|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
remote desktop
Situacija je ovakva: imam dsl router se555, na njega su spojena 4 računala. Zanima me ako želim pristupiti sa udaljene lokacije nekom od kompova i znam ip routera, određenom kompu pristupam sa korisničkim imenom koje je na tom kompu ili? i što ako su na dva kompa postavljena dva ista UN i passworda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
evo me opet. Ovakav je problem. Složio sam RD, ali na pola. tj. radi mi sa laptopa na desktop ali ne i sa desktopa na laptop. Desktopu mogu pristupiti i sa posla ali laptopu ne. Firewalli i slične stvari se ne vrte ni na jednom računalu. Account na laptopu je postavljen, rd omogućen, ping normalno prolazi. Na desktopu je vista a na laptopu xp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
http://www.realvnc.com/download.html najjednostavniji nacin je po meni to... skines si taj program, na kompovima namjestis pri pokretanju kao server, pokrenes viewer, upises ip kompa i spojis se... moguce je izvan lokalne mreze se spojitit ali se moras igrat sa portovima. puno jednostavnije rjesenje je da skines hamachi i instaliras ga, registriras komove u njega i u viewer uspises adresu iz hamacihija. meni je tako radio dosta dugo bez ikakvih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ma imam hamachi i to sve radi. VNC nisam probao. Htio sam sa remote desktopom jer na poslu nemam admin ovlasti pa ne mogu ništa instalirati a RD imam instaliran |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
neznam, RD nisam nikako mogo naterat da radi, ni preko hamachija ni preko port forwardinga, nikako. vnc odma proradio. od prve... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Radi i meni hamachi, iskreno VNC nisam još niti probao pošto mi je ovo jedino rješenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo me opet. Bio sam natjerao da mi komp radi preko rd-a, ali formatirao disk i sad više nikako ne mogu. Dakle treba mi pomoć baš sa remote desktopom, vnc itd mi nisu opcija. Preko lana se spojim bez problema, ali kad pokušam preko neta nikako. Terminal service client pokrenut i ove standardne điđe miđe tipa da je postavljen port forwarding, password na username, firewall se nigdje ne vrti itd. Dajte neku ideju jer me ovo izluđuje polako. EDIT: Situacija je ovakva 1. komp sa vistom 2. "server" sa xp 3. laptop sa xp Kada preko neta pristupam kompu sa vistom ide bez beda, i sa laptopa i sa servera. Kada sa neta pristupam serveru ne mogu se spojiti, niti sa vista kompa niti sa laptopa. Isto vrijedi i za pristup laptopu. Preko lana sve funkcionira bez greške ali sa neta nikako. server----vista--ide laptop----vista--ide laptop,vista----server--ne ide Trebam li na xpu uključiti neki servis ili šta? Zadnje izmijenjeno od: wlcasemodding. 09.08.2007. u 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Nije mi baš najjasnije kako ti mreža izgleda, pa sam načrčkao kako sam si ja to zamislio da izgleda. Možda ovako? Koji je OS na poslovnom piceku? Kao koji korisnik se pokušavaš spojiti RDCom na računala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
e, u cemu si napravio tu slikicu mreze? ![]()
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Microsoft Office Visio 2003. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo ovako to izgleda. Malo sa editirao tvoju sliku http://www.elpro.hr/mreza.gif |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
moras svakom od kompova doma promjeniti port na kojem slusa RDC... proguglaj kako tocno, radi se o promjeni u registriju... (defaultni ti je 3389, ali mozes im redom dodjeliti 10000, 10001, 10002, 10003 da se lakse sjetis) nakon toga svaki od tih portova na routeru forwardaj na odgovarajuci komp kojem si dodjelio taj port, i onda se s posla spajas ovako: adresa:port adresa ti je IP adresa doma, a port je jedan od portova koje si koristio, ovisno o tome na koji se komp zelis spojiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ali recimo da izbacimo iz igre ove druge kompove, da ostane samo server, na kojem je xp, onda mislim da ne bi bilo potrebe mijenjanja portova. Prvo bih htio riješiti sa serverom a onda lako za ostalo. A i tako mi je jedino server non stop upaljen. Visti mogu normalno pristupiti, ali xp-u nema šanse, nešto ga blokira. Čudno mi je kad na xp-u po usere kojima želim dopustiti pristup mogu odabrati samo server/atrs a meni bi trebalo samo atrs, što je korisničko ime za server |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Prvo pogledaj jel ti upaljen windows XP firewall ako je, ugasi opciju don't allow exceptions, onda gore pod exceptions doday remote desktop, tcp 3389 port, ip any. disable - enable lan connection - probaj nemoguce da se nemozes spojit na server ako je windows xp, pogledaj da nije u servisima slucajno ugasen terminal services |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Kako napreduje ovo? Bio sam u Crikvi preko vikenda i nisam imao pristup internetu. Sviđa mi se ideja s otvaranjem portova. Kaj se usera na XPu tiče - vidim da si ATRS usera naveo samo za server, a na XPu je user radiona. Pretpostaviti ću da ne koristiš ActiveDirectory i reći ti da, ukoliko se ATRS korisnikom želiš spojiti na XP, moraš ga i kreirati na tom XP računalu jer je to lokalni korisnik. Pokušaj se na XP spojiti kao Administrator, s odgovarajućom lozinkom. Samo pazi, to je lokalni Administrator (tog XP kompa), Administratori ostalih računala su potpuno različiti korisnici. Znači, trebao bi se ići logirati kao picek1\administrator, a ne kao server\administrator ili server\atrs. Sori ako je post zbrčkan, nisam se niti razbudio niti kavu popio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
pa jasno mi je da moram kreirati korisnika na računalu na koje se želim spojiti. Ali recimo da izbacimo iz priće sva druga računala, da ostane samo router i server, na kojem se vrti xp. Ima li još neka caka koju sam zaboravio? jer moralo bi sve ići glatko. Jedino nisam siguran je li na serveru xp+sp2 ili bez, ali mislim da verzija bez sp2 i nema automatski uključen rd tako da je valjda sa sp2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ma mislio sam na samu instalaciju remote desktopa |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
moj zaje.. Pobrkao sam xp home i xp pro bez sp. Home ne uključuje remote desktop. No nebitno, meni rd i dalje ne radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Hmmm, mislio sam da bi ovo mogao biti problem na XPu: "By default, the Remote Desktop Users group is not populated. You must decide which users and groups should have permission to log on remotely, and then manually add them to the group." ali stvar radi za sve korisnike koji su u local Administrators grupi, bez da su posebno navedeni u Remote Desktop Users. Iskreno da ti velim, ne vidim razloga da se ne možeš RDCom spojiti na server ako se spajaš kao SERVER\ATRS korisnik, osim da taj user nije administrator. A veliš da je. Jesi li se probao spojiti kao SERVER\Administrator? Zadnje izmijenjeno od: Cataphract. 14.08.2007. u 08:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ma probao sam i kao administrator, ali na tom kompu ima samo atrs korisnik, čak niti gost nije uključen. Sa "picek na poslu" se mogu spojiti samo na vista komp, na vista komp se mogu spojiti i sa laptopa, i radione i c2d, ali na neki od xp kompova nema šanse. Mislim da ću probati staviti neke server windowse jer me ovo fakat već živcira. Nije mi jasno da imam na 3 kompa xp a na niti jedan se ne mogu spojiti, očito je negdje neka postavka kriva |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ček malo - ne možeš se spojiti samo na XP računala? Hmmm... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
RD je uključen, firewall isključen, na routeru je isto isključen firewall, port 3389 je portan na server, korisnik sa passwordom kreiran, mislim da su to najjednostavniji problemi i to je sve kako treba biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
našao sam u event vieweru neke errore ali sad sam na poslu pa ne mogu točno pročitati,budem postao kada dođem kući, to bi moglo biti znaćajno u daljenjem rješavanju. Kad dođem kući postam i ss |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo baš dobih mail od logmein-a za neki njihov novi proizvod...interesantno i korisno. Prezentacija: https://secure.logmein.com/welcome/didyouknowignition/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Uglavnom, instaliraš mali daemon na svim računalim na kojima misliš koristiti logmein i to je to. Program koristi port 80 i tako zaobilazi firewall i nije potreban nikakav dinamički DNS. Ovaj novi ignition je nešto najjednostavnije na tržištu i ova fora sa USBom je odlična. Instaliraš daemon na USB stick i možeš koristiti svako računalo za remote connection. Jedan od paketa ti je besplatan ali ti ne koristi sve prednosti logmein-a kao FTP<-vrlo korisno. Ako ti stalno treba RemDes.. uzmi si ovaj PRO ili IT rec. com. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|