|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Vec duze vrijeme sam se pitao ZASTO, ali zASTO ljudi kodiraju u Xvidu kad imaju lijepo DivX, koji ne stvara probleme, kvalitetna slika, i gotovo..kraj rasprave. No od onda je proslo 5 godina ( ![]() ![]() ![]() da li sam zabrijo? ili je Xvid ipak bolji po tom pitanju? i zanima me usporedba u brzini takoder.... uglavnom, svi vi koji kodirate sami svoje filmove, RIPate DVDe, molim vasa iskustva..ne misljenja, ISKUSTVA ![]() ja sam primjetio da je DivX sa verzijom 5.2.1 JAKO ubrzao proces..ali i dalje ako zelim prosjecan DVD skurit na 2 CDa sa AC3-om mogu zaboravit na jako dobru sliku...sto mi je ipak prioritet. A snimat filmove na 3 CDa mi je glupo... hvala svima.... ![]() Costa: pazi mi na ovo: http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6454 EDIT: ... OK, pazit cu..ali ne kuzim sta sam napravio??? ili je ovo samo mjera opreza?? u svakom slucaju ne kuzim :confused:
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 14.02.2005. u 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
|
Re: DivX vs. Xvid
Ja kodiram TV program kaj snimim u Xvid. Manje mjesta bolja slika i točka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
kao veteran u spomenutom poslu mogu reci da Xvid ima bolju sliku od Dvix-a (sad onaj ali) ali ako su uzme u obzir npr. H.264 codec obadvoje mu nisu ni do koljena. stoga pogledajte malo recimo x264 codec ili h.264 unutar nero recoda2 koji dolazi sa nerovisionom pa bu te vidli o cem pricam x264
![]() |
#4 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Istina , nero je vjerojatno najbolji, ali ak se kodira na velicinu cca 2CD-a , ta se razlika gubi Xvid je odlican codec, a plus toga je kompatibilan sa stand alone playerima (linijskim DVD playerima ) sa podrskom za mpeg4
__________________ |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kvalitetu slike nikad nisan usporedjiva ali san kod nekih drugih sitnica divx vise pase npr. brze pretrazuje kroz datoteku kod xvida VirtualDub brka keyframeove (mozda je to neka mogucnost koju ja ne znam ali kad se maknem jedan keyframe naprid pa opet jedan nazad ne dodjem na isti frame i jos neke sitnice)