Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.07.2007., 16:31   #1
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imam novi hard - što prvo s njim?

Kupio sam si seagatea 160GB SATA koji će mi služiti za backup fotografija i dokumenata. Stajat će mi u nekoj ladici, siguran od svih prenapona, kratkih spojeva u kompjuteru, udara groma itd, a spajat ću ga preko eSATA. Što sad moram napraviti nakon što ga ukopčam u kompjuter (dok je ugašen) i upalim komp? Hoće mi se pojaviti ono found new hardware? Hoće li mi ponuditi kakvu opciju da ga formatiram (na NTFS)? Ili će se samo pojaviti novi disk u my computer pa onda na njega desni klik - format?

Nakon tog prvog ukapčanja/formatiranja, hoću li ga ubuduće moći samo ukopčati (dok je komp i upaljen) a da ga ono prepozna i da mogu odmah raditi na njemu (u stilu USB memorije)?
Staro 11.07.2007., 16:50   #2
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa ukopčaj brate pa probaj. (da ti skratim muke, samo će se pojaviti u my computers)

a ovo da ćeš ga samo moći ukopčavati dok ti komp radi - ne ide.
jedino ako ga ne planiraš staviti u neku eksternu ladicu, pa preko USB/firewire spajati na komp, onda ti radi kao eksternam emorija.
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2007., 17:06   #3
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
pa ukopčaj brate pa probaj. (da ti skratim muke, samo će se pojaviti u my computers)
Dobro, ali on trenutno nije formatiran. Onda desni klik pa format? A za ovo okopčavanje dok radi, na specifikacijama matične piše "Hot Plug support allows users to insert and remove hard disk drives without shutting off power to the system."
Staro 11.07.2007., 20:06   #4
Gam3r
Premium
Moj komp

Gam3r's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Control panel, administative tools, computer menagement, disc menagement. Tamo ces ga vidjet, napravis novu particiju, formatiras i spreman je za uporabu.

Mozes sata diskove ukopcavat i iskopcavat dok sistem radi, samo nemoj dok disk radi.
Gam3r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno