|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Reset prilikom dizanja sustava i pokušaja instalacije
Pozdrav, Imam jedan problem sa računalom koji trebam hitno rješiti. Točnije, kroz narednih par sati. Sinoć sam proveo skoro cijelu noć u pokušavanju, ali nikako da dođem do rješenja. Naime o čemu se radi. Dobio sam jedno računalo kojem je trebalo napravit backup podataka, formatirati diskove, te instalirati windowse. Nakon što sam napravio backup i formatirao diskove počeo sam sa instalacijom windowsa, međutim tu su se počeli javljati prvi problemi. Naime sve je išlo OK dok nije došlo do dijela gdje windowsi počinju kopirati dio koji je potreban za započeti instalaciju. Tada se računalo samo resetiralo, i tako opet ispočetka, nonstop bi se isto ponavljalo. Zatim sam prebacio disk na drugo računalo, obavio cijelu instalaciju bez problema, vratio disk natrag, i sad...kad bi trebalo podići windowse, resetiralo bi se. I onda, prilikom sljedećeg dizanja, ponudilo bi izbornik safe mode.....start normally..... I odabirom bilo koje stavke, dogodio bi se reset i tako ispočetka. Da li itko može pomoći jer je stvarno hitno. prije backupa i formatiranja, sve je radilo normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Već sam ti zaključao temu zbog nečitanja pravila, ali sam ponovo otvorio jer sam vidio da ti je hitno. Navedi što detaljnije koja je konfa u pitanju jer može biti u pitanju napajanje, memorija, ploča,... bilo što. Sad imam jedan komp na servisu koji je uredno radio cijelo vrijeme i onda se jedno jutro Windowsi uopće nisu htjeli podići, stalno bi se resetirao bez obzira koji mod stavim. Ni Memtest86+ nisam mogao upaliti, a prije sam mogao. Izmjena komponenti pokaže da je riknula ploča, ali ne mora značiti da je i kod tebe takav slučaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala na neključanju posta. Nažalost, ne mogu sad napisat koja je konfa jer trenutno nemam pristup računalu. Ako itko ima još kakvi dodatni savjet, ili slično iskustvo bio bih jako zahvalan da podijeli sa mnom moguće rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle domy ti je rekao - nemoguće ti je konkretno odgovoriti na pitanje jer može biti bilo što ali ako pretpostavim da nisi rasklapao računalo nakon rađenja backupa nego si s njega sve obavio i nakon toga išao reinstalirati vjerojatno ti manjka neki driver krucijalan za bootanje... E sad taj driver je vrlo izvjesno driver za HDD kontroler dakle ili SATA ili SCSI kontroler koji pogoni to, makar može biti problema na nekim pločama i sa IDE stvarima kako čujem (intel 965 čipset) dakle za početak ili nađi na netu driver za tu ploču za SATA mod ili probaj dali ploča ima IDE mod za SATA uređaje u biosu, naravno tada nema RAIDa i hotswapa ali vjerujem da ti to niti netreba... Ako to nije uzrok problema ili si prčkao po računalu prvo provjeri da nisi smrdao postavke u biosu, loadaj fail safe defaults ili factory settings (što već imaš u biosu) ili napravi clear cmos jumperom... Onda bilo bi dobro da izvrtiš memtest sa diskete ili cda tako ćeš znati dali je problem u diskovnom podustavu ili nije (disketa nema nikakve veze sa ATA/SATA pa niti nema potrebe za driverima bilo koje vrste) itd...
![]() |
#5 |
Registered User
|
Zahvaljujem svima na odgovorima. Recimo da san uspija rješit problem. Zamjenija sam napajanje iz jednog kompa u drugi, i napokon je sve uspilo. Obavija instalacije itd. Hvala još jednom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|