|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
SCYTHE Kama Thermo
Itko s foruma kupovao? Ne čine mi se baš skupima, a trebalo bi mi 3 - 4 komada, pa nekak smjestim u 5.25" bay da ne moram stalno otvarat sys utility-e da vidim temp. Termometar Ajd modderi izjasnite se ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa ok izgleda samo meni nekako malo neugledno izgleda... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
onda go johhny go ....
![]() |
#7 | |||||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() nego, ako ti treba 4 komada, pa bolje ti je kupiti hardcano 12 ili slicno.. imas 4 toplinska senzora. i prikazuje ti temp digitalno. isto te kosta kao cca 4 ova. a onda (kao 'bonus' naspram ovoga sto si ti mislio napraviti) imas i digitalnu kontrolu ventova, ovisno o temepraturi senzora... ako je ispod zadane temp, onda rade sve sporije... a kako se priblizava zadanoj ide do 100%, i ako predje zadanu, onda se oglasi alarm... to ne moras koristiti, ali mozes ako ti zatreba. ![]() dok ako kupis 4 ona senzora to nemas...mozes samo gledati Celzijuse... ne znam za tebe, ali meni to izgleda 10 puta bolje, funkcionalnije, i manje mjesta zauzme ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Mah, meni treba samo da vidim temperature, kaj imam na vodenom regulirat ![]() Budem još pogledal za toga Hardcana kaj si predložil, pa razmislim. ![]() Edit: A-a, nije mi taj hardcano baš po volji =), ma riješil budem ja te termometre na isti način kako si ti utukao svojeg Dietzovog voltmetra u Škodi, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Neznam za vas ali ja ako budem uzimo fa controller onda cu ici na ovaj samo da jos stigne u hr da nemoram narucivati i njemacke!! http://hardwarelogic.com/news/118/AR...007-08-17.html
![]() |
#10 |
Registered User
|
![]() ![]() Edit: sad tek vidio da ima taj vanjski unit za sebe i za PSU ( mjerenje potrošnje ), i cijena joj vani 67$, ( to bi bilo ~350kn kod nas ) @Saiko: kad to stiže u Hrvatsku? Ako imaš kakvi link, il ima još zainteresiranih, naručimo par komada pa podjelimo poštarinu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.alternate.de/html/product...ticleId=190197
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.alternate.de/html/product/details.html?articleId=190197 Edit-sorry za dupli post!!!
![]() |
![]() |
#14 | |
|
Citiraj:
bez da se ista dogadja ovisno o njima (kontrola ventova na radijatoru i kucistu) to mozes i preko everesta. ne znam kako je na drugim MBR, ali ja na ovoj imam par utora za topl. senzore pa sam upiknuo jedan na pumpu i vodu, pa sada (osim onih uobicajenih cpu, core1, core2, gpu, vga mem, vga pcb, maticna-zrak, disk1,disk2) imam sve to prikazano na taskbaru u XP ili u sidebaru u Visti. ![]() uz to sve i brzinu rotacije vodene pumpe... a to dosta znaci. ne znam sto ti vise moze trebati pa da gledas... ja ionako ne koristim sve da ih prikazuje. a kama termo ne mozes nikako koristiti za temp cpu i vga, jer nijedan senzor ne mozes tamo zaljepiti (u jezgru), dok everest to radi OK. a ovaj zalman sto si rekao da bi uzeo ti je opet vise za spojit neke ventove na njega pa da ih kontrolira, jer na kraju krajeva, tako se i zove fan-kontroler. a to si rekao da ti ne treba ![]() (zalman ima onaj prikaz watta koje trosi PSU, ali to nije sad bitno, za to opet postoje druga rjesenja vec opisana na forumu, ono iz bauhausa recimo)
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
dobro onda, moze posluziti za pojacalo kasnije, to svakako ![]() ali kako mislis s time ocitavati GPU i CPU temp? jer imas 'vodu' pa ti je blok uvijek dosta hladniji od jezgre... na koju ne mozes staviti senzor nikako.
![]() |
#17 |
Registered User
|
Na grafulju budem stavil sentor između bloka i GPU čipa na kojem je GPU, tik do GPU jezgre, a na cpu-u budem izvadil dolje cpu poklopac da se probližim jezgri sa blokom a i između senzor puknem isto ko i na grafi. Budem još smješal to sve. A na izlazu iz kilera budem u seriju sa crijevom stavil sondu za vodu kupljenu u A3M-u, i naprijed bum stavil onaj analogni termometar iz auta, sa plavim osvjetljenjem. Malo mi je previše dat za još 3 komada, a da idu u komp =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
|
Citiraj:
ok, ne shvacam i dalje, kako mislis staviti sondu koja izgleda ovako... izmedju bloka i gpu(ili cpu) ona ima svoju debljinu, i NE SMIJE se stiskati. jer inace pukne i mozes ju baciti... uz to ometala bi kontakt hladnjaka sa gpu(ili cpu), a znamo da izmedju hladnjaka i gpu(cpu) ne smije biti nista osim paste, i to vrlo tankog nanosa.... jer smeta ako je i samo pasta u debljem nanosu, a kamoli sloj folije, pa sonda od 1mm, pa opet sloj folije (jer je ona presvucena time..) ako pak stavis sa strane na blok, nikad neces imati ocitavanje temp. jezgre, vec bloka. probao pa znam. kao sto sam vec rekao gore... ovo ti pisem da se ne zaletis pa zavrsis kao neki drugi clanovi nazalost... http://forum.pcekspert.com/showthrea...zdrobio+senzor Citiraj:
![]() http://www.a3m.hr dakle, razlog zasto sam to izvukao iz tvog posta... sonde za aute su baždarene za do cca 100C. ako je analogna, stupnjevi su presitno oznaceni i nije nesto precizna, vise sluzi samo da pokazuje ugrubo di je temp vode, je li u 'crvenom' ili ne. a ako je i digitalna, uobicajeno radno podrucje joj je od 70-90 C a kako su to sve samo sonde od 1 senzora. one gube preciznost sto se vise udaljavaju od radnog podrucja.... pa posto ovdje pricamo o PCu, definitivno neces vidjeti temp od 100C, vec max 35-40. a to je daleko od njenog podrucja za koej je namjenjena... pa ako ce uopce i ocitavati, imas velike sanse da to bude krivo. uostalome, to je jedan clan objasnjavao neki dan....samo treba citati... Citiraj:
dakle, drzi se pc komponenti jer se tu bar radi o rasponu temp od 0-40 C (rad 20-30C) pa bar upadas u radno podrucje senzora. a ne ko u autima do 100C (rad 70-90C)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 01.09.2007. u 17:09. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Hm, vidiš, hvala na savjetu. al jedno pitanje. Znaš kolki je razmak između jezgre procesora/grafe i tiskane pločice na kojoj se one nalaze? pa jedno 1mm moja slobodna procijena, ( nisam mjerio ) Budem to nekak nagural unutra. naravno pazil budem da ne zdrobim senzor ![]() Budemo još vidjeli dok mi stignu termometri, sonda od analognog mi taman paše na izlaz, i cijev. Evo i ja edit ![]() ![]() Edit2: ma od A3M-a je online site vječito u nekoj "izdelavi" ![]() ![]() Taj auto termometar se lako preradi, samo treba imat 2-3h slobodnog vremena, malo mašte, koji letraset komplet iz elektroshopa, malo volje, i naravno znanja da se ne zahebe dobar instrument. Može se njegov radni opseg snizit na temp pc-a. Može lock teme, jer smo dosta zaspamali o teoriji rada termometara, pa o dijelovima za naše ljubimce ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 01.09.2007. u 17:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Decki, ako ima zainteresiranih za tog Zalmana MFC2, mogao bih dofurati iz DE par komada, za cca. 350ak kn, novo, iako za sada vidim da ga nema u ducanu u kojem kupujem. Mozda uskoro dodje... u svakom slucaju, ako ima zainteresiranih, PM me. Sry na offtopicu. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|