|
![]() |
#1 |
Rvat, ne obični Hrvat :)
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja ne trebam cijelu konfiguraciju nego samo jedan dio. Već sam se odlučio za nešto, ali svejedno me zanima što vi mislite. za 1145 kuna sam našao GEIL Black Dragon RAM, od 2x1gb, za 1036 kuna sam našao antec p182b i sad me zanima koju matičnu da uzmem za preostalu lovu, a da je u socketu AM2, i dajte mi prijedlog ako mislite da ove dvije komponente (RAM i kućište) ne valjaju. *edit* Zaboravite na ovo kućište gore, dajte mi, molim vas, preporučite nekog Chiefteca, koji je kvalitetan i ima dosta prostora i ima kakvu/takvu zvučnu izolaciju i neko napajanje za njega, ne preskupo, ali opet dobro ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Rvatina. 27.07.2007. u 14:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
Anyone? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle kao prvo - ako imaš ograničeje upgradea na 3000 onda nikakvi anteci niti chefteci nisu ono što oćeš kupovati... Uzmi si neki MIDI tower tipa RAIDMAX 868W ili Chembro Gaming Bomba ili čak jeftinijih, onda uzmeš napajanje ako ti treba za 300ak kn imaš već dobrih PNF fortrona 400w ili ako to nemožeš nać onda chieftec neki za taj rang love... Takav case + PSU ti je oko 700-800 kn (tolko ti samo chieftec big tower košta) s 2200kn ideš kupiovati onda ostalo kaj ti treba, ploča ti je oko 700kn marka po izboru, ram možeš i jeftiniji uzet ili ovaj, kako oćeš i s ostalim kupuješ procesor...
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
A kako to misliš da je Chieftec po 1000 kuna???U Ve-Mil-u je najskuplji 670 kuna...Još napajanje neko od 400-500 kuna uzmem i eto.A i rekao sam "oko" 3000 kuna, tako da se može i to povećati. Mislio sam još taj RAM od 1000 kuna i neku matičnu za 1000, i ispadne mi oko 3000 kuna, malo više...
![]() |
![]() |
#5 |
|
I procesor ne trebam, krivo si me shvatio ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aho ok ako je samo ovo troje onda je u redu ja sam mislio da ideš na veći upgrade pa... Ma nema veze... Case: Uzmi si onda Chieftec big tower neki ili čak Antec ako baš oćeš na tiho rješenje ali malo skuplje ić... PSU: Cheiftec 550w PSU (ako te ne smeta buka) ili nađi negdje Seasonic S12 430W(neko je rekao da ima u ADMu) ili Coolermaster 430w ili tagan i-xeye... Ram ne poznam (nisam baš pratio ddr2 iz očitih razloga) ali GEIL su IMO većinom ok... Ploča... E sad za AM2 je pitanje kaj od procesora imaš, tj misliš li klokati ili ti je najbitnije da ej sve stabilno, dal misliš radit server ili igraću konzolu itd... ![]() Ali ja bi rekao da si uzmeš neku Gigabyte baziranu na nf570 ili Abit KN9 Ultra...
![]() |
#7 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo da dopunim kolegu yedwy-a. Big tower Chieftec BA-02B-B-B, crno 550kn http://www.adm.hr/index.php?cPath=1_...268ed6d88110ee Coolermaster 430 - 417kn http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.715.055 ili Napajanje SEASONIC 430W, S12II-430 (iako neki tvrde da nije tiho) 600kn http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4592 Ploča: Gigabyte MA69G-S3H 610kn http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4465 i ram: DDR2 2048Mb PC6400 SuperTalent, T800UX2GC4, 2x1Gb CL4 750kn http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3616 Mema je navodno jako dobra... čini mi se da ju je Razer imao pa on će znat dokle ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam koliko ces iskoristiti "za 1145 kuna sam našao GEIL Black Dragon RAM, od 2x1gb". Radije bih isao na 4GB kingmaxa 667, tim vise jer su na njemu cipovi od 800, a 2 nikad nije isto ko i 4. Jedino u sintetickim testovima moze 2GB brze meme vise koristiti od 4 GB nesto sporijeg rama. Za kuciste ti mogu reci iz prve ruke za cufteka - nije los. Dosta je sirok - vise od 20cm, ali da moze kvalitetnije - moze. Ovog imam. Napajanje je pak prica za sebe. Do nedavno sam imal fortrona 350W i bil sam zadovoljan - mada smatram da me je on kocil za nekaj bolji clock preskija 3.4, ali to nije toliko bitno. Nakon njega sam dosel u posjed corsaira hx 520w. Mogu jedino reci da je nesto malo tisi od fortrona, ali: cors ima 5 godina garancije, i modularan je. Modularnost uvelike pomaze sredjivanju kucista. Nije potrebno spomenuti da je u corsu seasonic, a seasonic od 500w kosta ~860 kn.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Hvala svima ![]() Uzet cu si ovaj Black Dragon RAM, prelijepo izgleda da ga ne kupim ![]() Ona ploca mi se cini ok (od Gigabyte-a) Netko me pitao za sto bi koristio komp, tj. za kakav procesor; mislim si uzet 4200+ X2 AM2, cini mi se da je dosta povoljan A kuciste bih uzeo neko od Chiefteca, ali da je big tower ili tako nesto, midi mi je nekako mali...
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
OMG, uzet ćeš memoriju samo zato jer ''prelijepo izgleda''?? Ovakvo nešto još nisam čuo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Lol, šalim se, neću ga zato kupit, ima ga moj frend, kaže da je super. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|