|
![]() |
#1 |
Registred user
Datum registracije: Jun 2007
|
Pomoć - WLAN sharing datoteka
Imam laptop i kompjuter koji su WLAN-om spojeni na ADSL router D-Link DSL-G684T. Kompjuter ima USB stick za WLAN (Edimax), a laptop ima ugrađenu WLAN karticu. Internet mi radi na oba računala, ali ne mogu omogućiti dijeljenje datoteka među njima. Molim vas pomoć, kako da ih povežem? ![]() Svašta sam pokušao, ali ništa nije uspjelo, a to mi je vrlo potrebno! HVALA UNAPRIJED! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
jeli ime workgrupe na oba računala jednako? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja ti imam jedan odlican program koji ja koristim za sheranje podataka. nemoze bit lakse.samo skeniras mrezu i vidis svih koji su ti spojeni na router te vidis ko je sto sherao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
poslano obadvojici |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Razor_x tebi sam poslao na mail walbandon tebi je otislo na pm |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registred user
|
Hvala Marku 123 na programu. Situacija je ovakva: na laptopu mi program pronađe router, laptop i desk computer, ali ne mogu pristupiti shared mapama na desk computeru. Na desk computeru pronađe mi samo router i desk computer, ali nema laptopa! Moj problem i dalje nije riješen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Probaj resetirat jedan put router. meni ponekad nece odma iz prve zato jer su skroz razlicite IP adrese. npr.router 192.192.193.192 komp 192.192.193.193 laptop 192.192.192.192. kada resetiram bude mi dobro i nade i sve ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
da te ne zeza firewall ili nekaj? jesi ga podesio? @marko123 jesu to fixed ili ti ih DHCP dodjeljuje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hmmm... cini mi se da nisu fixed. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ak su ti fixed adrese onda stavi na routeru i oba kompa IP da su ti prve tri brojke iste, a zadnju mijenjas nesto kao 192.168.0.1, 192.168.0.2 i 192.168.0.3 onda odes na konkciju od LAN-a u windowsima, desni klik properties, TCP/IP properties, advanced, WINS tab, i ukljuci NETbios
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registred user
|
Napravio sam kao što mi je Xan rekao. Adresa routera je 192.168.1.1, laptopa 192.168.1.2 i kompjutera 192.168.1.3. Uključio sam NETbios. Workgrupe imaju iste nazive. Kada pokušam pristupiti workgrupi (home) s bilo kojeg računala (prikaži računala radne grupe) dobijem slijedeću poruku: Home nije dostupno. Možda nemate dozvolu za korištenje tog mrežnog resursa. Obratite se administratoru poslužitelja kako biste to provjerili. The list of servers for this workgrup is not currently available. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
probaj pingat međusobno sa lapa komp i sa komp lap jel imas kakvu zastitu nariktanu na wirelessu? jesi to namjestio? jel koristis simple file sharing?
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registred user
|
Pingao sam komp. sa laptopa i obratno, i rezultat je isti: request timed out, loss = 100%. Mislim da nemam nikakvu zaštitu na wirelessu. Što se tice simple file sharinga tu opciju ne mogu pronaci na laptopu (XP Home Edition, SP2), a na kompjuteru (XP Professional, SP2) sam je ukljucio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ide ovako vidim shareane mapa na komp međutim ne mogu ih otvorit! Kad im pristupam traži mi username i password. Upišem username a password nema na laptopu i bude mi od***. Onda sam jednostano stavio password na laptop i s kompa sam jednostavno pristupao! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Odeš u Start>Run>compmgmt.msc /s>Local Users and Groups>Users, desni klik na Guest>Set Password>Proceed>OK, onda opet desni klik Guest Properties>označiš kvačicu Account is disabled. To napraviš na oba kompa. Onda odeš u Explorer, share-aš jedan Folder, npr. C:\Temp, mora te pitat: ![]() i onda ovo: ![]() Ponovno Run>Cmd upišeš nbtstat -a 192.168.1.* (adresa laptopa, pa kompa). Pod Type sekcija <00> GROUP mora ti bit isto ime npr. HOME ili WORKGROUP na oba kompa. Pod opcijama mreže, sve kvačice upaljene: ![]() To bi trebalo radit sad. Najbolje restartaj kompove nakon ovih akcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Umjesto toga odi na Run>secpol.msc /s>Local Policies>User Rights Assignment desno Deny Access to this computer from the network desni klik Properties>Add User or Group... upišeš Guest>OK>OK. To ti je umjesto ovog koraka: [Odeš u Start>Run>compmgmt.msc /s>Local Users and Groups>Users, desni klik na Guest>Set Password>Proceed>OK, onda opet desni klik Guest Properties>označiš kvačicu Account is disabled.]. Daj mi još reci jel možeš pingat računala međusobno? Ak´ ne, nemoj ništa od ovoga ni pokušavat, uzalud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
to što ne možeš pingati može biti iz više razloga. jedan od njih je da ti komp uopće nema vezu s ostatkom mreže, a drugi je što ti je možda uključen windows firewall (ili neki drugi) koji brani icmp echo... hajde ti nama točno napiši sve postavke svakog uređaja na mreži. dakle, ip adrese, netmaskovi, default gatewayi, da li se konfiguriraju preko dhcp-a (automatski) ili si im statički dodijelio adrese itd. onda nam napiši što s kojeg noda možeš ili ne možeš raditi. što više informacija molim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registred user
|
Prvo, problem je bio firewall, kad sam ga isključio mogao sam međusobno pingati kompjutere. Nakon toga za spajanje na onaj drugi komp. tražilo mi je user name i password. Postavio sam passworde, jednom ih upisao, i mreža je radila. Sada mi više ne traži passworde za spajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|