|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() Evo da i vama prenesem jednu zanimljivost s kojom sam se susreo.. Servisirao sam kolegi racunalo (preciznije, cijeloga ga cistio iz nutra od prasine). Kad sam isao skinuti pasivni hladnjak s CPU-a, jednostavno nije islo! Skinuo sam prvo akrivni i ocistio ga, pa tek onda ponovo pokusao pasivni i uspio ga skinuti, ALI skupa s njim, skinuo se i CPU! Nije mi bilo potpuno jasno na koji nacin.. Vidio sam nesto sivo oko njega na cooleru, bio je slijepljen.. Prepostavio sam kao sto bi i bilo tko drugi da se krema zasusila i slijepila ga s coolerom, pa ga nisam htio odljepljivati posto nisam imao drugu da ju nanesem umjesto ove. Pokusao sam vise puta bezuspjesno vratiti CPU u socket s tim da cooler ostane na njemu. Na kraju sam se ipak odlucio odlijepiti CPU sa coolera. Jako sam se iznenadio kad sam vidjeo da to nije krema za koju sam mislio, nego je to bio zivi silikon! (kao onaj sto se na rubove prozora daje..) Na kraju sam zavrsio struganjem silikona s CPU-a. Pitam lika sto je to radio s tim? Kaze nije on, a kaze i da PC do sad nije servisiran, nego da su to tako orginalno u trgovini slozili... ![]() Necu spominjati ime trgovine, to je jedna vec malo starija u mojem gradu, ali ipak, za ovako nesto jos nisam cuo.. ![]() ![]() Ovo vam i slike sa moba na kojoj se vidi priljepljen CPU na cooler.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Ha ha, ja vjerujem jer sam to doživio na svojem kompu prije 2 dana kad sam sve iščupao zajedno, još sam čak na paru stavljao ne bi li odvojio na kraju cpu sa pasivca!!!!! Na svu sreću sve radi, i da najbolje od svega što sam stavljao nove komponente prije nepunih mjesec dana tak da bojim se pomisliti šta bi bilo da nisam mjenjao hladnjak pa da je serijski bio malo duže, najvjerojatnije bi se stopio sa pasivcem... Mislim da je caka u tome što su oni kao i ja stavljali tvorničku pastu (dolazi sa cpu-om) jedino to mi ima smisla tak da treba kriviti proizvođača a ne prodavača! Tko god da kupuje cpu dobivenu pastu nek hiti odmah i uzme neku za 40 kunića i može biti onda miran i god. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
heh kada se skida cooler s cpua za kojeg se zna da nije duze skidan proc se treba zagrijati i onda laaagano skidati doduse ja sa svoje x800gto nisam mogao skinuti silencera pa sam je furao masnom..on je poseban pa mi je karticu digao na 80C° i tada silencer skliznuo dolje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni se ista stvar dogodila. Proc je bio celeron 1700, a ploca nesjecam se. Ali najtuznije di mi se to dogodilo. Dogodilo se u yugu na suvozacevom mjestu. Ja stavio plocu sa procom i hladnjakom u krilo dok smo isli iz NA u OS. I reko da vidim sta je pod hladnjakom, kad ono hop, izaslo sve. To je mozda zastitni znak 478 BOX hladnjaka i pasti (ako se to moze nazvati pastom). Kad smo dosli u OS sve sam sastrugao i namazao sa keramike pastom i taj komp radi vec 4 ili 5 mjeseci bez gasenja, na tavanu pod crijepom i nebuni se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Kao zaključak priče,idući dan sam ja to zajapuren ispričao staroj,ona je bila zadužila za potrebe svog doktorata komp na faksu,na kojem se brat iživljavao kada je ona završila,raskopavao,cirkuso i sranja radio,bez da se ikada prethodno susreo s manualom od matične ili nekim recimo how-to vodičem o sastavljanju računala,pa makar bio iz pcplaya.Da potvrdi moje sumnje,jer nije bio nitko drugi,osim da su se usred izgaranja PSUa pinovi savinuli,ili da je pokojni član obitelji ustao iz groba i to učinio,stara je rekla kako je i serviser na fakultetu na celeru s478 isto ravnao pinove poslje njegove torture..Tako da je krivac pronađen,a bočna stranica odsad zaključana dok su ključevi na terenu kod mene ![]() Inače,ja sam pastu fenom topio dok nježno pokretima u smjeru kazaljke nisam uspio odvojiti proc od coolera.Jesi probao uopće topiti prije struganja,da se nije radilo o nekoj vrsti žvake koju proizvođači vole isporučiti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja sam samo 4 pina savinuo.. Srecom nisam vise (kad sam vo probao na "vulgaris" naci ugurati nazad u pripadajuci socket)! Nije nikakva zvaka, nego bas pravi onaj silikon sivi! Ima isti takav miris bas kao i taj silikon, a nisam pokusavao topiti jer sam bio na terenu i izbor alata mi nije bas bio velik.. Par vrsta odvijaca, mini kombinirke i sjekaca, skalper i par gluposti sto je lik donjeo.. To je bilo nesto tipa partizanskog posla.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ali zilavi su stvarno ti pinovi! Ne daju se samo tako strgati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ali nekad bez sile jednostavno nemozes.. na masi maticnih ploca, pasivni hladnjaci cu pricvrsceni "kopcama" za plastiku na socketu. A te kopce se mogu skinuti samo velikom mukom! Ja sam bio prisiljen odvijacem "gnjeciti" tu kopcu da ju odkvacim.. Normalno sto se dogodilo nego da je on skliznuo i presao 5 cm preko maticne ploce.. Mislio da da je to to s njom, ali eto ipak normalno radi ![]() ipak na kraju istom tehnikom sam kopcu uspio skinuti. prstima je bilo doslovne nemoguce, nisam ju uspio ni 1 mm pomaknuti! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Vidim da si 100% siguran da je bio silikon, ali mi fakat nije jasno kako to nije izgorilo u prvih 5 minuta. Mislim, toplinska provodnost silikona je nikakva, koliko ja znam. Ne dovodim tvoju sposobnost prepoznavanja silikona u pitanje, al ja isto mislim da je to ona popularna "zvaka" koja je dobro spekla. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
da, to dobro kazes... sada vise bome ni nisam 100 % siguran zbog toplinske provodljivosti. ali miris je isti, elasticnost i cvrstoca podjednaka.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|