|
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
za tu svrhu ja bi grafu van i plocu sa 690chipsetom i integriranim atijevim rjesenjem , pa onda bolji monitor , a ovo sa posebno kucistem i posebno fortronom je dobra ideja , cak ako ima 350w koji je oko 200kn stavi to bolje da bude sto manje kuna na kraju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
makni graficku (osim ako se cura ne igra) i uzmi codegen briza kuciste sa napajanjem za 325kn i to ti je jos 750kn za bolji monitor to codegen briza napajanje je klasu ispod fortrona ali za komp koji nece biti clockan i na kojemu ce se vrtiti firefox, winamp i word je ok ja bi cak uzeo gigu rama manje (za ovu namjenu sasvim dovoljno, a po potrebi se lagano nadoda jos jedan keks) pa ovaj monitor, mislim da je to dobra kupnja za tu lovu, ali daj to jos nekog pricekaj ili pogledaj jel ima sta o njemu na podforumu o monitorima takodjer bi radje uzeo ovaj komplet tipkovnica+mis, nekako mi ms ne ulijeva povjerenje (jedino ako se radi o microsoftu, nije mi bas jasno iz slike jer mi mis lici na microsoft), a i logitech je cordless sto ce curi bit ok edit: neznam zasto, mislio sam da je ploca sa integriranom vga, umjesto te koje si naveo uzmi ovu (ako izbacis grafu na kraju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ubaci jeftiniji procesor: X2 3600+, Gigabyte MA69G-S3H matičnu, za 500kn već imaš i 7600gs kartica, možeš uzeti i jeftiniji PSU 350W PNF. Nikako uzimati kućište s napajanjem, iako bi te izašlo jeftinije. Uzmi Logitechovu periferiju, bolje nego MS-ovu... EDIT: damn, kasnim, ja i hrpa tabova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
nema ih u vemilu vise ajde molim te, argumentirano obrazlozi ovo, sta fali tom codegenu za ovakvu konfu? edit: u stvari, bas sam sad malo gledao. kakva je ta briza kao kuciste? jel kvalitetna? meni je u glavi da je to relativno ok kuciste, ali ako nije, imas u vemilu nekih modecom li-la kucista za 150kn pa onda uzmes fortrona 350W za 200kn i to neko lijevo kuciste i dodje ti na isto kao da si uzeo brizu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Bolje mi ti obrazloži zašto valja taj Codegen? Vjerujem da znaš zašto sam predložio da kupuje odvojeno case i psu...nikad nisam, niti budem, ikad predložio da netko uzima kućište sa trash napajanjem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Hvala na savjetima, uzeću Fortron napajanje 350W i neko najjeftinije kućište. Grafička Gigabyte Radeon X1650 256MB DDR, PCIE, TVout, DVI 427,67, nema u Vemilu 3600+ pa sam zato uzeo 3800+. RAM ću staviti 2GB (677MHz). Što mislite za matičnu, da li je ova OK? Našao sam ASUSov monitor 17" 1299kn (19" 1399kn) mislim da je tonajbolje u OS. EDIT: Uzeo bi kućište s napajanjem da ima bar jedno sa garancijom 2god. EDIT II: Sa ovim promjenama (ASUS 17", napajanje, Logitech tipk i mis) sve me dođe 4839,69KN |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
da se ima 200kn vise i ja bi preporucio kombinaciju sa boljim napajanjem (najjeftinij fortron za 200kn plus neko ok kuciste za 350 , jel znas mozda kakva su ona gigabyte kucista? cine se ok za 320kn, jos dobijes 2x120 ventove s njima) ali sa ovom lovom i ako je to plafon plafona radje bi uzeo bolji monitor nego bolje napajanje jer mislim da ce i sa ovime konfa raditi sasvim ok Citiraj:
i daj pitaj tu curu jel se ona igra na kompjuteru (ili njen mladji brat) jer ako se ne igra bacit ces 500kn u vjetar i imaj na umu da kupujes komp curi, sad ako je ona kao sto su tipicne cure pitaj ju da si sama izabere kuciste ili bar uzmi neko ljepuskasto ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam imao takvo napajanje, a konfa je bila ohoho jača od navedene - sve što je u sigu je donedavno tjerao originalni 400W Codegen koji dobiješ s ovim kućištem. Nisam ništa oc-ao i mogu reći da je bilo čisto solidno i stabilno (po Everestu). Za 240kn, odlično.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Za XP bi joj bila dovoljna giga RAMa, ali kad instalira Vistu biće joj premalo. Ako hoće ljepše kućiste nek ishekla neki pokrivač ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|