|
|
Rezultati ankete: koju atijevu karticu koristite? | |||
rage |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3.28% |
radeon |
2 | 3.28% |
7000 |
0 | 0% |
7200 |
3 | 4.92% |
7500 |
10 | 16.39% |
8500/9100 |
15 | 24.59% |
9000 |
11 | 18.03% |
9500 |
12 | 19.67% |
9700 |
6 | 9.84% |
Glasači: 61. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
koju atijevu karticu koristite?
rage radeon 7000 7200 7500 8500/9100 9000 9500 9700 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
ja imam Rage128 vec duze vrijeme ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A ko da neznaš da je na ovom forumu živa sirotinja ![]() Koliko sam ja skužio-jedino se shimpa ponovio sa 9500PRO, Ja imam GA 8500LE i 3D EXPRESSION+PC2TV 2MB i pripadajuću TV karticu koja ide u ISA slot i veže se sa grafuljom kabelom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caught Somewhere In Time
|
A čuj zanimalo me da vidim kak stoje stvari. Vjerujem da će još više ljudi sudjelovat u anketi, pa i onih kaj baš nisu tolko aktivni na forumu. Jedino mi je bed kaj ne mreš dvaput glasat ![]() Pošto ja imam 7500 i 8500 le uspio sam glasat samo za 7500 pa treba još pribrojit i jedan moj glas za 8500. ![]() zaboravil sam na all in wonder verzije kartica no one su temeljene na nekom od ovih čipova |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Eto i mene
8500 rula za sadašnje potrebe (ima Teathre chip ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() Eto ja sam sa MSI GeF2Ti 64MB DDR, presao na GigaByte 9000pro 64MB i super sam zadovoljan...kartica se da o/c sa 275@318 i radi stabilno ![]() Htio sam uzeti Herculesovu 8500Le ali su ih naravno rasprodali a ja sam imao kupca za staru pa je trebalo pod hitno uzeti nesto drugo, a ATI 9100 tad jos nije postojala...kako bilo da bilo ne zalim sto sam uzeo 9000pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() kaj to mislis na GPU, memoriju, ili obadvoje? I nikakvi se "dodatci" tj. artefakti ne pojavljuju u igricama?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Jesi ti provjerio da je stvar stvarno overclockana=Imaš puno bolje performanse i slično?? Nekad je oc onemogućen kod samih drajvera a nekad u biosu, pa ti možeš čak i postavit takve taktove s primerice rage 3d ali to je samo privid jer to kartica ne primenjuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Meni ovaj rezultat nije nevjerojatan. Zasto? Zato jer je ekipa iz Vidia (ili PC Playa, ne sjecam se tocno, ali sve je to ista ekipa) natjerala tu istu (GigaByte) karticu na 320/320 da radi stabilno, pa sam se ja jos cudio kako bas ova moja nece na 320. Uglavnom kartica je bila o/c jedan dan, malo sam igrao UT2k3 online i vrtio s vremena na vrijeme 3D Marks 2001...sve je bilo ok ali cim bi povecao takt bilo mem. ili proca ...pa pa. Trenutno kartusa nije o/c jer me je frka da ne vrisne mem. a neda mi se stavljat hladnjake na mem. cipove. Jednostavno nemam potrebe za o/c kad mi sve tako i onako radi zadovoljavajuce. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sve u svemu GA je čisto solidna firma,joj kad se samo sjetim da sam skoro kupio Hercules 8500 LE,blažena ljenost naših trgovaca... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Istestirao sam karticu s Artifact Testerom 2.0 i na 318/318 rezultat je 0, s tim da sam prije testiranja izvrtio 3D Mark 2001 2 puta...e sad kad se clocka nek se clocka pa sam instalirao Omega drivere 2.582 i polako dizao clock na vise, uglavnom memorija ne ide iznad 318, a core sam postavio na 325 i na vise nisam ni probao. Kod 275/275@325/318 dobije se 523 3D Marksa vise ili +7,3% Artifact Marks je 0 a prije njegovog pokretanja izvrtio sam 2x 3D Marks 2001SE i jednom UT2k3 Benchmark...sve je bilo stabilno. Za daljnje igranje nisam vise imao vremena. Mislim da se dodatnim hladjenjem kartice, a pogotovo memorije moze jos iz nje izvuci. Za o/c koristen V-tuner pod Win98SE. Hardware : MSI KT3 Ultra, XP2000+, 256MB Samsung DDR 333 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Ajde molim te izvrti neke igre koje najćešće igraš pa mi reci koja ti je dobit u performansama u odnosu na neki defolt takt i kak se kartica ponaša |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Imas pravo, ali dobro izgleda kad broj poraste ![]() Imam instaliran samo UT2k3 pa sam izvrtio benchmark na rezi 1024x768... 275/275...bothmatch 40,3...flyby 73,1 318/318...bothmatch 40,8...flyby 81,8 Bah, sad sam se razocarao...mislio sam da ce biti bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Evo recimo u ut-u si dobio samo neko poboljšanje u flyby ali s obzirom kako si zvjerski clocknuo trebao si dobit jako puno više. Dvije su činjenice koje mi padaju na pamet. Većina današnjih igara su u velikoj mjeri procesor đankiji i ovisne o memorijskom subsistemu puno više nego o samoj grafičkoj. Kažem nažalost jer ja bih volio da grafička vodi glavnu riječ. Druga stvar je da kod nekih kartica kao npr 8500 i 9000 pro overclock uglavnom nema smisla jer viši taktovi zbog same arhitekture grafičkog proca ne donose poboljšanja performansi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
čitaj signature i plači ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Pardon na smetnji, malo nevezano, ali je zgodno za vidjet da sad ljudi glasaju i na forum anketama (mislim da je najiritantnije otovrit anketu, i nakon 5 dana vidjet 1 glas (vlastiti) gore ) ![]() Isprika na smetnji ponovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Caught Somewhere In Time
|
Evo da malo i prokomentiramo anketu. 32 glasa nije loše i kaj dobivamo na kraju. Očekivano najviše ljudi ima kartice bazirane na r 200 čipu kaj je i logično. Malo sretnika ima nekaj bazirano na r 300. Ono kaj bih ja želio reći da me čudi kak malo ljudi ima 7500. Po meni je to odlična kartica sasvim sigurno najbolja dx 7 kartica ikad napravljena no u početku kad je izišla je bila dosta skupa a posle je 8500 pojeftinio pa tu leže glavni razlozi kaj je nema više ljudi. Hvala svima kaj su glasali i želim vam svima novi radeon uskoro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
The One And Only
|
vozam 7500 AIW vec duze vrijeme i vjerovatno cu je jos vozat ![]() eventualno nabacit gore heatsinkove na memoriju i jos malo dic ![]() kolko se bude dalo ![]() dosada nisam imao problema s niti jednom igricom, da je nisam pokrenio ili prilagodio da radi kako spada ili k tome slicno, 3dmark me ne zamara ![]() a na kraju svega sto iznenadjuje to sto je rijec o slabijoj radeonki radi tuner dijela i ulaza izlaza. bogme ce jos neko vrijeme bit u kompu, dok se ne nadje neka BBA kartusa, npr. 9700 pro, makar se moralo vuc iz svabije ![]() sto se tice slike guram 1600x1200*32 na dolje navedenom monitoru, i slika je kristal !!!, manli radek 9100 sux, a jos gori od njega je bilo koja geforce-ica koje sam imao prilike probati ![]() npr. geforce ti4600 koje sam neko vrijeme dobio na posudbu od frenda, hebes brzinu kad je slika shit ![]() p.s. koji po vama (koje ste isprobali / imali prilike vidjet) radeon9700 pro (powered by) ima najbolju sliku ? pogotovo pri vecim rezolucijama ne zato iz perverzije vec zato jer mi treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Drago mi je kaj si zadovoljan sa 7500 Aiw je mrak kartica. Ono kaj ja znam je da su 9500/9700 kartice nenadmašne kaj se tiče kvalitete slike iako je uvijek najbolje ići na bba. Moja iskustva mi govore da ipak nema tolke razlike u kvaliteti slike između atijevih kartica koje koristim ali sve je to subjektivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
The One And Only
|
Citiraj:
mislish ? npr. vidio sam na djelu manli 9100 sve do 1280*1024 je podnosljivo no kad sam probao 1600*1200 kao da je netko bacio gaussian blur ![]() koji u ovom trenutnku daje najbolju sliku na vecim rezama (1600*1200 ??) btw kad smo vec kod toga da li netko zna ima li zastupnika tj. tko uvozi BBA kartuse ? radje cu dat 400kn vise pa da imam BBA jer me ATi fascinirao, iako je rijec o r200 ma nema te nvidine karte koja moze parirat mojoj u kvaliteti prikaza. pozdrav ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Kolko ja znam bba imaš u autronicu. |
|
![]() |