|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Nabava 15" LCD-a
Pozdrav, planiram kupit 15" lcd i gledao sam na netu Nec-ove modele i jako mi se svidio model 1560VM. Njegove karakteristike su: -Viewing angle: 160° / 150° -Kontrast 450:1 -Odzivno vrijeme 25 ms -Svjetlina 300 cd/m2 -Ostalo: DVI&DSub,garancija je 3 godine, dead pixeli-toleriraju samo 1,ako ima vise mjenjaju. Kandidat #2 je Samsung SM152T MODIGLIANI Multimedia Evo i njegovih karakteristika: -Viewing angle: 160°/130° -Kontrast 600:1 -Odzivno vrijeme 25ms -Svjetlina 330cd/m2 -Ostalo:Silver, Dual hinge, Speakers, Analog/Digital, TCO'99. Garancija 3 godine. dead pixeli-ovdje je samsung "netolerantniji",tek preko 3 mijenjaju. Za oba je cijena cca 3700 kn. Zanima me vase misljenje i prijedlozi. Mislim da su ovi monitori ok i mogu se nosit s CRT sto se tice multimedije(grafika,filmovi,web,etc...) Moze li se u hr nabaviti 15" Eizo LCD i je li velika razlika izmedu njega i ostale konkurencije? Hvala na pomoci i sve najbolje ![]() Davor
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
a cemu davat tolke pare za 15''? mislim, za te nofce dobijes i 17''. i to solidnog...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koja ti je reza na 17" LCD-u? Za rad mislim da je 1024×768 sa 15" najbolje.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Ja ima 17'',rezolucija je 1280x1024.bolje se isplati neg 15''!! šta se tiče kvalitete slike puno bolji izbor je xerox,a tek dizajn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
I kakva grafa... A ako smanjiš rezu dobiješ šljuka sliku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Gledao sam tog Xeroxa i sve je ljepo i krasno s njim, ali kako sam cuo to je zapravo Proview monitor tako da cu ga ja lagano zaobic ... Naime,Xerox i Proview su potpisali poseban "ugovor o suradnji".
![]() |
#7 |
Premium
|
Sto se tice grafe koja bi to sve trebala tjerat je Saphire ATI All In Wonder Radeon 9000 Pro.Za neigranje imho dosta.
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Da je dizajn dobar, dobar je |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
(°_°)
|
Citiraj:
i slika je naravno losija nego na 1280 (kako nebi bila ![]() a o radu u vindovsima da ne pricam koliko ej vise znaci veca reza. ako nista, onda za sve one menije u recimo photoshopu.
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ako meni koji ne vidim baš najbolje vidljivo onda... Bio sam gledao onaj Xerox 17 ali sam odustao. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
(°_°)
|
Citiraj:
od toga pate svi lcd-ji. al da bi mijenjo ovog kojeg imam za CRTa, nebi ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
A sta mislite o ovim monitorima sto sam gore nabrojao... Jel vrijedi davat takve pare za njih i jesu li stvarno tako dobri da vec lagano mogu zamijenit CRT?
![]() |
#14 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ostali nemaju misljenje ili su svi na odmoru? ![]() Sretna vam Nova ljudovi... ![]()
![]() |
#16 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Ovi monitori koje su naveo su solidni ali imaju i svoju cijenu. U svakom slučaju ti je bolje još malo pričekat da padnu cijene ili pak uzet 17 inčni lcd koji se više isplati. A kaj se tiče igranja i multimedije nijedan ama baš nijedan LCD monitor bez obzira na priče se ne može ni izbliza mjerit sa kvalitetnim CRT-om pogotovo trintronom ili diamondtronom. Sve je to samo donekle prihvatljivo a pogotovo ovi novi LCD-ovi sa 16ms matricama imaju u stvari samo 18-bitni prikaz boja. Dakle za igre i multimediju kvalitetni CRT Za surfanje i rad sa tekstom LCD - tu je nenadmašan A mislim da se ova situacija neće tak brzo promjenit |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Gle,htio bi uzet lcd prvenstveno zbog ociju jer puno vremena provodim za compom i mislim da nije puno dat za takav monitor i onda sam miran bar 5 godina. A sto se tice 17" lcd mislim da to nije za mene jer mi reza 1024×768 nekak najvise pase,kad povecam rezu sve mi je dosta sitno i nevidljivo...A i 17" lcd koji bi ja htio ne mogu nabavit ispod 5000 kn a to mi je ipak previse. Kao sto sam rekao ne igram se,ali bi vrtio filmove,tv i ostalo gore a na netu ih dosta hvale kako su za to ok. Ja ne znam jer jos nisam imao prilike vidjet te modele,ali frend mi ima Samsunga (model 151..tako nesto) i on mi se cini dost ok, a Nec kojeg bi ja uzeo je daleko iznad toga.
![]() |
#18 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ja bih ti opet preporučio 17 inčni lcd jer je u 1280x1024 daleko ugodnije raditi a to je i nativna reza tih monitora. A kaj se tiče onog da ti zna sve bit presitno to se lako riješi: povećaj veličinu fonta, povećaj ikone, uključi cleartype prikaz fontova u windowsima kaj se može dodatno i kalibrirat na microsoftovim stranicama za svaki monitor i imat ćeš vrhunsku sliku. Imaš Samsungovih i NEC-ovih 17 inčnih lcd-ova jako dobrih za oko 4k kuna. Kaj se tiče filmova za to lcd nije i tu je daleko bolje rješenje spojit tv sa grafom i uživat u filmovima na tv-u. Pogovoto ak imaš dobar tv izlaz na grafi onda to funkcionira odlično |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
LCD definitivno puno manje zamara oči.Znam to iz iskustva, dnevno sam 8-12h za računalom!Šta se tiče gledanja filmova na LCD-u,slika je pretamna,nije baš neki raspon tamnih tonova. A o o igrama da ne pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sve zavisi koju količinu svijetlosti emitira LCD(moj je 250 cd/m2,mislim da taj Samsung ima isto 250).Možda nisu dobro podešeni kontrast i svjetlina.Kod 20% monitora su zamjenjene komande kontrasta i svjetline.Idealan omjer je 50% svjetlina 100% kontrast,što naravno može varirati zavisno o LCD-u!Što se tiče tonova raspon je loš ali najviše se vidi kod tamnih tonova bez obzira na postavke svjetline.Da ponovno kupujem monitor odabrao bih LCD.Ipak ima dosta prednosti nad CRT-ima.Recimo usporedi geometriju i fokus,ili greške u konvergenciji kojih kod LCD-a nema.Filmove ionako gledam na TV-u,a za warcraft ili aoe 2 mi je LCD čisto ok. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
dal uzet 15" ili 17"(17"LCD je 19" CRT sto je imho previse )... Kao sto kazes,za filmove nije bed jer postoji tv-out, a za igre me ne dira puno..
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
Najbolji izbor ti je 17''.Treba ti malo vremena da se navikneš na rezu(1280*1024).Al definitivno se isplati!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Zahvaljujem se svima na pomoci ![]()
|
|
Oglas
|