|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Problem - podizanje sustava
Pozdrav svima! Moj prvi post i odmah zamolba za savjet! ![]() Zanima me (moze li mi netko reci) sto bi najesce moglo uzrokovati blokiranje kompa prilikom podizanja sustava? Naime, u zadnje vrijeme mi se dogada da ona plava ''pilula'' ispod Windows XP logotipa, stane i moram prisilno restartirati komp. Sinoc mi se sustav podigao tek iz 9. pokusaja... U pocetku sam mislio da je mozda do sata kabela, no promjenio sam i njega i disk, no nije pomoglo. Sad, da li je do maticne, neceg treceg ili je mozda problem u software-u, ne znam... Ako je netko imao slicne simptome, bio bih mu zahvalan da kaze kako ih je rijesio. Konfiguracija: AMD s.939, 3000+ Gigabyte GA-K8N Pro-SLI 2x512MB TakeMS DDR400 Gainward 6600GT Golden sample 128MB, PCI-E Seagate 250GB, 16MB SataII NEC 4570 ABL Hyper 580W, Type-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Da li možeš ući u safe mode normalno? Da nisi kakve drivere stavljao u zadnje vrijeme? Vidi imaš li nešto što se diže uz Windowse, a što ti ne treba? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
pokusao sam uci u safe mode, no nisam uspio. blokirao je prilikom ispisa onih instrukcija... cekao sam ga 5 min, no nista. opet restart i tako jos 9 puta dok se nije upalio. draivere nisam stavljao, no danas cu probat s najnovijima. servise sam podesio prema tutorialu na ovom forumu. nisam imao problema s tim, a u start up se ne dize nista sto mi ne treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi probao mijenjat poziciju di stavljaš disk (sata connector)? Probaj i ovako : makni sve drivere koje imaš, pa ih ponovo stavi, prvo matična, zvuk, lan, pa onda grafa i ostalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
jesam. promijenio sam sve konektore. cak sam i stavio HD na 1st Boot device, a cd na 2. i obrnuto... da, pokusat cu i to sto kazes, sinoc me satralo pa nisam ima zivaca... hvala. javim je li pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Evo da obavjestim ekipu, u slucaju da se netko susretne s ovakvim problemom. Izgleda da sam uspio rijesit stvar. Trebalo je popravit boot datoteku. Uglavnom: ubacit CD od Windowsa i kad se loadaju driveri odabrat repair Windowsa. Nakon toga pritisnit 1 za odabrat operativni sustav i enter,te upisat fixboot (enter), kad se napravi novi boot sektor utipkat exit (enter) i to je u biti to... Mozda nisam najbolje objasnio, no to je otprilike postupak. Nadam se da ce nekome pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|