|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Već sam ranije spominjao ovu Firefox ekstenziju na forumu, ali smatram da zaslužuje vlastiti thread. Dakle, radi se o Forum Additive ekstenziji: Forum Additive Ekstenzija služi za praćenje foruma, i iznimno je korisna (pogotovo ako pratite više foruma, i ne možete se sjetiti koje sve threadove pratite). Postoje i drugi načini za pratiti threadove na raznim forumima, no meni je ovaj izvrstan. Radi na sljedećem principu - recimo nađete neki thread koji bi ste pratili, ili ste pak nešto pisali u njemu, pa vas zanima vidjeti nove odgovore i sl. - jednostavno odete do imena threada -> right click -> izaberete "Forum Additive" izbornik -> izaberete "Monitor This Thread". I to je to - kada se pojavi novi post u tom threadu Firefox će vas obavijestiti pop-up prozorom i sound notification-om (detalje i izgled naravno možete podesiti u opcijama). Da bi se taj notification pojavio ne trebate uopće imati otvoren određen forum, a Firefox može biti neaktivan (tj. minimiziran, bilo u taskbaru, bilo u trayu). Na Firefox toolbar također možete staviti Forum Additive gumb (right click na toolbar -> "Customize..." -> i samo odvucite Forum Additive ikonu na željeno mjesto na toolbaru), kako bi vam uvijek nadohvat ruke bio popis threadova koje pratite (do popisa threadova možete naravno doći i preko right click Firefox menija). Threadovi su sortirani prema forumima kojima pripadaju (samo ime foruma je boldano, kako bi se lakše snalazili), a u opcijama možete podesiti koliko dugo želite pratiti određen thread, koliko često želite provjeravati da li se pojavio novi thread, želite li da se thread otvori u novom tabu, trenutnom tabu ili novom prozoru itd. Nadalje, u "Thread Management" prozoru (Firefox right click menu -> "Thread Management") imate pregled svih praćenih threadova, a kada odaberete određeni thread (single click) u donjem dijelu prozora ispisuju se osnovni podaci o threadu (Thread Starter / Replies / Views / Last post author / Date of last post / Date of last notification). Double click vas vodi na taj thread. Budući da ćete vjerojatno pratiti više raznih foruma i puno threadova, tu je opcija da s + / - otvarate i zatvarate liste threadova određenog foruma (znači kao tree u Exploreru). Postoje još neke dodatne opcije, kao što su "Random Thread", pa "Forum profiles", zatim možete ocjenjivati razne forume (Rating / Usefulness / Rapidity of answer / Number of members), odnosno gledati kakve ocjene je određeni forum dobio. Uglavnom, ekstenzija je odlično, radi besprijekorno (ja se nisam susreo s nikakvim bugovima), i uvelike olkšava praćenje foruma (pogotovo ako pratite više njih, te istovremeno pratite puno threadova). Naravno, ovako nešto je ful korisno za ljude koji koriste tržnice na forumima i sl. Svaka preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Kad si to prvi put spominjao ja sam bio stavio, a kasnije su išli novi windowsi, pa sam skroz zaboravio ![]() btw. kod mene nije bilo nikakvih problema ![]() I od mene svaka preporuka ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Hvala na pojasnjenju, korisna stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lupio bi ti reputaciju da je ima. ![]() Stvarno korisna stvar, eo naredio sam nekoliko threadova neka prati, dobro dođe za stare. Nego sa ovim forumom ne radi nikako http://www.poslovni.hr/forum/ Ima li načina da proradi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Nope nažalost. Ekstenzija podržava samo određene vrste foruma. |
![]() |
![]() |
|
|