|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
RPG - preporuka ?
Evo več dugo vremena nisam zaigro neku igru odkad sam se navuko na Americas Army ![]()
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
oblivion,Gothic 3 itd.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Oblivion je zmeće imho prema Morrowindu, pa ako ga nisi igrao, moja topla preporuka...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Naravno Morrowind je car RPG-a samo ono vjerovatno misli na nešt novijeg datuma ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam igra i Morrowind i Oblivion i Arenu i Daggerfall isto tako... IMO Oblivion je puno igriviji (humaniji) prije svega sučelje i način putovanja okolo od ostalih ES ali priča je nešto slabija od npr Morrowinda naravno... IMHO Morrowind je pain in the ass iz jednostavnog razloga što za 20h efektivnog rješavanja questova (u to računam i traženje neke lokacije i sl) potrošiš 80h hodanja okolo puževom brzinom... I ne to nije realno to je jadno rješeno... Isto kao geganje u diablu naprama diabla II npr...
![]() |
#8 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Inače, obožavam i Morrowind i Oblivion. Nažalost, komp mi nije dovoljno jak za igranje Obliviona u punoj ljepoti grafike pa sam ga odlučio sačuvati za vrijeme kada nabavim jaču pilu ![]() Toplo preporučam oba naslova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja bih definitivno preporučio Adom - www.adom.de. Znam da vam se u prvi tren to može činiti kao šok, i da vas njezin izgled može odvratiti od igranja, no ukoliko malo pregrizete ASCII i probate igrati tu igru mogli biste se lako navući. Igra nudi puno veću dubinu od velike većine RPG naslova i užasno je igriva, te kompleksna. Vaše odluke stvarno imaju velikog utjecaja na sam ishod, te postoji newkoliko završetaka, a sama igra je non-linear. Lik možete razvijati u puno smjerova, i svi skillsi vam mogu koristiti na ovaj ili onaj način (npr. bez nekih skillsa nikad ne možete napraviti određene stvari u igri). Npr. jedenje određene hrane može imati određene efekte, korištenje "cursed" itema / oružja također (i takovg itema se ne možete samo tako riješiti), bića koja bljuju acid mogu zauvijek uništiti vaše oružje / oklop, zatim se možete moliti raznim bogovima, te im prinositi razne žrtve (što narafvno ima svoje posljedice), a kako vrijeme protječe na vas djeluju sile kaosa i dobijate određene sposobnosti (koje mogu biti pozitivne ili negativne, ili oboje, ovisno o kontekstu)...uglavnom - igra je ful kompleksna, nelinarna, i ful ful ful igriva... Nedostatak grafike je u prvi tren čudan (mene to npr. uopće ne smeta, ionako mi je grafika u većini novih igara preodvratna), no nakon nekog vremena shvatite da je takav sistem u biti odličan i kako se na taj način puno više koriste vaše vijuge i mašta (meni su ubrzo po sobi skakala razna stvorenja i čuo sam razne zvukove, a ne nekakve L, m, N, P, b, B i slično). Igra je besplatna i ne vidim razloga da je barem ne probate. Ipak bih vam preporučio da uz igranje imate otvoren i manual (a postoji i izvrstan guide za igru, proguglajte), budući da postoji dosta opcija i komandi. Btw. možete je igrati kako je zamišljena, odnosno smrt znači kraj igre i vaš lik se briše (a umrijeti je jako lako, pogotovo na početku) ili pak možete koristiti tzv. "save scumming", odnosno prebacivati save datoteke iz save foldera u drugi folder, kako se ne bi pobrisale nakon što umrete. To se doduše smatra varanjem, pa sami odlučite kako želite igrati, samo vas moram upozoriti kako je bez scumminga opako teška igra, te poprilično frustrirajuća (kad npr. izgubite lik koji ste odlično razvili i sl.). Naravno, bez scumminga je veći challenge, pa vi vidite... Topla preporuka, ja ne znam da li sam igrao bolji RPG na kompu (da ne pričam kako se i Oblivion i Morrowind mogu sakriti iza Adoma). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
n00bzorz
Datum registracije: Jun 2007
|
ej gorluk, hvala na info ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() A svoj Madness Armor poliram u zoru i sumrak... ![]() Citiraj:
@gorluk JE ADOM je zakon, ASCII RPGi znaju bit jako jako dobre igre jer su autoru malo vremena uložili u engine a puno u pravi sadržaj, posebno DnD stvari su tu posebno dobre jer malo koja grafički prava igra to može pokrit... Uostalom svi znamo da većina jako dobrig RPGa kao BG 1 i 2, Planscape Torment ili Icewind Dale uopće i nema neku grafiku...
![]() |
![]() |
#12 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas