|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
neki problem sa 98ME i diskovima
Instalirao sam si 98ME nešto me zanimalo kod nje, tj moram nešto proučiti na njoj i sad pojavio se mali problem koji evo pokušavam riješiti pa ne ide me, pa sam se zaletio potražiti pomoć sa foruma. Ovako ne vidim optiku u exploreru kod 98Me, sve je dobro spojeno, kod device managera imam upitnike pod kategorijom za hard diskove. Evo napisat ču optrilike kako se zove greška, pa ako netko ima iskustva i znanja da mi pomogne. Primary IDE controller (single fifo) This device is either not present, not working properly, or does not all the drivers installed. (Code 10.) Inače je matična abit s.478 ic7, p4 2.8GHz. Ako zatreba još koja informacija o postu javim. evo još nešto, imam drugi sata hard disk i kad njega uključim tj. ima dva harda biram koji hard dižem za koji os želim, i onda kad upalim 98ME na ide a sata je xp, a taj hard je uključen u pc, mada ga trenutno ne koristim, , a na ide je 98me, kad uključim 98me (ide disk), onda nastanu ti problemi da ne vidim optiku, i pojave se upitnici u device manageru na diskovima. Sve se to ne događa dok ne uključim drugi hard disk (sata). Zadnje izmijenjeno od: vita. 23.06.2007. u 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
98ME? Valjda mislis 98SE. Win 98 nema podrsku za sata tako da ti to stvara probleme. Sata bi mogao raditi pod 98 ako je disk namjesten u native mod (or sth like that) u biosu, znaci bez ikakvih raidova i sl. Nazalost, naglasak je na mogao nema garancije. Procitao sam na jednom forumu da je covjeku na 98 takodjer nestajao secondary ide (na kojem je bio dvd) kad bi prikopcao novi sata hard. Zato, dok se zaj sa 98 nemoj kopcati sata, inace drz se ti xpa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|