Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2007., 16:37   #1
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Thumbs up Forum Additive (Firefox ekstenzija)

Već sam ranije spominjao ovu Firefox ekstenziju na forumu, ali smatram da zaslužuje vlastiti thread.

Dakle, radi se o Forum Additive ekstenziji:

Forum Additive

Ekstenzija služi za praćenje foruma, i iznimno je korisna (pogotovo ako pratite više foruma, i ne možete se sjetiti koje sve threadove pratite). Postoje i drugi načini za pratiti threadove na raznim forumima, no meni je ovaj izvrstan.

Radi na sljedećem principu - recimo nađete neki thread koji bi ste pratili, ili ste pak nešto pisali u njemu, pa vas zanima vidjeti nove odgovore i sl. - jednostavno odete do imena threada -> right click -> izaberete "Forum Additive" izbornik -> izaberete "Monitor This Thread". I to je to - kada se pojavi novi post u tom threadu Firefox će vas obavijestiti pop-up prozorom i sound notification-om (detalje i izgled naravno možete podesiti u opcijama). Da bi se taj notification pojavio ne trebate uopće imati otvoren određen forum, a Firefox može biti neaktivan (tj. minimiziran, bilo u taskbaru, bilo u trayu). Na Firefox toolbar također možete staviti Forum Additive gumb (right click na toolbar -> "Customize..." -> i samo odvucite Forum Additive ikonu na željeno mjesto na toolbaru), kako bi vam uvijek nadohvat ruke bio popis threadova koje pratite (do popisa threadova možete naravno doći i preko right click Firefox menija).

Threadovi su sortirani prema forumima kojima pripadaju (samo ime foruma je boldano, kako bi se lakše snalazili), a u opcijama možete podesiti koliko dugo želite pratiti određen thread, koliko često želite provjeravati da li se pojavio novi thread, želite li da se thread otvori u novom tabu, trenutnom tabu ili novom prozoru itd.

Nadalje, u "Thread Management" prozoru (Firefox right click menu -> "Thread Management") imate pregled svih praćenih threadova, a kada odaberete određeni thread (single click) u donjem dijelu prozora ispisuju se osnovni podaci o threadu (Thread Starter / Replies / Views / Last post author / Date of last post / Date of last notification). Double click vas vodi na taj thread. Budući da ćete vjerojatno pratiti više raznih foruma i puno threadova, tu je opcija da s + / - otvarate i zatvarate liste threadova određenog foruma (znači kao tree u Exploreru).

Postoje još neke dodatne opcije, kao što su "Random Thread", pa "Forum profiles", zatim možete ocjenjivati razne forume (Rating / Usefulness / Rapidity of answer / Number of members), odnosno gledati kakve ocjene je određeni forum dobio.

Uglavnom, ekstenzija je odlično, radi besprijekorno (ja se nisam susreo s nikakvim bugovima), i uvelike olkšava praćenje foruma (pogotovo ako pratite više njih, te istovremeno pratite puno threadova). Naravno, ovako nešto je ful korisno za ljude koji koriste tržnice na forumima i sl.

Svaka preporuka.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 16:57   #2
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Kad si to prvi put spominjao ja sam bio stavio, a kasnije su išli novi windowsi, pa sam skroz zaboravio
btw. kod mene nije bilo nikakvih problema
I od mene svaka preporuka

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2007., 13:05   #3
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Hvala Gorluk, super stvarčica
greenfly je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2007., 17:20   #4
niksy
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Hvala na pojasnjenju, korisna stvar...
niksy je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 02:25   #5
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Lupio bi ti reputaciju da je ima.
Stvarno korisna stvar, eo naredio sam nekoliko threadova neka prati, dobro dođe za stare.

Nego sa ovim forumom ne radi nikako http://www.poslovni.hr/forum/
Ima li načina da proradi?
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2007., 02:58   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nope nažalost. Ekstenzija podržava samo određene vrste foruma.
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno