Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2007., 19:31   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Preporuka tihog i protocnog 80mm venta?

Na procevima sada imam Glacialtech 80mm s hydrodynamic lezajevima, no nisu mi dovoljno tihi, spustanjem brja okretaja se ne stisavaju puno. Koje bi mi vi 80mm ventove preporucili, da su tihi, no moraju mi biti dosta protocni jer mi pasivci (Thermalright SK-7) imaju vrlo guste finove, a ni ovako procevi nisu prehladni? Ili ovi GT-i koje sad imam daju najbolji omjer protoka i buke?

Hvala.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 19:43   #2
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
ja ti iskreno prepurucujem sharkoon-a.

odusevio sam se ventilatorom, em dode oko 20kn, a dobro hladi.

drzim ga na HR-05 pri 1000rpm-a, cujan postane tek na oko 1500rpm-a
(inace sa sharkoonom je temperatura oko 45C dok je bez njega izmedu 55-60C)

inace to je najsporiji model sharkoona
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2007., 19:47   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam vozio Coolermaster na svom Socket A stroju i to neki sa sondom na žici koji je uglavnom vozio oko 1200RPM i bilo je ok inače ako si jako osjetljiv to ti je negdje limit za Coolermastere od 80mm 1200-1300RPM e sad protok ti je tako - osrednji ne baš nešto tako da...
Staro 12.08.2007., 19:54   #4
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Sharkoone imam u kompu na viksi, na procu je system fan m na 5V i pasivac od Alphe 6030 i to je lagano toplo. A i cuju se lezajevi.

Xilence?

EDIT: Pala mi je jedna vrlo blesava ideja na pamet...

Mogao bih iznad dvaju hladnjaka za proceve staviti 140mm vent pa bi dvije njegove cetvrtine, da tako kazem, puhale po hladnjacima... Jel bi to drzalo vodu?

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 12.08.2007. u 22:34.
Staro 12.08.2007., 23:23   #5
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Sharkoone imam u kompu na viksi, na procu je system fan m na 5V i pasivac od Alphe 6030 i to je lagano toplo. A i cuju se lezajevi.

Xilence?

EDIT: Pala mi je jedna vrlo blesava ideja na pamet...

Mogao bih iznad dvaju hladnjaka za proceve staviti 140mm vent pa bi dvije njegove cetvrtine, da tako kazem, puhale po hladnjacima... Jel bi to drzalo vodu?
sto se tice sharkoon i lezajeva neznam... ja sam osjetljiv jako na išta sta se cuje (u mom kompu se jedino cuju HDD i napajanje), ali sharkoona uopce ne cujem (radi se o system fan S)

a sto se tice 140mm venta.
Ja sam tu ideju imao oduvijek, ali sam ju tek izveo sad kad sam burazu na njegov socket A slagao thermalrighta.

Privezao sam 120mm xilence sa onim bijelim remen kopcama sto se stezu za heatpipe-ove, ali dio xilenca je i nad plavim zalmanom.
Dakle mogao bi mozda i ti to izvest nad hladnjacima
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 09:29   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Neče ti baš robro to radit ako su ti stvarno tako gusti finovi na cooleru, posebno ne kad se malo prašine nakrca...

ALI ako si gledao reviewove napajanja možda si prijetio onaj plastični prozirni "usmjerivač" kojije ispod nekih ventova montiran koji zaklanja dio promjera venta, e to bi si mogao napraviti i onda pokušati...
Staro 13.08.2007., 13:18   #7
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Gusti su... pogledaj sliku:
http://www.dansdata.com/images/coole...sk7sink520.jpg

Ono nije losa ideja s usmjerivacem... vidio to na nekom napajanju... no ne znam kolika bi bila korist kada bi samo zatvorio dio venta... brijem da bi trebalo ko nes ukoso sloziti...? Uostalom, sharkoon system fan S od 140mm je 22db glasan a ne znam kolko bi mu mogo smanjit okretaje...
Staro 13.08.2007., 13:28   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

A čuj usnmjerivač kao adapter s kosinama i svim ti nije baš tako lako napravit, ako to oćeš onda ti ne gine kupit pleksi ili neke plastike i uhvatiti se posla...

Barem ako misliš montirati 140mm...

A ako oćeš manje neznam, možda uspiješ negdje dva ona adaptera sa 80 na 120mm naći, ako ti stanu jedan pored drugoga uopće, ja nisam mjerio na svojoj ploči kolik je razmak ali nije baš pre velik...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno