Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.07.2007., 17:05   #1
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Temperature

Koje su normalne za cpu, disk, i bilo sto drugo u kompu? Nakon par sati rada.

meni je od cpu-a(p4 2.4 ghz) u biosu 47-53˙C (hladnjak je pun prašine tako da se ispod ventilatora ne vide oni prorezi)
disk(segate baracuda 80 gb) 42C
system( on u biosu) 38C

Nije to malo visoko? pitam tzato jer mi se komp poceo restartavati nakon par sati rada.

Zadnje izmijenjeno od: croi1. 02.07.2007. u 18:37.
croi1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2007., 18:16   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovisno i tome koji je CPU, u kakvom je stanju (idle ili load) i ostalo, a mi to ne vidimo pa bi tema mogla pod ključ jer se ne pridržavaš pravila.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.07.2007., 19:01   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@domy_os
Pa rekao je IMHO dovoljno... Uostalom koji je tebi k*** u zadnje vrijeme samo citiraš okolo pravila, ako ti se neda pomoć i tolko ti smeta kako neko posta šalji ga odma na bananu adminima ako misliš da imaš razloga i be done with it, nemoj ništa ni postati...

@cro1
Temperature CPUa "u biosu" i jesu i nisu prevelike, one globalno nisu (pre)velike ali ako su ti zaštopana rebra u cooleru lako se može desit da naglo skoči kad se počne nešto raditi, disk i sistem (matična) su ok s obzirom na vanjske uvjete, jedino ako imaš klimu u sobi na cca 23 C onda nisu...

Kako ti se komp resetira nakon par sati rada to je vjerojatno posljedica pregrijavanja, provjeri dal ti se uopće vrti još ventić na procesoru i očisti su cooler, skini ga dole i ili ga propuši s nekim kompresorom ili ako nemožeš to rastavi ga i iščetkaj van smeće, možeš ga i oprati (samo blok hladnjaka naravno ne ventilator) i kad se osuši stavi novu pastu (tipa Arctic Ceramiqe ili Silver) i vidi jal bolje, a trebalo bi biti...
Staro 02.07.2007., 19:08   #4
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor croi1 Pregled postova

meni je od cpu-a(p4 2.4 ghz) u biosu 47-53˙C (hladnjak je pun prašine tako da se ispod ventilatora ne vide oni prorezi)
kad već znaš da je cpu pun prašine, šta čekaš?
Staro 02.07.2007., 19:17   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@yedwy - editirao je post i dodao detalje nakon domy-jevog upozorenja, a domy je postupio kako treba - lijepo je upozorio (umjesto da odmah zaključa temu jer post nije bio u skladu s pravilima).

@croi1 - yedwy i don su ti sve rekli, očisti hladnjak, temperature su povišene (naročito CPU, 50-ak stupnjeva u idle-u) ali i nisu tako strašne za ove vrućine.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2007., 20:38   #6
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mnogo hvala...

Ide sve na temeljno čišćenje...bilo bi i vrijeme nakon 5 godina.
croi1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2007., 20:52   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
@yedwy - editirao je post i dodao detalje nakon domy-jevog upozorenja, a domy je postupio kako treba - lijepo je upozorio (umjesto da odmah zaključa temu jer post nije bio u skladu s pravilima).
Aha ako je tako onda moja isprika, onda očito nisam vidio originalni post...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno