|
![]() |
#1 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Uparite mi čitač i pisač
Pozdrav ![]() Kupujem novi komp i sve je više manje riješeno, sad su ostali samo optički uređaji. Daklem, tražim preporuku za dvd čitač i pisač. Što se tiče čitača bitno mi je da je brz i da dobro radi s EAC-om, dakle da podržava Secure mode i što više njegovih opcija, a za pisač mi je bitno da ne koristi Riplock ili da ga se može ukloniti, i također da dobro radi s EACom. Iz igre izbacujem NEC, Samsung i Sony, a preferiram Teac, Pioneer i LG. Inače, koristit će se za svakodnevno ripanje, prženje etc. Koristim isključivo minus medije, Traxdata i Verbatim. Tišina je bitna. Ne pratim uopće stanje na ovom području, a ponuda je ogromna tako da zbilja ne znam što uzeti. Nekako naginjem kombinaciji LG čitač i Teac/Pioneer pisač. Dakle, što je trenutno najbolje uzeti a da odlično rade u kombinaciji?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Teac ti je samo rebrandani uređaj drugog proizvođača, znači to ne... Za čitač, neki LG DVD snimač s Renesas čipsetom (riplock se lako makne), znači H10/H12/H42/H44 ili H62 (SATA). Za snimač, Pioneer 112 ili 212 (SATA) su odlični snimači (kao i ovi gore LG), nešto sporiji, ali bolje rade s Traxdatama nego LG.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Razlika u kvaliteti snimka je podjednaka, barem što se tiče Pioneera 112 i 212 čiju usporedbu sam vidio - jedan je bolji u nečemu, drugi u drugome i sl. Na kraju testa, 212 je proglašen sitno boljim. Jedina bitna razlika je u kabelima.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Kod LG-ja, H42 i H62 razlikuju se u manjoj reviziji čipseta, i u djelomičnom rješavanju buga sa snimanjem CD-a brže od 16x. Također je SATA model (H62) za nijansu bolji. Međutim, za H62 zasad nije izišao novi firmware (osim inicijalnog) pa zasad nije moguće ukloniti riplock. Iako, očekujem da firmware iziđe vrlo brzo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|