|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Različite matrice kod LCD-a
zanima me jedna stvar....da li svi Philips 190P7ES monitori imaju MVA matricu i ako nemaju svi - kak skužit koji ima a koji nema? i pls ak imaš neki popis 19" LCD monitora koji imaju kvalitetniju matricu od TN matrice a koji su u cjenovnom rangu do 2500kn koliko je isplativo kupiti monitor s mva matricom u ondosu na TN za gejmerski komp? koji bi wide 20" monitori bili dobar izbor za gledanje filmova i igranje? eto, mislim da to mnoge zanima..tnx Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 10.08.2007. u 11:00. Razlog: maknuti nick od čovjeka da ga ne guze |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nisam gorluk, al evo par odgovora u slucaju da se covjek ipak ne vrati vise.. TN matrice vrlo lako mozes razlikovat od svih ostalih, ove ostale nije toliko lako bas na prvi pogled. kad pogledas monitore s boka pod kutem od 45+ stupnjeva recimo, TN imaju kao sivi film prevucen preko sebe, dok se kod ostalih jos uvjek solidno vidi slika. VA matrice recimo imaju pravu crnu boju, dok kod IPS crna ima ljubicasti odsjaj koji se pocne primjecivat tek kad ne sjedis bas ispred monitora nego sastrane. do 2500kn ces naci samo HP LP1965 i Philips 190P7ES s malo boljom matricom, ostatak drustva je nesto skuplji, recimo: nec 1970nx (S-IPS) - 3180kn nec 1970nxp (MVA) - 2649kn ViewSonic VP930 (MVA) - 3593kn od 20" wide monitora se vjerojatno najvise isplati kupit DELL 2007WFP (3132kn - S-IPS) ili Philips 200WP7ES (ista matrica kao i dell, a bome i cijena) E sad, koliko se isplati kupiti monitor s boljom matricom za komp za igranje... Imho, dobar monitor se isplati uzeti za bilo koji kompjuter, a ovi ce imati vjerniji prikaz boja. + da citiram Gorluka: "monitor je ionako nesto sto se kupuje svakih 5 godina, pa zasto onda nebi bio kvalitetan", ili u prijevodu, ako kupis 8800gtx onda ce s 4000kn kolko je danas za 2 godine vrijediti 1000 i izgubio si solidan monitor na njenoj vrijednosti, a dobar monitor ce i nakon tih 2 godine jos uvjek biti jednako dobar! Jos jedan dobar razlog za uloziti u kvalitetniji monitor je to da si ionako s njim direktno u kontatku dok radis s racunalom i utjece na zdravlje.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ovak, mogu samo rec da nemaju svi Philips 190P7 MVA matricu. Provjeri prije kupnje. Za ovo sam 99% siguran jer sam se osobno uvjerio u to, radim u informatickom ducanu. 99% sam siguran jer kad sam testal monitor, imao je dosta lose kuteve gledanja, i recimo gledano s doljne strane slika izgleda vrlo slicno negativu. Ne kuzim se previse u monitore, al mislim da to nije MVA matrica. ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
http://img107.imageshack.us/img107/6498/10876oz8.jpg Recimo, kod doticnog 190P7 slika je bila slicnija lijevoj, mozda ne tolko izrazeno losa.
![]() |
#7 |
Premium
|
@gnomisa... posto si iz zagreba uzmi malo vremena i odi do hgspota, tamo imaju masu nastancanih monitora jedne kraj drugih, stani sto se nalazi odma pokraj i baci pogled na monitore, tamo ces vidjeti tocno sta su TN monitori a sta ostalo... Onaj veliki Benq je MVA, nec 20wgx2pro je s-ips i jos mislim da je samo jedan koji nije TN tamo izlozen (neki dan bio tamo pa iz sjecanja pricam). probaj ih nazicat da ti na VA monitor i IPS stave crnu podlogu (u paintu sliku velicine rezolucije monitora napravis il nesto slicno) pa i to pogledaj da vidis razliku.. a bas hgspot jer je taj dio dosta mracan pa se dobro vidi slika na monitorima i siguran sam da ih imaju puno, jeste da ih izbjegavam inace, al za ovo su korisni ![]()
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ne vjerujem da ce ti biti prevelik... naviknut ces se sjedit normalno u stolici, hehe jedino mozda da bacis pogled i na druge 22" monitore, zna ih se naci bitno jeftinijih od tog samsunga, a svi su tu negdje po kvaliteti prikaza..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|