|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Komponenete za dogradnju konfe
Crkla mi graficka na starom stroju i sad je pitanje: kupiti samo AGP grafu ili osvjeziti cijelu konfu? Razmisljam o slijedecem (iz Ve-mila): 1060008 CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2 744,29 783,46 3 god. 1010017 MB Gigabyte M61P-S3, sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA, FW,GLAN 543,57 572,18 2 god. 1120042 DDR2 1GB PC6400 (800MHz), GoodRAM 273,24 287,62 3 god. To bi me izaslo nekih cca 1800 kn... Ajde recimo da je gornja granica do koje bi isao 2000kn ako imama onboard grafiku da se mogu snaci neko vrijeme do kupnje nove ili 2500 sa grafickom, razmisljao o ovoj: 22080 Gigabyte GF 7600GS PCIE, 256MB, TV out, DVI 613,11 645,38 E, sad, pitanja: - jesam propustio nesto osim ploce, proca, grafe i ram-a? - volio bih zadrzati svoje postojece 3 PCI kartice - 2 su obavezne - DVB tuneri, a trecu sam bio upiknuo zbog zvuka: trebao mi onboard 5.1 i jos nesto samo za slusalice za skype. Sad je pitanje kakav zvuk ima navedena ploca i da li bi uspio strpati to sve i na neku drugu s manje PCI slotova? - Hoce li mi biti dosta 350W napajanje iz starog anteca SLK3700? - pokusao bi zadrzati sva 3 IDE uredjaja (1xHDD, 2xDVD-RW), na ovoj ploci to ne mogu, ali bi prezivio nekako da jednog optikanera posaljem u penziju ![]() - o grafickoj sam razmisljao nesto tipa 7600GS pasivnjaci jer mi je tisina bitna, a performanse nisu toliko. S tim da ova ploca ima onboard grafiku pa bi se dalo pricekati jos malo s kupnjom graficke i kad se nadje love uzeti nesto bolje... - prijedlozi za neke druge komponenete, bilo bi pozeljno da je sve u jednoj firmi jer mi se ne placa dva puta dostava. - mozda intel platforma ako daje bolji omjer cijena/performanse, intela ne poznajem bas u zadnje vrijeme jer sam dugo bio iskljucivo na AMD-u? Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo ti ploča sa 2 IDE, 3 PCI slota, 5.1 zvukom i 200kn jeftinija je od M61P-S3 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22131 350W će biti dovoljno. AMD ima bolji omjer cijena/performanse. Ako hoćeš proći još malo jeftinije, razmisli o X2 3600 Brisbane (65nm) koji se dobro clocka, a manje grije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jel to ovaj proc? 21291 *CPU AMD Athlon64 X2 3600+ BOX, dual core, Sck AM2 489,21 514,96. Ne kuzim bas razliku, kako znati da je 65nm? ECS ploca ima 2 IDE kanala sto mi vise odgovara, doduse 1 PCI manje, ali necu valjda vise nista PCI trpati unutra ![]() Nago, kako je odnos chipseta nf4 vs GeForce 6100 / nForce 430? Nekako sam bio skloniji Gigabyte-u, ipak su valjda bolja marka, pasivno hladjenje, ne vidim na ECS-u da ima SATA2 kontroler? a i integrirana grafa za prvu ruku dok se ne skupi para za neku bolju. Doduse, ECS je 160 kn jeftiniji pa bi se naslo i za graficku odmah... Hmmm....tesk odluka...malo me brine onaj cooler na nf4 chipsetu...ima netko ideju koliko se grije ta dva chipseta? Nije mi problem s hladjenjem, kuciste je dobro ventilirano, vise me brine zujalica od coolera. BTW, kakav je ECS, nisam jos imao njihovu plocu, a nisu bas bili na nekom glasu prije? E, da, u medjuveremenu se dogovorio da cu uzeti komponente preko firme pa se neka sitna razlika u budzetu tolerira ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68200 zujalica jos nije prozujala ![]() mislim da nema ploca sata2 ali razlike izmedju sata1 i sata2 su minorne tako da ti to stvarno ne bi trebao biti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
ECS je jedan od najvećih proizvođača OEM ploča. Caka je u tome što se na njihove i Foxxcon ploče stavljaju etikete drugih proizvođača. Ne moraš se bojati da su im ploče šrot. I Gigabyte je imao promašaja tako da znaš da nitko nije savršen. A 160kn razlike je večerica za dragu i tebe. Što se tiče SATA1 ili 2, kao što reče kolega, u realnim uvjetima se ne osjeti razlika tako da time ne moraš razbijati glavu. EDIT: izgleda da se dio posta duplirao. Molim admina da pobriše gornji post.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|