u kontaktu..nađi nekog voljnog u Zg. da ti rastavi taj lap i vidi ako se šta treba lemiti/očistiti i sredi ti to..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
šlap
|
Bio sam tamo di sam ga kupio i kaze da se to neisplati popravljat. Istina nije ga ni vidio, ali bojim se da me ne oderu. Draze mi je kupiti neki sugavi LCD za desktop komp za oko 1000kn pa njega koristiti onda, a ovaj samo skinuti. Ali volio bih probati ovaj popraviti, ako nista onda cu ga skinuti. Pa ako netko zna neki link da vidim koji dio bi mogao biti u problemu i da znam di da gledam, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potrebno je iskustvo u (pažljivom) rastavljanju elektroničkih uređaja, pogotovo kad su u pitanju laptopi. Ako se sam upustiš u to, obrati pažnju na flat kabel. To je kabel koji iz "donjeg" dijela laptopa ide u "gornji" s lcd - om. Provjeri dali se isti prelomio tj. pukao, a također provjeri njegove priključke na oba kraja. Po opisanom to je i najvjerojatnije mjesto problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
šlap
|
THX budem pogledao pa javim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|