|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Epox 8rdaxx...
Zanima me koja je razlika izmedu 8rda+ i 8rda3+?? I kako da znam koja je revizija ploce 8rda+?? Da pitam u ducanu(npr. ve-mil...) I koji bi mi bio bolji izbor izmedu epoxa i abita NF-7(bez S ili SL-netrebaju mi oni raidovi i svi oni dodaci...) Niti jednu nisam imao do sada tako da nemam nikakve simpatije prema nekoj posebno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
|
8RDA+ ti ima SoundStorm a ova druga nema i ak uzimas tu gledaj da ti je rev 2.x a sto se tice epox ili abit nemozes pogrijesit iako je meni abit za nijansu bolji tak da ti toplo preporucam NF7
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Razlika ti je što ima 8RDA+ ima nForce2 dok 8RDA3+ ima nForce2 400 Ultra čipset ( iako i 8RDA+ radi na 400 MHz FSB koji je podržan u zadnjoj reviziji BIOS-a), 3+ nema SoundStorm već nekvalitetniji Realtekov DSP ( 8RDA+ ima MCP-t, dok 8RDA3+ ima MCP SouthBridge) i 8RDA3+ ima pasivnjake i na NB i SB, dok 8RDA+ ima pasivac samo na NB. Također, 3+ ima dodatni konektor za napajanje(4-pinski 12 voltni), ima SATA kontroler(nažalost, nema RAID) i još dobiješ okrugle kabele. Ako tražiš jeftinije rješenje koje se dobro kloka i ima bolji zvuk, uzmi 8RDA+. Ako tražiš marginalno bolje performanse i SATA, 8RDA3+ je bolja. Revizije možeš vidjeti ako pogledaš u lijevi donji kut ploče (zamisli da je u uspravnom kućištu) odmah kraj zadnjeg PCI slota (PCI6), kraj Winbond čipa. Ne možeš fulat, samo je zez što ti moraju otvoriti ploču da vidiš. Rev 1.1 i 2.1 8RDA+ možeš prepoznati po tome što 2.1 ima pasivni cooler na SouthBridgeu (mislim da je zlatni, ali nisam siguran 100%). Revizija 2.1 je mrak ploča, koristi isti čipset kao i 3+ i ima SS. Abit je možda malo bolji od Epoxa, ali nisam imao nikakvih iskustava sa njima. Svejedno, koju god Epoxicu uzmeš, nećeš pogriješiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
...
ok hvala a kaj ima nforce 400 chipset dual channel ili samo nforce 400 ultra?? Dali kingmax 433 moze ici na 8rda+?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
nForce2 400 nema Dual channel, nForce2 400 Utra ima, NF7 ima nForce2 400 Ultra chipset, neznam dal ima Soundstrom. Ima nešto bolji BIOS od 8RDA+ koja je ipak već malo starija.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Pričate o rda+ i 3+, a kakva je EPOX 8RDA3I? a prilično je jeftinija... koliko sam ja gledao karakteristike, puno su slične. Napominjem da mi ne treba zvuk, mreža, SATA;ATA;TATA;RATA i slični dodaci. Da radi stabilno i da ovog svog Thortona potjeram brže (AXDC2000DUT3C) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
nek ti kolega STRMX malo kaze vise detalja, on ju ima i prilicno je zadovoljan
![]() |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Pitam zato jer mi na ploči izgleda nešto trokira SB, pa ne mogu istovremeno imat ukopčan DVD i pržu. Pa ako budem mijenjao, možda bi uzeo nju a možda ove rda+,3+. Što bi se dugoročno više isplatilo? nije bitno hoće to bit ABIT-Epox |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Vidim da netko priča o soundstormu i NEUltra 400. Koliko sam ja shvatio, to je nemoguće. Jer MCP-T ne znači SAMO SS, nego i Ultra400, Firewire kontroler i možda još par sitnica. @Sky Epox8rda+ ima zlatni (moš mislit) mali pasivac na SB i ogromni pasivac na NB. I 8rda+ JE Ultra400. Barem 2.1. Na mojoj to lijepo piše, čak piše i neki limited edition. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Elven, sad sam skužio, hladnjak SB-a 8RDA+ rev 2.1 je zlatne boje, a 8RDA3+ je srebrne. Što se tiče FireWirea na MCP-u, nema ga već Epox na 8RDA3+ koristi zasebni Agere čip, tako da i ona ima FireWire. MCP-T ne znači Ultra400, kad ja imam rev 1.1 sa MCP-T-om, a taj čipset nije Ultra400 već prvi nForce koji neslužbeno podržava 400 MHz FSB. 3I nije loša ploča, ali mi se + i 3+ više sviđaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
...
Brijem da cu uzet obican NF-7... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma nečeš fulati s nijednom. Po svima sam šarafio, ocao, prtljao... Sve su to redom i više nego dobre ploče. Izbor između tih ploča još malo pa če postati stvar osobnog ukusa i eventualno potrebnih dodataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
koristio sam abit nf7 rev 2.0 i sad imam 8rda3i mogu reci da je ova epoxica puno bolja za oc
![]() |
#19 |
Premium
|
...
odlucio sam se za nf-7 zato sto ima nforce 2 ultra chipset a epox 8rda+ nema(tak mi rekli u ve-milu) ocu dual channel |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
skinio sam pasivac sa NB i pise A1 sad trenutno furam dual sa tri keksa kingmaxa super ram ddr 433
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
...
E sad sam totalka zbunjen. Bio sam na ve-milovoj stranici i ovako pise: 8rda+(650kn) i 8rda3+(800kn) nemaju nforce ultra a epox 8rda3I(550kn) ima ultra chipset... sta zanci ovaj + opce?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
to vec i vrapci znaju koje su razlike izmedju tih + ![]() sam mi reci gdje ti gledas dali ima ultra ili ne nije valjda na ono sto mislim ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
...
upravo bio na epoxovoj stranici i pise ovako: 8rda+ nije ultra ali ima dual channel ove druge dvije(8rda3+ i 8rda3I) su ultra... Pa uzeo bi onda mozda ovu 8rda3i ali fakat neznam kaj taj + znaci... nigdje nisam procitao?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
dok 8rda3i ima samo lan. ak ti ne treba sata slobodno uzmi 8rda3i
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
...
heh sad mi je izbor znaci pao na 8rda3i i nf-7. Epox je jeftiniji za kojih 100-120kn a to bi fino mogao uloziti u memoriju(namjeravam kupiti kingmax 433). u linksu i nitelu nemaju nf-7 dolaze sljedeci tjedan nego samo u info-gami... a nemam pojma di je to. lmao |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Pa ljudi moji, uzmite 8RDA+ ako imaju rev 2.1 jer ide na 400 FSB (ide i rev 1.1, ali ova ima hladnjak na SB-u koji se dosta grije) jer za 650 kn nećete naći bolju ploču. 3I i 3+ uz to nemaju SS. I da, Nicholas je za sve kriv, on me je navukao na AMD, mene, starog Intelaša (486, PII, PIII)... I dobro ti zboraše kad kaže, uzmi EPoX 8RDA+, nećeš pogriješiti. Evo ti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
...
kaj je to SS?? Pa zakej da uzmem 8rda+ kad za 100kn manje mogu dobiti 8rda3i koji ima 400 ULTRA chipset za razliku od 8rda+...U ve-milu imaju reviziju 2.1 cini mi se... A sve one dodatne stvari na 8rda+ mi netrebaju(serial ata, raid itd...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
imas pravo ako ti ne trebaju sata... uzmes 8rda3i i mir inace u ve-milu imaju rev2.1 tak da nemas brige
![]() |
![]() |
#30 | ||||||||||
Moderator
|
Vidim da te tu STRMX nagovara na Epoxa ali nedaj se! ![]() sam odluci sta ti vise treba i mirna bosna
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|