|
![]() |
#1 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Ovako, Našao sam kupca za moj proc (Marac) i sad namjeravam uzet ili 2.4C ili 2.6C. Naravno taj proc se neče ni bootat u XP bez da nije OCan i tu je moj glavni problem. Pošto se ti procovi OCaju na 3500+ MHz koju memoriju koristit. Imao sam u planu uzet 2*512 Corsair 3500 (1 stick će mi prodat Shimpa), ali nakon sinočnjeg crtanja tablice i računanja došao sam do zaključka da bi mi trebala još brža memorija ili možda ne (pogledaj Attachment). Da li mi se više isplati uzet 2.4C ili 2.6C. I jedan i drugi se jednako OCaju osim što 2.6C imi množitelj 13 i mem bi mi radila sporije. To je velika kocka... Ako idem na rizik i nadam se da ću 2.4C moć OCat na recimo 3500MHz tada mi mem radi na 467MHz, a to je mislim ipak malo previše za Corsair sa agresivnim postavkama. Šta bista vi napravili??? Corsair DDR500 ne dolazi u obzir je je mučo skup. Osim ako mi ne preostane ništa drugo, pa uzmem 2*256 DDR500.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 22.02.2006. u 10:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ja bi ti preporučio 2.4c imam ga i fakat je pila memoriju imam istu kao i ti, i bas sam neki dan probao dokle ide stavio sam FSB:RAM 1:1 i dizo FSB, bio mi je na 236 (znaci mem na 472) i digli su se windowsi a postavke su bile 2.0 3 3 6 ne kuzim zasto ti nije dosta corsair 3500cl2?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
KOlege intelovci...A kak je na vasim plocama rjesen omjer FSB/AGP&PCI... To se ipak kloka pa se samo odredjuje neki odnos, ili se moze skroz zakljucat kao kod NFORCE2?
__________________ |
![]() |
#4 |
od LemilicE
|
Ne može se zaključat, samo su omjeri. Ja nemam 3500 nego 3000, a namjeravam nabavit 3500, Corsair naravno. Imam vodeno i namjeravam ga dignut do najmanje 3500MHz, a tada je FSB 292. To je več dosta veliki FSB. Mislim da ću si uzet 2.6C baš zbog toga što je na 3500MHz FSB 270. Još ču razmislit. Da u hrvatskoj imaju Corsair 3700 ne bi gledao dalje
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ja sam negde tu procital da latencije ne igraju bas puno kod intela, tj CL, a ak je tak onda ne bus dobil bas puno od crosaira.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
|
Pogledaj na PCE-u test Geil Ultra Platinum 4200, pa češ vidjet da latencije imaju jako puno veze
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
da, ali kod omjera 5:4, kada ti je FSB 300 MHz, memorija ti je na 2x240 MHz, sto brijem da corsair moze bez beda, mozda ne na najagresivnijim postavkama, ali brijem da bi radilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
I ja se nadam da će izdržati. Ploča mi nudi VDD samo do 2.8, da mi nudi recimo do 3.2 kao Epoxica to bi bio posao ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
|
Odluka je pala! 2.4C po mogučnosti ako naletim na SL6Z3 model 2*256MB TwinMOS Twister PC4000 CL2.5 Memorija dođe 730kn komad i po testovima je mrak. Jedini problem je što ću ili ja morat ič po nju ili će mi je frend kupit jer je ima samo u Mlacomu (dobri stari) u Ljubljani. Snač ću se več nekako. Ako netko slučajno ide tamo nek mi se javi
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|