|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Ovako... Sad pravim jedan komp koji treba imati admin acc i jos 3 sporedna... Napravit cu 4 particije C-20gb, D-95gb, E-95gb, F-95gb i G-DVD-przilica... trebao bi napraviti da svaki user moze koristiti samo jednu particiju i da ne vidi ostale 3 (ili bar 2, ako ne moze da sve 3 budu skrivene)... Svaki korisnik bi trebao moci koristiti office, winamp, bs-player, windvd, photoshop i tako, ali da nemogu dirati u c disk... Svi bi smjeli imati mogucnost instaliranja igara i dodatnih programa, ali samo na svoju particiju i jedino onaj dio koji se mora instalirati na c disk... Ja bi kao admin imao pristup svim diskovima i svim file-ovima, dok bi ostala 3 korisnika bila ogranicena... Ajde ak netko zna koje sve dozvole treba podijeliti i sta sve treba napraviti... Sad sam krenio instalirati windowse, pa da mogu sve zavrsiti dosta brzo... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
Skontao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
Rjesio sam u safe modu, tamo kad odem na properities svakog diska mogu odabraty security i davati odredjene dozvole odredjenom korisniku, ali prije toga sam stavio da su svi dodatni accounti User type, da ne budu administratori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ako nisu admini, imati će problema kod instaliranja nekih programa, bez obzira što imaju full prava na svojoj particiji. Instalacija piše po sistemskom disku (c ![]() Drugi problem je ovaj: Neki programi jednostavno zahtijevaju admin prava za instalaciju jer dodaju svoje servise i/ili pišu po dijelovima registry-ja po kojima obični korisnik nema pravo pisanja. Riješenje za ovo ne znam, no znam da čak i kad kao obični user koristiš command prompt otvoren pod admin accountom, nije moguće instalirati sve što hoćeš. Neki put baš treba ulogirati admina.
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja sam napravio da samo admin (ja) imam pravo instalirati bilo kakav program i tako sta, a svaki korisnik ima pristup c: ali samo read/execute... Tako da nemam zezancije s onim kako je netko nekome nesto obrisao ili tako sta... svatko ima svoju particiju i nema pristup tudjoj... Na svojoj particiji ima programe koji su namjenjeni samo za njega, a oni zajednicki se nalaze na c: ... Jucer sam navecer sve lijepo isproba i funkcionira bez problema... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Inače imaš još dvije fore kod ovakvih instalacija: Očistiš, kao admin, sve programe iz all users\Start Menu\Programs, osim onih koje zaista svi moraju imati. Ostatak programa složiš svakom useru pojedinačno u njegov %username%\Start Menu\Programs. Tako će svi imati sve potrebne programe, a svaki samo svoj set.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|