Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.07.2007., 12:28   #1
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
RPG - preporuka ?

Evo več dugo vremena nisam zaigro neku igru odkad sam se navuko na Americas Army , a pošto inače volim rpg-e molim neke preporuke........samo da se zna gothic 2 mi je najbolji pa onda fable i tako to, jel ima nešto slično ?
Staro 27.07.2007., 12:29   #2
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
oblivion,Gothic 3 itd.
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2007., 12:32   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Oblivion je zmeće imho prema Morrowindu, pa ako ga nisi igrao, moja topla preporuka...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 13:20   #4
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Oblivion je zmeće imho prema Morrowindu, pa ako ga nisi igrao, moja topla preporuka...
Potpisujem...
Ako možeš živjeti bez uber-grafike i super efekata, onda obavezno odigraj Morrowind (iako ni tu grafika nije baš grozna)...
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 14:06   #5
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Naravno Morrowind je car RPG-a samo ono vjerovatno misli na nešt novijeg datuma
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 14:32   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam igra i Morrowind i Oblivion i Arenu i Daggerfall isto tako...

IMO Oblivion je puno igriviji (humaniji) prije svega sučelje i način putovanja okolo od ostalih ES ali priča je nešto slabija od npr Morrowinda naravno...

IMHO Morrowind je pain in the ass iz jednostavnog razloga što za 20h efektivnog rješavanja questova (u to računam i traženje neke lokacije i sl) potrošiš 80h hodanja okolo puževom brzinom...

I ne to nije realno to je jadno rješeno...

Isto kao geganje u diablu naprama diabla II npr...
Staro 27.07.2007., 15:51   #7
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
čudo živo ali mi se morrowind ne sviđa, oblivion pogotovo a za gothic 3 čekam novi komp ovih dana
Staro 27.07.2007., 17:03   #8
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ja sam igra i Morrowind i Oblivion i Arenu i Daggerfall isto tako...

IMO Oblivion je puno igriviji (humaniji) prije svega sučelje i način putovanja okolo od ostalih ES ali priča je nešto slabija od npr Morrowinda naravno...

IMHO Morrowind je pain in the ass iz jednostavnog razloga što za 20h efektivnog rješavanja questova (u to računam i traženje neke lokacije i sl) potrošiš 80h hodanja okolo puževom brzinom...

I ne to nije realno to je jadno rješeno...

Isto kao geganje u diablu naprama diabla II npr...
Uuuuuuuuuuu, nisi to smio reći... Sad si dospio na crnu listu "MorrowindjezakonOblivionjesmeće!" Udruge. Čuvaj leđa, njihovi su napadi podmukli...

Inače, obožavam i Morrowind i Oblivion. Nažalost, komp mi nije dovoljno jak za igranje Obliviona u punoj ljepoti grafike pa sam ga odlučio sačuvati za vrijeme kada nabavim jaču pilu

Toplo preporučam oba naslova
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 17:21   #9
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ja bih definitivno preporučio Adom - www.adom.de. Znam da vam se u prvi tren to može činiti kao šok, i da vas njezin izgled može odvratiti od igranja, no ukoliko malo pregrizete ASCII i probate igrati tu igru mogli biste se lako navući. Igra nudi puno veću dubinu od velike većine RPG naslova i užasno je igriva, te kompleksna. Vaše odluke stvarno imaju velikog utjecaja na sam ishod, te postoji newkoliko završetaka, a sama igra je non-linear. Lik možete razvijati u puno smjerova, i svi skillsi vam mogu koristiti na ovaj ili onaj način (npr. bez nekih skillsa nikad ne možete napraviti određene stvari u igri). Npr. jedenje određene hrane može imati određene efekte, korištenje "cursed" itema / oružja također (i takovg itema se ne možete samo tako riješiti), bića koja bljuju acid mogu zauvijek uništiti vaše oružje / oklop, zatim se možete moliti raznim bogovima, te im prinositi razne žrtve (što narafvno ima svoje posljedice), a kako vrijeme protječe na vas djeluju sile kaosa i dobijate određene sposobnosti (koje mogu biti pozitivne ili negativne, ili oboje, ovisno o kontekstu)...uglavnom - igra je ful kompleksna, nelinarna, i ful ful ful igriva...

Nedostatak grafike je u prvi tren čudan (mene to npr. uopće ne smeta, ionako mi je grafika u većini novih igara preodvratna), no nakon nekog vremena shvatite da je takav sistem u biti odličan i kako se na taj način puno više koriste vaše vijuge i mašta (meni su ubrzo po sobi skakala razna stvorenja i čuo sam razne zvukove, a ne nekakve L, m, N, P, b, B i slično).

Igra je besplatna i ne vidim razloga da je barem ne probate. Ipak bih vam preporučio da uz igranje imate otvoren i manual (a postoji i izvrstan guide za igru, proguglajte), budući da postoji dosta opcija i komandi.

Btw. možete je igrati kako je zamišljena, odnosno smrt znači kraj igre i vaš lik se briše (a umrijeti je jako lako, pogotovo na početku) ili pak možete koristiti tzv. "save scumming", odnosno prebacivati save datoteke iz save foldera u drugi folder, kako se ne bi pobrisale nakon što umrete. To se doduše smatra varanjem, pa sami odlučite kako želite igrati, samo vas moram upozoriti kako je bez scumminga opako teška igra, te poprilično frustrirajuća (kad npr. izgubite lik koji ste odlično razvili i sl.). Naravno, bez scumminga je veći challenge, pa vi vidite...

Topla preporuka, ja ne znam da li sam igrao bolji RPG na kompu (da ne pričam kako se i Oblivion i Morrowind mogu sakriti iza Adoma).
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 00:37   #10
R453
n00bzorz
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
ej gorluk, hvala na info... fakat nisam čuo za igru, stvarno je odličnai da, savršeno joj paše muzika iz obliviona, jedna od rijetkih dobrih stvari u ovoj igri
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.07.2007., 13:23   #11
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Uuuuuuuuuuu, nisi to smio reći... Sad si dospio na crnu listu "MorrowindjezakonOblivionjesmeće!" Udruge. Čuvaj leđa, njihovi su napadi podmukli...
Hehe znam - neka samo dođu moj Dawnfang ih željno čeka...

A svoj Madness Armor poliram u zoru i sumrak...

Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Inače, obožavam i Morrowind i Oblivion. Nažalost, komp mi nije dovoljno jak za igranje Obliviona u punoj ljepoti grafike pa sam ga odlučio sačuvati za vrijeme kada nabavim jaču pilu
Toplo preporučam oba naslova
I ja - da me neko ne shvati krivo - Morrowind je dobar, i Oblivion je dobar...

@gorluk
JE ADOM je zakon, ASCII RPGi znaju bit jako jako dobre igre jer su autoru malo vremena uložili u engine a puno u pravi sadržaj, posebno DnD stvari su tu posebno dobre jer malo koja grafički prava igra to može pokrit...

Uostalom svi znamo da većina jako dobrig RPGa kao BG 1 i 2, Planscape Torment ili Icewind Dale uopće i nema neku grafiku...
Staro 28.07.2007., 13:33   #12
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
I ja - da me neko ne shvati krivo - Morrowind je dobar, i Oblivion je dobar...
Aj izvukao si se, sad ne moramo slat Dark Brotherhood na tebe, ali za pokaju moraš opsovat Oblivion tri puta na dan idućih 2 tjedna

@Z-Man : Gothic 3 možeš probat, i naravno ADOM...
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno