|
![]() |
#1 |
IT Spec
Datum registracije: Aug 2007
|
BIOS bez opcija??
pozdrav forumasi.. u biosu uopce nemam opcija za stimanje brzine memorije, procesora... da li trebam nadogradit ga ili postoji neki hotkey za te opcije?? koji je najbolji program za nadogradnju biosa?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
kod noname laptopa je to čest slučaj da nema nikakva podešenja u biosu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema toga ni na mom HP-u, tj. nema na velikoj većini lapova. Ja sam postavke namiještao pomoću Clock Gena (naštimavanje frekvencija), CrystalCPUID-a (napravio svoja low-power stanja, recimo sa množiteljem 4X i 0.8V), Central Brain Identifierom za ostale tweakove... Sad za svoj laptop trebaš potražiti generatore takta na netu (ili ga otvoriti i pogledati) kako bi mogao koristiti Clock Gen recimo. Iskreno ne preporučam da to radiš. Ja sam skoro zaribao svoj laptop tako, a za to ne vrijedi garancija ![]() Dok CrystalCPUID slobodno koristi, moja preporuka. CBID ne možeš jer je on za AMD :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
On pita za takt... I njegov BIOS isto ziher ima opcije za integrirane uređaje, sigurnost, stanje uređaja itd. itd. To nije BIOS ako barem nešto ne možeš namjestiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
IT Spec
Datum registracije: Aug 2007
|
ma ja sam samo mislio dignut memoriju, ne latencije nego takt.. ali ako ne ide ok.. probat cu s ovim crystalom.. HVALA!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|