|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Vista se neće instalirati...
Konfa iz "Moj Komp", pojacana jednim Maxtorom od 40GB. Kad krenem birati particiju na koju bih instalirao Vistu, kaze da ona ne zadovoljava Vistine kriterije. ![]() Samo je jedna particija koja zauzima punu velicinu diska, primarna je, aktivna i formatirana NTFS-om. Pokusao Seatoolsom (sada su Seagate i Maxtor ista firma pa Seagate kaze da s time to radim) napravit zero fill i iznova, no nista. Hitachi Featire Tool i Drive Fitness Test bacaju fatal i unhandled exceptione pri skeniranju IDE sabirnice. Disk je 100% ispravan, bio je na njemu gore ubuntu (i opako mi smrdi da je ubuntu svasta napisao u MBR i da time zbunjuje windowse). Pomagajte, dobri ljudi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
|
Bootam iz BIOS-a. Disk nije dinamicki, kad sam u Diskpartu pokusao konvertirati u basic, javio je da nije dinamicki. Pokusao i u Windowsima XP staviti da particija bude aktivna no njet. Kabel nije ostecen. Driveri valjda nisu, jer se Vista upgrade advisor nije bunio na driver za ATA disk. Jedino me brine, jedan od mogucih uzroka je zastario hardver, a moja ploca je iz 2002. Kaj dalje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
|
Da je disk neispravan ne bi se ni Ubuntu gore instalirao. Na tom disku i u toj konfi je jos prije bila Vista... Imao sam slican problem s jednim IBM Deathstarom na kojem je bio Suse pa nije htio instalirati WinXP nakon njega. Problem sam rijesio Drive Fitness Testom koji je uredio MBR, no DFT mi je sada bacao greske. :/ Mozda alternativa za DFT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj Maxtorov utility za zero fill format, imaš ga na Hiren's Boot CD-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da istina, jesi probavao na taj disk puknut XP, ako na XP-u prepoznaje IDE kontroler od matične onda bi trebao i na Visti. Vidim da si radio zero fill format, ak si ga radio MBR bi se trebao zbrisat, šta ne? Mislim da Ubuntu takvo njesra ne bi mogo napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|