|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() Ovako... dakle radi se o Asus tusl2-c na kojoj sam do danas imao dva keksa, jedan Infineon 128mb (jednostrani) i neki noname 64mb(dvostrani). Sve je radilo normalno i sa punim kapacitetom rama... ![]() Danas ubacio jos jedan keks od 256mb (mislim Hynix dvostrani) i pokazuje da se radi o samo 32mb ![]() Updateao upravo BIOS na verzije 1010 na 1014 koja je trabala riješiti valjda sa tom memom... al ofkors ništa i evo vama se javljam da svojim iskustvom i poznavanjem hardver mi pomognete u rješavanju ovog iritantnog problemčića ![]() Ako treba neke dodatne informacije nemojte biti sramežljivi ![]() Fala svima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
vrlo jednostavno, čipset na mb ti ne podržava određene konfiguracije čipova na samim mem keksima/pločicama, u vrh glave ako ti prepozna 1/2 cjele količine na keksu, s biosom nećeš dobit prepoznavanje većih količina, prvo si mogao pogledat u manualu od mb da vidiš uopće preporuke proizvođača, a tek onda ić u kupnju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
1. chipset ti podrzava max 4 strane memorije, dakle ako hoces sva 3 slota popunit onda ti treba 2x jednostrani + jos jedan svejedno kakav keks izvadi 64mb keks i radit ce ti super sve ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
u kojem slotu imas taj 256? naime 815 chipset podrzava 512 mb rama, ima 3 chipseta... ne sjecam se vise jel trebalo mozda stavit u odredeni utor 256 modul da bi radio ili sta... davno je to bilo.. ak nadem negdje javim, al probaj u 1. utor smjestit taj keks EDIT: aha, ne citam... izgleda da ti taj keks od 256 bas ne radi kak treba... probaj ga negdje dalje testirat... na toj ploci 102% sigurno radi 512rama ()1x256+2x128
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 06.07.2007. u 23:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Istina ja sam kad sam prodavao jedan svoj 256MB modul SDRAMA (bio je prelazak na DDR) prija par godina nosio čovjeku da si doma proba dal mu radi na kanti i isto je mislim morao staviti toćno određeni raspored (mislim da je bio 128+256+128 ali nisam sad više siguran) i u drugim ombinacijama nije htio sve prepoznati...
![]() |
#7 |
Premium
|
Jučer sam isprobao sve moguće kombinacije i jutros se dokopao jos jednog kompa na kojem mogu probati memu.... pokazuje takodjer 32 mb ![]() Dakle presuda.... neispravna mema ![]() Hvala svima na pomoći i informacijama ![]() EDIT: Jos me samo zanima kako je moguće da neispravan keks pokazuje samo dio memorija a ne da nefunkcionitra uopće?!?! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.07.2007. u 23:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
nemoguce da je keks od 256MB, a prepoznaje samo 32MB netko te ocito preveslao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|