|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Najjednostavija zaštita WLAN-a po MAC adres
Tu je kratka uputa koju sam bio pobrao sa neta... kad uđete u router onda odete na wlan settings i imate mac filtering (kod mene se radi prestige 600 seriji zyxel) i sada stavite opciju active i u prvo polje upišete mac adresu sa vašeg D-link usb-a (ili neki drugi) sada se ne može nitko spojiti na vaš wlan, ako imate još recimo laptop onda idete na command prompt i ipconfig i tu ip adresu upišete u router pod opciju 2 i sada se samo 2 računala mogu spojiti na vaš wlan, nitko drugi ne Pitanje: E sad mene zanima kako da dođem do MAC address od mrežne kartice (usb) preko Windowsa ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Start/Run/cmd => ENTER nakon čega ti se pojavi Command Promp (Konzola), u njoj upises => ipconfig /all i tamo ces vidjet MAC adresu od tvog adaptera. Physical Address=MAC Lijep pozdrav!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Btw...ako vec koristis filtriranje po mac adresama, a sigurnost ti je dosta bitna, moras znat da je MAC adrese dosta lagano fejkat (citaj krivotvorit)...a radi se otrpilike tako da slusas promet koji se odvija na doticnom AP-u...pogledas koja MAC adresa radi taj promet, i samo si laziras MAC adresu u tu koju si pokupio...Stavi si jos WEP ili WPA enkripciju, nije neki problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Čuj onaj tko će mu "probijat" MAC adresu, probit će i WEP ako baš želi mada čisto sumljam da se nekom da za***avat s tim od susjeda...
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
ak več stavlja enkripciju bolje iči odmah na WPA2 (kombinacija barem 14 znakova), u slučaju da nema nekih nekompatibilnosti. WEP danas več svaki klinac može probiti koji zna pokrenuti live linux.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|