|
![]() |
#1 |
Registered abuser
Datum registracije: Feb 2007
|
AOpen napajanje, da li je kvalitetno?
Upravo na poklon dobio neko AOpen napajanje koje po izgledu iznutra nije niti radilo. Na njemu pise 350W +3.3V-18A, +5V-12A, +12V1-8A, +12V2-13A Pise i za negativne vrijednosti, no mislim da to nema veze, Napajanje ima i jedan SATA prikljucak, sto ga svrstava u napajanje stara do 3-4 godine, sto je dosta staro, no da li je to dovoljno jako/kvalitetno da upogoni neku slabiju/osrednju konfiguraciju 754/939? Ili da ga jednostavno bacim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
aopen su dobra napajanja nemoj ga bacati
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
AOpen inače proizvodi FSP group,a AOpen ih samo rebranda... Tako da ti je to neki od 350W Fortija aka Fortrona. Ako šljaka,bit će dobro...ne bacaj. ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered abuser
|
Sad ga prevrcem po rukama i gladam sta pise po naljepnicama na njemu... W/ PFC i W/ noise controller, tako da vjerujem da tu ima neke kvalitete, a i tesko je na rukama... Htio sam samo cuti i drugo misljenje... Dakle, valjat ce... Otvorio sam ga, i vidio da ima yate loon vent, sto jako jako dugo nisam vidio u napajanjima. Po mom vlastitom misljenju jedni od kvalitetnijih ventilatora koji se mogu naci u napajanjima. Dakako pricamo o 80x80 ventilatorima ![]() Takodjer ima i 20/24 pin ATX konektor, sto mi se svidja ![]() Idem ga bas upaliti da vidim je li bucno, i koliko... EDIT: mali gad zbilja ima temp kontroler za ventilator... Kad se upali, najprije ga zavrti na max okretaje (dosta se cuje, ali i puse kao fen) no za 2 sekunde se uspori da ga se ne moze cuti... Idealno za u bratov komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered abuser
|
E, pitanje jedno... Mozda je bitno, a mozda i nije; Na ATX konektoru ovog napajanja fali bijela zica (-5V DC) i da li ce to praviti probleme na nekim (svim) racunalima? Da li je to uopce nedostatak? Za sto se uopce koristi -5V? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
-5V je za stare ISA uređaje. To definitivno nećeš trebati osim ako u igri nije nekakav ultrastari komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovaj link je dao Bubba dao: http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=21019&page=2 A post je obrisan vjerojatno iz razloga što je Bubba, na njemu svojstven, način napisao taj post ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja se mogu pohvalit da sam vidio taj post prije nego je obrisan. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered abuser
|
I ja sam vidio post cim je napisan, i nije mi niti najmanje pomogao... Napisao je: "gugl iz jor frend" i dao link na neku raspravu zasto se (ne)koristi -5V Uglavnom, nije ni malo pomogao, jer je ovo pitanje oko -5V samo tako priljepljeno na ostatak posta. Dakle, jos uvijek me zanima da li ce nedostatak bijele zice na ATX konektoru utjecati na komp sck. A i novije? Imam jedan sck.A kojem bi posluzilo tiho napajanje, a sada je unutra Codegen, koji je valjda jedan na milijun i prezivio je par udara groma i padova napona by HEP i jos uvijek daje stabilne napone, no bucno je kao sam vrag. Da usporim vent u njemu, vjerovatno bi izgorio, tako da bi ovaj AOpen sjeo u taj komp ko budali samar... Dakle, nedostatak bijele zice je ili nije problem za sck.A konfiguraciju? Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|