Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2007., 13:49   #1
hagal
Banned

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Problem - podizanje sustava

Pozdrav svima!
Moj prvi post i odmah zamolba za savjet!
Zanima me (moze li mi netko reci) sto bi najesce moglo uzrokovati blokiranje kompa prilikom podizanja sustava?
Naime, u zadnje vrijeme mi se dogada da ona plava ''pilula'' ispod Windows XP logotipa, stane i moram prisilno restartirati komp. Sinoc mi se sustav podigao tek iz 9. pokusaja...
U pocetku sam mislio da je mozda do sata kabela, no promjenio sam i njega i disk, no nije pomoglo.
Sad, da li je do maticne, neceg treceg ili je mozda problem u software-u, ne znam... Ako je netko imao slicne simptome, bio bih mu zahvalan da kaze kako ih je rijesio.

Konfiguracija:
AMD s.939, 3000+
Gigabyte GA-K8N Pro-SLI
2x512MB TakeMS DDR400
Gainward 6600GT Golden sample 128MB, PCI-E
Seagate 250GB, 16MB SataII
NEC 4570 ABL
Hyper 580W, Type-R
hagal je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 13:51   #2
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da li možeš ući u safe mode normalno?
Da nisi kakve drivere stavljao u zadnje vrijeme? Vidi imaš li nešto što se diže uz Windowse, a što ti ne treba?
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2007., 14:19   #3
hagal
Banned

pokusao sam uci u safe mode, no nisam uspio. blokirao je prilikom ispisa onih instrukcija... cekao sam ga 5 min, no nista. opet restart i tako jos 9 puta dok se nije upalio. draivere nisam stavljao, no danas cu probat s najnovijima. servise sam podesio prema tutorialu na ovom forumu. nisam imao problema s tim, a u start up se ne dize nista sto mi ne treba...
Staro 28.06.2007., 14:24   #4
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jesi probao mijenjat poziciju di stavljaš disk (sata connector)?
Probaj i ovako : makni sve drivere koje imaš, pa ih ponovo stavi, prvo matična, zvuk, lan, pa onda grafa i ostalo...
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 14:28   #5
hagal
Banned

jesam. promijenio sam sve konektore. cak sam i stavio HD na 1st Boot device, a cd na 2. i obrnuto...
da, pokusat cu i to sto kazes, sinoc me satralo pa nisam ima zivaca... hvala. javim je li pomoglo.
Staro 02.07.2007., 12:58   #6
hagal
Banned

Evo da obavjestim ekipu, u slucaju da se netko susretne s ovakvim problemom. Izgleda da sam uspio rijesit stvar. Trebalo je popravit boot datoteku.
Uglavnom: ubacit CD od Windowsa i kad se loadaju driveri odabrat repair Windowsa. Nakon toga pritisnit 1 za odabrat operativni sustav i enter,te upisat fixboot (enter), kad se napravi novi boot sektor utipkat exit (enter) i to je u biti to...

Mozda nisam najbolje objasnio, no to je otprilike postupak. Nadam se da ce nekome pomoci.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno