|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Nova konfa u kvaru
Prije par dana sam kupio gigabytovu plocu 965P-S3,proc-core duo E6420 box,point of view 8800gts 320mb exo,imam kvalitetno hyperovo napajanje 530w...sve sam spojio by the book ali problem je kad upalim comp cooler od cpu-a i graficke se samo malo okrenu i stanu. Zvukova upozorenja nema nikakvih mada sam ga odmah nakon par sec ugasio jel se bojim da mi ne ode proc. ili graf.jel cooleri se ne vrte...frend mi veli da je mozda u biosu problem pa da cooleri mozda pocnu raditi kad se digne temp ali ja zbilja ne bi reskiro ako to nije sigurno jer sam zadnje pare dao za confu...pa sad ako ima tko strucan ja bi molio da mi da svoje misljenje-thx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nakon sto ventovi stanu komp i dalje radi (cuje se krcanje diskova, LED diode na kucistu svijetle) ili se komp ugasi?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Slobodno ga pusti par sekundi, trebao bi ponovo pokrenit ventove i postat. Kad kazes da je sve ok spojeno, nema straha ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Možeš ti reći da je sve spojeno kako treba biti, ali to nemora značiti da je ![]() Uvijek se neki falš može desiti. Meni se takvo nešto slično dogodilo i bilo je do napajanja, tj. bilo je pokvareno, ploča je radila, bilo je napona, vent se vrtio na napajanju i par sec na ostalim (bez upozorenja),ali se komp jednostavno nije mogo upalit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
thx ljudi procitao sam maloprije na giga...siteu da je to normalno na ovim plocama kasnije se ukljucuju kad ploca skuzi temp pa ih onda prilagodi-coolere!thx anyway... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Novi problem cooleri ma cpu i graf.sad rade trebao sam ih samo duze pustiti da prorade medutim kad ga ukljucim nista se ne dogada sve radi ali ekran na monitoru crn ko noc uopce ne mogu doci do biosa, stisnem delete nista ni slova na ekranu uopce se ne cuje ni bip da se sistem podize.Spojio sam sve po shemi jel moguce da sam sta ostetio jel sam ga par puta iskljucivao nakon par sec misleci da cooleri ne rade ili mozda ima veze sa floppyem nisam ga ni spojio na conf jer mi ne treba. Hard je sata II segate 250 GB 16MB S-ATA300,NCQ3,ploca gigabyte 965P-S3 podrzava sataII,graf point of view 8800 gts 320mb exo,proc core 2 duo E6420.Molim vas pomozite jel zbilja ne kuzim sta se dogada-thx! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.07.2007. u 10:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Idi sistemom eliminacije, ostavi na ploci samo proc i hladnjak spojen i napajanje, pa pokreni, morala bi beepat. Pa dodaj ram, opet mora beepat zbog grafe, pa grafu, optiku, hard...itd Edit: Koje tocno napajanje imas?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Napajanje mi je hyperovo od 530w to bi moralo biti dosta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
problem sa grafom
Zaboravio sam reci da monitor mi se uopce ne ukljucuje led dioda blinka kao da je stand by probao sam je staviti i u jedan i u drugi dvi otvor ali nista jel mozda kvar na grafickoj?Napominjem da sam je pravilno spojio i ukljucio dodatno 6-pinsko PCI-exp. napajanje na grafickoj jel moguce da mi je grafa otisla??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Spojio si onaj 4-pinski +12 V konektor? Koji BIOS je gore, ako znaš? E6420 je podržan od verzije F9 i, ako imaš stariju, moguće da se zbog toga neće bootati. Probaj negdje posuditi proc bez tog xx20, znači 4300, 4400, 6300, 6400, 6600,... pa flashati novi BIOS i onda staviti 6420. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
hm, ja sam imao slican,tj isti problem.. imam istu plocu, samo sa e4300. fino sve slozio doma i upalim, sve radi al monitor se opce ne pali, nista se ne dogada.. dopizdilo mi i dr dan otisao u ducan i rekao da sam sve probao i nista. kad sam pokupio komp, pitao sam ih sto nije bilo u redu, rekli su mi samo da su oni sve ispocetka spojili i da je radilo.. e sad ne znam sto je opce bilo.. mozda bi trebao novi bios. ja imam f8 (rev 3.3).. ja bi rekao da je ram, ne znam sad kolko i koji imas.. probaj se poigrat, stavi samo jednu plocicu, pa drugu pa obadvije al ne odma u susjedne utore i sl. ako to ne proradi onda je mozda ovo: na njihovom sajtu pise tek za f9 bios da pozdrzava e6420, tak da je mozda to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Decki fala vam puno pokusat cu maknit memoriju mada je ocz-ova ddr 800 platnium u ducanu rece lik da mora 100%raditi,vidim pa vam javim mozda uspije-thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Sa memorijom je sve u redu izgleda da je domy u pravu pokusat cu posuditi proc od nekog |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
problem rijesen svima hvala posebno domy_osu jer problem je bio u 4 pinskom atx 12v con.nisam ga valjda stisnio do kraja pa nije bilo napajanja,ccc tolko muke a najjednostavnije rjesenje-thx all! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ajde napiši na kojoj temperaturi ti radi chipset |
![]() |
![]() |
|
|