|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Sretna Nova i što uspješniji overclock, jeftinije komponente i bolji rezultati u benchmarkovima svima! A sad ono glavno. Nakon što sam nabavio Sapphire 9600XT sve je išlo glatko, dok neki dan nisam instalirao MaxPayne 2 i nakon instalacije mi javi da mi je AGP isključen. Restartam i pogledam u BIOSu, tamo mi lijepo piše AGP 8x i FW uključen. A pod Windowsima XP u ATI postavkama imam podešeno kao na slici, s time da nakon što podesim na 8x i FW On, resetiram, ali opet dobijem postavke kao na slici. U čemu je štos? Ajmo malo mućnite glavom i recite kako da to sredima da proradi kak spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Za početak probaj stavit najnovije Catalyste 3.10
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Resistance is futile
|
Da se maknemo od početka, da je samo u tome problem onda ne bi ni postao ove poruke. Inače to mi se baš i dešava sa Catalyste 3.10, da ne bi bila stvar u tome probao sam i sa Omegom (3.10), ali ista stvar. Uz grafičku sam dobio Catalyste 3.9 pa sam i njih stavio i sad ono čudno: u SMARTGART(tm) izborniku mi ispiše da AGP radi na 4x, a u Options --> Details piše Current Bus Setting: 0. Prije sam imao Radeona 7500 neko vrijeme na ovom kompu i on je normalno radio na AGP 4x. Pošto je u BIOSU podešeno na 8x i FW on, što sprečava Windowse da prihvate promjene, tj. modifikacije postavki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
a zasto ti je ukljucen FastWrite?
![]() |
#6 |
Resistance is futile
|
Netko je na forumu rekao da te kartice trebaju imati uključen FW, pa sam ga je tako stavio. Probao sam sa 3 različita drivera i sa ATi i sa Omega ali ista stvar. Uvijek počistim sa Driver cleanerom u safe modu i tek onda stavljam nove. Može li bit da je ipak ostalo nešto od nekih drivera i da to smeta novim? Zar je jedino rješenje format i nanovo sve gore? Mrzim taj format jer mi se ne da ponovo stavljat sve gore, dugo traje. A kaj je najbolje imam ghosta i nikak da si napravim image, uvijek nađem neki razlog da to odgodim. Hoću sve posložit kak spada i tek onda puknut image, a ne ovak da mi na pol radi. Ajmo ljudi potrudite se malo, pa nije valjda da ste još mamurni od proslave Nove! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Za 9600XT i treba biti uključen FW. Kaj se tiče ostalog-najednostavnije ti je napraviti re-instal drivera,DX-a i drivera za ploču. Po mogučnosti bi trebao staviti najnovije drivere za ploču,pa onda DX, pa drivere od grafe. Ziher si pri instalaciji igre OPET instalirao DX sa CD-a igre pa ti se nekaj zeznulo. Imaš u Omega driverima Advanced SmartGart Settings pa pogledaj kaj bu ti pisalo. Po mom iskustvu takve stvari se najčešće događaju kad se zblesiraju driveri od ploče... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
Neke NF ploče znaju imati problema sa tim...ili trebaš "ručno" instalirati drivere za grafu, a ako to ne pomogne skini SmartGart unistalater i de-instaliraj malo govance.... Možeš ga skinuti tu: http://www2.ati.com/drivers/smartgart-uninstall.exe Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 03.01.2004. u 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Jel FW treba biti ukljucen na R8500? Ja ga ukljucim on se iskljuci, ja ga ukljucim u BIOSU i u driverima on se opet sam iskljuci. :confused: .
![]() |
#13 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kod mene na full postavkama sve radi ok, Saphire radeon 9600 np (probal sam sa ddriverima 3.10) mislim da ti nema druge nego malo na frisko instalirat:-))
__________________ |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Samo na 9600 seriji, i to kakti nije bilo predviđeno-nego je privremeni fix dok ne srede drivere. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Resistance is futile
|
Problem riješen! Bit će da je kod instalacije neke igre stari DX pregazio 9.0b i napravio mi probleme. Thanx:clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|