|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
KOPIRANJE DVD-a !!
Kaj se tiče kopiranja DVD-a jedino smo mi Hrvati seljačine skupa s Albanijom (jer albanci neznaju kaj je DVD,a to je njihova prednost) zato kaj se to zbog naših dragih ***********nesmije pisati..Član sam na 20-ak foruma širom svijeta i tamo je kopiranje DVD-a za osobne svrhe (jer je PO ZAKONU DOZVOLJENO NAPRAVITI 1 KOPIJU ORIGINALA ZA POHRANU BILOKOJEG DVD MATERIJALA !!!!!)nešto sasvim normalno i samo po sebi razumljivo...kod nas...očito deeeebelo kasnimo za svijetom.Koliko ja znam i hrvatski zakonski akti dozvoljavaju,po međunarodnim zakonskim sporazumima,kopiranje DVD materijala u JEDNOJ kopiji. To kaj naš Drug Tito GPremec banira threatove o kopiranju DVD-a,...to je priča za sebe,na žalost...tak bu i ostalo....moral sam to reći jer se većina komunikacije nas na forumu odvija putem privatnih e-mail poruka pa i oni koji nekaj žele naučiti nema šanse da kaj doznaju...A...onak usput...veće je kršenje zakona i Hollywood to masovno prati ako spomenete DIVIX kopiranje i sve vezano uz DIVIX (jer kao što vidim na drugim forumima od DIVIX-a bježe ko vrag od tamjana)nego izrada backup kopije DVD filma...Evo u Švicarskoj čisto glatko frajer ima problema s posuđenim DVD-om iz videoteke jer ga je platio i nemre ga skopirat....Denis Latin je goli ku** prema nama
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Za razliku od tebe, mi smo si dali truda i proučili zakonske regulative, pročitali na što se odnosi copyright na SVAKOM DVD-u i CD-u koji je u prodaji i donijeli odluku kako ćemo se postaviti prema takvim stvarima. Koliko vidim iz tvojeg neargumentirang trkeljanja mi smo o tome razmišljali mnogo više od tebe i došli do ovih pravila koja sada imamo. Također, PC Ekspert je hardverski e-zine koji se NE ŽELI baviti software-om više nego li je to nužno potrebno. Kopiranje DVD-a je nešto što ovdje ne spada i nadam se da ćemo uskoro donijeti odluku kojom će se razgovori o ovakvim stvarima postupno izbaciti s PC Ekspert Foruma. Kao što je Costa rekao - Doom9 ima sve odgovore. Ili ti možda netko treba prevesti? Poruka svim samozvanim poznavateljima zakona: argumentirajte. ono što vam je "rekao prijatelj" nije uvijek istina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
A i zašto bi forum kao zajednica imao problema jer neko hoće kopirati DVD, a ne zna. Neka Gugla, pita prijatelja, a PCE zaobiđe i problem riješen. Eto, samo da nešto kažem po ovom pitanju, inače, Horza, majstore, lijepo sročeno, nema šta.
![]() |
#5 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
nemojte sad cjepidlacit ! neke stvari su jednostavno logican korak, da tako kazemo, naprijed. a kopiranje i obrada DVDa je sigurno jedna od njih. naravno da postoje drugi forumi, i vise od 1000 njih, na kojima se slobodno moze diskutirati o tom. al isto tako postoji i vise od 1000 hardverskih foruma, pa opet, neki ljudi ipak posjecuju PcEx ![]() tvojom analogijom horza, ako uistinu zelite ostati "cisti" hardverski forum, zatvaranje "SOFTWARE" dijela foruma je neizbjezno. jel 25% topica je o tome da se komp smrzava, windowsi sporo rade, i sl. a 90% rjesenja je ipak softverske prirode, dakle najnoviji updateovi, format c: i slicno ![]() ostali threadovi su o tome kako neka igrica brejka, ili se rusi, a opet rjesenja su vecinom najnoviji drajveri. uglavnom, sva ta pitanja ne spadaju na pcEX jednako kao sto ni kopiranje DVDa ili ripanje audio CDa ili pak konvertiranje raznih video i audio formata. jel ipak, ovo je hardware forum, ne :confused:
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja mislim da bi zatveranjem Softwarea-a morali maknut pol foruma, a izgubili bi i pol korisnika.
![]() |
#7 | |||
matroxfanatic
|
Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
Ako na DVDu pise da je zabranjeno raditi kopije doticnog diska (bilo za javne ili privatne potrebe), onda je to zabranjeno. To sto ce ti BSA/Interpol/Policija zazmiriti ako imas kopiju filma cijeg si vlasnik i originala, to je druga stvar. Citiraj:
Iako se deklariras da si prevalio 30-tu odavno, cini se da nisi zivio u staroj jugi. Iako sam bio klinac za vrijeme Juge, sjecam se da su svi imali stanove, vecina ljudi i vikendice, vozio si auto... Svake zime sam bio barem tjedan dana na skijanju na Bjelasnici ili Rogli, a svako ljeto barem po mjesec dana na moru. Ako je preaznik padao na cetvrtak, onda je petak bio slobodan, a srijedom se radilo skraceno. Ako je kojom neprilikom praznik padao za vikend, onda bi pon-uto bili neradni. Ne kazem da je za juge bilo savrseno, ali si mogao zivjeti bez da te birokracija kara za svaki radni/neradni dan. Nemojte misliti da sam jogonostalgicar, ali bilo je dobro za vrijeme juge. U novoj nam dragoj drzavi ne funkcionira socijalna politika (ako je uopce imamo), tesko je naci posao, a o stambenom pitanju da i ne govorim. A prisjetite se samo videoteka: po tjedan dana prije svjetske pretpremijere imali smo gotovo sve filmove u videotekama. Bilo je tu, doduse i kineskog titla. ali pogledao si film pola godine-godinu prije nego je dosao u kine. Ako ni zbog cega drugoga, onda ti usporedba ne valja iz doticnog razloga. Ali,ako sto si i sam rekao, na drugim forumima se moze saznati sve o izradi backup kopjia DVDova u bilo koji format, a osobno svaki put preporucim www.doom9.org Ne mora se bas na svakom forumu pricati o svemo sto sve zanima. Citiraj:
Ako netko ne zna engleski toliko dobro da bi protumacio svoj problem na eng forumima, onda imate moju najtopliju preporuku da se prosetate do redakcije BUG i kupite sve starije brojeve u kojima su u vise navrata detaljno opisivali kako kopirati DVDove u bilo koji od formata. To sto ja zatvaram thread na kojem se spominje kopiranje DVDova nije zbog moje osobne zloce ili pakosti, vec zato sto smo u PCEu prije nekog vremena tako odlucili. Zatvaranje threada bez kazni. Uostalom, da citiram tvoj zakljucak sa tvoje stranice: http://web.vip.hr/tin.stekovic.vip/Page_3.html "Kriticari su puni govna...zar ne ?" ![]()
Holly: "Appreciate what vou've got, because basically, I'm fantastic!" ![]() Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 18.01.2004. u 13:45. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
(°_°)
|
Citiraj:
ako pak zele siriti horizonte, ja se necu bunit ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
(°_°)
|
Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
![]() ja nemam pojma kako je bilo za vrijeme juge, tita nikad uzivo nisam vidio, prvog u zivotu sta se sjecam su bile zracne opasnosti na TVu, zavijanje sirena, svako malo bjezanje u podrum i pretvaranje da je sve u redu. No takav poredak kakav je bio u jugi, jednostavno nije mogao opstati u tom obliku. "Jel zasto cu radit, kad isto zaradjujem ako radim i ne?" al ocito svijest nekih ljudi je jos uvijek ostala ista...
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
postoje 3 foruma o software-u: Software Programiranje Virusi. To je ono "nužno potrebno". Audio, Video, DVD NIJE namjenjen za razgovor o konverziji Terminator 27 u divx. ljudi koji drže do kulture i nekih pravila su razmislili zašto OVDJE nema razgovora o tome i kada trebaju pomoć pitaju u rukavicama. Redakcija PC Eksperta su odrasli (barem tako piše na osobnoj) ljudi koji su podležni zakonu, imaju život, posao i karijeru. Ovdje nismo anonimci poput članova foruma i nitko od nas ne želi da se jednoga dana o njemu iskopa da je držao forum na kojem se kršio zakon. To nikome ne treba. Članovima foruma je to mnogo lakše jer su ovdje pod nadimcima i PC Ekspert je taj koga će se pravno goniti ako nekome stanemo na žulj. Mali podsjetnik: nemojte da ova rasprava ode u krivom smjeru jer je već odavno trebala biti zatvorena. idemo malo porazgovarati o tome. nismo fašisti, ali i sloboda govora ima neke granice. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Slažem se sa gpremecom i horzom što su rekli o jugi.Ja sam isto tada bio klinac ali znam da se puno bolje živjelo.Što se tiče priča o DVD potpuno se slažem da se zatvore sve rasprave u kojima se priča o bilo kakvom načinu povrijeđivanja prava autora.Ovaj forum je jedan od ozbiljnijih od svih koje ja posjećujem iželio bih da tako i ostane.Naravno da se i tu škvadra zna dosta šalit i sve je bajno.Najrađe bi visio 0-24 na forumu ![]()
![]() |
#13 | |
(°_°)
|
Citiraj:
ako kazes da postoje drugi forumi za DVD copying, isto tako postoje drugi (i puno bolji ) forumi o virusima, a itekako o programiranju. ako zelite biti cisto hardverski site, budite, nitko ne brani. ukinite software sekciju foruma, bannajte sve one koji pricaju o softveru, i nitko vas nikad nece moc "krivicno goniti zbog povrede autorskih prava" ako se tolko bojite za sebe, bolje sprijeciti nego lijeciti. suzbijte problem u korijenu - ukinite softver dio foruma!!! svaki post sa ikakvom asocijacijom na neki softver brisite, pricanja o igricama takodjer... jer, kao sto kazes, postoje drugi forumi za to. i tako vi necete dolazit u opasnost, moderatori (a i vi) cete imat manje posla jer ce korisnika bit 50% manje
![]() |
![]() |
#14 | |
(°_°)
|
Re: Re: Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
ne vidim di sam ja to napisao.
![]() |
![]() |
#15 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: Re: Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
nego, ovako: neće se mjenjati struktura foruma niti išta takvo. nitko ne kaže da se o software-u ne treba govoriti, dapače, treba postojati jedan-dva threada o konverziji dvd-a u divx, ali ne da se svakodnevno otvara novi. zapravo, ni to ne bi bilo veliki problem, ali uvijek se nađe neki pametnjaković koji navede ime filma ili kaže kupio sam dvd LOTR666 i za njega pljunuo 50kn i sad ne znam kak menije pretvorit u divx. pa jel to u redu ? mislim ono... stoput smo svi moderatori i stariji članovi napisali da se to pita malo suptilnije, ali neki nikako da shvate poantu. i što nam preostaje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() hmm, ne znam uopce cemu sva ta dilema, buduci da software postoji a i moze se kupiti i kod nas, jedan od vecih recimo npr. Pinnacle Instant CD/DVD copy, koji ima konverziju s 9+ na "4.7" GB, znaci na jednostrani jednoslojni iliti najobicniji DVD medij, drugo moguce je dakako kupiti i DVDXCopy koji cak i skida zastitu s zasticenih DVD-a, kao sto je moguce kupiti i licencu za DVD2One jedan od najmanjih i najpoznatijih programa. Dovoljno je uzeti jedan od njih i vise nikoga nista ne pitati, zapravo DXDXCopy ce vas rijesiti dvih dilema, sad da li je to protuzakonito ili nije, hmmm, ne zelim ulaziti buduci da HR nema kvalificirano osoblje koje o tome moze donijeti bilo kakvu odluku nego samo hrpu ... suzdrzat cu se od danjih komentara jer mi se odmah kosa digne u zrak, sto sve oni zaposljavaju i na kojim funkcijama. www.dvdxcopy.com www.pinnaclesys.com www.dvd2one.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KOPIRANJE DVD-a !!
Citiraj:
mislim... ako naš način ne radi, onda moramo pronaći neki drugi. a koliko mi se čini, ovo kaj tin brije nije mišljenje većine, nego pojedinca koji ne kuži o čemu je riječ, a za to uvijek imamo ban ili nekaj slično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
Pa mislim stvarno gdje sve ovo ode! Ali nema veze, večina članova ovdje kuži kako stvari stoje i drže se pravila igre. Mislim da svi i više nego dobro znamo kako je to u životu ako ne igraš po pravilima. Naravno, možeš tu i tamo prekršiti neko onak iz gušta, ili iz potrebe ali ne odeš onda u redakciju Jutranjeg i o tome obavijestiš pola HR... Ima dovoljno dijelova foruma gdje se govori o softu, Divxima, DVD i ostalim sličnim stvarima i to je to. Sve se može doznati, otkriti samo malo SUPTLINIJE. Pa kvragu, ne može to biti toliko teško. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Ja se obicno ne mijesam u ove stvari jer iskreno nemam vremena jos i za to... Nama nije ideja provodit silu i onda kao rezultat toga ako netko pita kak se konvertira DVD u DivX odmah to cenzurirat jer u teoriji bi se moglo odnositi na zasticen film i sl. NO, isto tako neke stvari se nece dozvoljavat - npr. linkovi na sajtove gdje se prodaju warezi i filmovi, postovi tipa "prodajem 5000 DivX-a, kn 20 po komadu, blah blah", trazenje crackova za softver i sl. To je tak i tak ce ostati. Nama je u cilju da PC Ekspert ima sto vise aktivnih ljudi na forumu no neke stvari necemo tolerirati i tocka. Isto kao sto necemo dozvolit vrijedjanja i sl. svinjarije cega nije da nije bilo. Ima onih koji nikad nece biti zadovoljni jer postoji bilo kakvo ogranicenje, a takvih uvijek ima, BAD LUCK! Na PC Ekspertu forumu onda necete naci svoju oazu.
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 18.01.2004. u 19:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
(°_°)
|
rerererererererererere
@ horza 1. prihvacena isprika ![]() 2. bilo je totalno OT OT OT 3. shvacam da je problem u ljudima, koji ne citaju / pridrzavaju se pravila na koja su pristali registracijom na ovaj forum (a to je da nema price o odredjenim stvarima) 4. predlazem da se na Audio, video, DVD stave sticky gujde za odredjene stvari (evo ja cu drugi vikend napravit gujdu o DV-avi 2 DVD konverziji) isto tako se neko moze potrudit bar prevesti DVDcopying (pomocu DVDshrinka, koji je freeware-valjda ![]() time bi pokrili 90% "ilegalnih" razgovora na forumu. tak da ako nekome bas nesto ne radi, pita u odredjenom threadu, ne otvara 1000 drugih. a sto se tice sto neko mora spomenut da oce pretvorit lotr5 DVD u divx, vidi se na kojem je intelektualnom nivou... pa makar bio i newbie. @ozren pravila su napisana, al bi prije registracije trebala biti objavljena svakom novom clanu, jer 99% nedopustenih threadova otvaraju upravo clanovi sa max 10 postova. @ svi ostali i sta onda rec ovom covjeku http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=7707 mislim, morao je naglasit da radi popis DivXa :confused:
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
hmmm, opet ja, nije mi jos uvijek jasno cemu toliko threadanje a samo drzite jedni drugima predavanje o ponasanju sta bi smio a sta ne, jednostavno da se odgovori u jednom threadu covjeku a ne da se stvaraju ovakve rasprave, te ja trosim bandwith da bi vidio da gomila ... sad tu kokodace a ne kaze nista bolje je da ste zaobisli thread i presutjeli, ustedjeli biste i sebi a i drugima vise vremena glede onog therada, zalosno je da netko tako nesto pita a navodno enkodira filmove u DivX, svoje sigurnosne kopije, odnosno ono sto nije dozvoljeno niti jednim zakonom, koliko je meni poznato, a "elektronicka" pismenost mu je na nuli |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Nego, Horza, Terminator 27 još nije snimljen. ![]() A koliko sam upoznat, ni LOTR 666. Odakle ti te dezinformacije? Kako ćeš ti sad film koji još ne postoji prebacit u neki drugi format zapisa? Ovdje nas neko jebe.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|