|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Laptop do 7500kn
Pozdrav, trebao bih preporuku za neki laptop do oko 7500kn, uglavnom za uredski rad i ponekad gledanje filmova. Kakav je ovaj: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5181&catid=28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
|
Ljudi, hitno mi je, idem sad za sat vremena to kupovati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dr. Gonzo
|
Kupio sam HP 6715b koji je odgovarao cijenom, a vidio sam na tu na forumu neke preporuke. Međutim, imam problem. Krenuo sam instalirati windowse na njega, napravio novu particiju (ostavio sam c: [fat32] na kojoj je bilo nešto pohranjeno jer se nisam usudio nju formatirati) i krenuo instalirati windowse. Formatirao je disk, iskopirao datoteke i restartirao, ali sam ja stisnuo boot from cd i setup je krenuo ispočetka. Onda sam stisnuo ctrl-alt-del i sada imam poruku NTLDR IS MISSING, premda sam opet preformatirao tu particiju. Pomoć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Formatiraj fino sve na NTFS jer pretpostavljam da instaliras win XP, kazes da je bilo nesto pohranjeno ti si stavljao nesto ili??? ako nisi ti stavljao fino pokreni oped setup izbrisi patricije napravi nove i formatiraj sve, stavi u biosu da se boota sa cd-a i kad ti se komp prilikom instalacije windowsa restarta kada dodje do poruke "press any key to boot from cd" nemoj stisnuti nista jednostavno ga pusti i on ce se dici sa harda, mozes i odmah kod restarta uletiti u bios i podesiti da se vise ne boota sa cd-a nego sa harda, i instaliraj windowse na C: particiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dr. Gonzo
|
A gdje ih mogu naći, jer ne vidim da ih ima na službenoj stranici laptopa. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...nvOID=1093#120 Vidim da na ovoj stranici postoje i 3 biosa, od kojih je na jednom istaknuto da je za Win XP/Vista... stvara li to probleme možda, što nije taj BIOS na laptopu (ne znam koji je bios)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da je disk sata al radi u ata modu tako da ti ne trebaju driveri za sata. U biti u biosu imaš dvije opcije za određivanje načina rada diska bit-nešto i nešto drugo (kad restartam lap ču pogledat sigurno što piše). U svakom slučaju stavi suprotnu opciju od bit-nešto. Edit: dakle, bit-shift = sata mode LBA-assisted = ata mode Po def. ti je LBA-assisted, što znači ne tribaju ti driveri za instalaciju OS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne trebaju ti driveri za SATA disk. Instalirao sam vindoze na barem 5 nx6325 (6715 im je naslijednik) i nijedan nije trebao SATA drivere. Vodi računa da nakon vindoza staviš prvo .NET 1.1 ili jači, a onda ATI chipset drivere (Catalyst). Onda DirectX9.0c (ako nije integriran u vindoze), pa MS UAA HD Audio drivere, LAN, modem, a onda ostale drivere. Obavezno instaliraj i FingerPrint drivere (softver NIJE obavezan) jer ćeš inače imati neprepoznat uređaj u Hardware Monitoru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|