|
![]() |
#1 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam novi hard - što prvo s njim?
Kupio sam si seagatea 160GB SATA koji će mi služiti za backup fotografija i dokumenata. Stajat će mi u nekoj ladici, siguran od svih prenapona, kratkih spojeva u kompjuteru, udara groma itd, a spajat ću ga preko eSATA. Što sad moram napraviti nakon što ga ukopčam u kompjuter (dok je ugašen) i upalim komp? Hoće mi se pojaviti ono found new hardware? Hoće li mi ponuditi kakvu opciju da ga formatiram (na NTFS)? Ili će se samo pojaviti novi disk u my computer pa onda na njega desni klik - format? Nakon tog prvog ukapčanja/formatiranja, hoću li ga ubuduće moći samo ukopčati (dok je komp i upaljen) a da ga ono prepozna i da mogu odmah raditi na njemu (u stilu USB memorije)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa ukopčaj brate pa probaj. ![]() a ovo da ćeš ga samo moći ukopčavati dok ti komp radi - ne ide. jedino ako ga ne planiraš staviti u neku eksternu ladicu, pa preko USB/firewire spajati na komp, onda ti radi kao eksternam emorija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobro, ali on trenutno nije formatiran. Onda desni klik pa format? A za ovo okopčavanje dok radi, na specifikacijama matične piše "Hot Plug support allows users to insert and remove hard disk drives without shutting off power to the system." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Control panel, administative tools, computer menagement, disc menagement. Tamo ces ga vidjet, napravis novu particiju, formatiras i spreman je za uporabu. Mozes sata diskove ukopcavat i iskopcavat dok sistem radi, samo nemoj dok disk radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|