|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
120mm vent na thermalrighta?
Zanima me jel netko zna dal bi se mogao na Thermalrighta SKL900A, na koji inače idu max 92mm ventovi, s fan adapterom mogao montirati 120mm vent? Jel neko probao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Nisam probao al se moze.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Da vidimo... 900tka je i sama za sebe jedno 700grama, jedan 120cm fan je jedno 150grama, jos adapter daje dodatni krak pa imas fini moment ... Imam feeling da bi to moglo odvaliti socket sa ploce kod transporta kucista... Za one koje zanima: IIRC 350 grama je standard za tezinu hladnjaka :-)
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Može, okreni ga tak da ga držač primi za čoškove, trebao bi ić. Odi u Links i zamoli da probaš. Težina, 650 grama, je malo teško jer Zalman 7000CU koji ima 775 grama se šarafi za ploču, ali ak paziš ne bi se niš trebalo desit, a uostalom uvijek možeš učvrstit sve to sa selotejpom! ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
Weight: 570g (heat sink only; for AMD) 587g (heat sink only; for Intel)
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma ne bum se ipak s tim zezal, ne želim da mi cooler drži Duck Power Tape ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E kad smo već kod coolera. Koji je najbolji cooler za P4 a da nema veliku kilažu?
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() mislim ono... imaš rupe kroz koje ga možeš pričvrstiti, a ako ide na one origigi intel specified plastike onda si isto ok... iako oni plastični čepovi izgledaju malo sumnjivo, sve je sasvim u redu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Sad baš gledam Zalmane i ovaj 7000-ALCU je duplo lakši od 7000-CU. Koliko je taj ALCU lošiji?
![]() |
#13 |
|
Uzmi si Zalmana 7000 koji je pola bakar pola alumnij. On je sa coolerom 450 grama, a svega je 10% neefikasniji od svog jaceg brata koji je full bakar.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Koju plocu imas?Pogledaj si dal bi iso Zalman 7000A-Cu il ALCU na plocu
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Headbangig Grunf!
|
Imas link za compatible MBO-s ili posalji mai zalmanu (USA) jer ce oni to prije proslijedit u centralu i onda ce ti cebntrala odgovorit prije nego da si drito slao na centarlu.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ono ispred konpjuktora
|
I moja preporuka Zalman CNPS7000A-Cu i nemaš brige zbog kilaže iako ide na one plastike... vidiš na slici, ne? čepići su izdržljivi. a ako zbilja nemaš povjerenja u njih ECS ploče ti imaju podnožja koja su ušarafljena i nema nikakve teorije da se izvuku - jedino ako pukne plastika, ili ih sam odšarafiš... siguran sam da znaš nekoga s ECS-icom tko se želi mjenjati za podnožja (prilično sam ziher da su kompatibilna) što se thermalrighta tiče oni se SVI ušarafljuju kroz ploču tak da s njima nemaš nikakvog beda. a one fore compatible motherboards su brijem napravljene za ljude koji nemaju pojma pa žele staviti volcano na P4... pa im onda ovi kažu da ploča nije kompatibilna i te fore. ako si možda zabrinut zbog nekog visokog kondenzatora u blizini socketa, nemaš beda jer su i ploča i cooler dizajnirani prema referentim nacrtima tak da se ne smije desiti da ti cooler dira kondić. to se dešavalo prije kada se to radilo u kućnim manufakturama... to je sada slučaj s NB coolerima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
A jel valja šta ona Alpha iz HGspot? Tak mi cooler još najnormalnije izgleda
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Evo ipak sam metnuo 12cm Enermaxa na fan adapter da hladi proc. Zašarafio sam ih na Zalmanov fan bracket i uopće nisu vezani za pasivni dio. Sad malo vrtim Prime 95 i nakon pol sata temperatura Thortona 2000+ je 38C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
rendula,imaš fotku? Zanima me kako staviti 92 ili 120 mm na SK7. Kakva je situacija sa zvukom? BTW, Horza, Thermalright SK7 se ne šarafi kroz ploču, već sa običnim clipovima drži za socket. SLK-ovi se šarafe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
Ne šarafe se nažalost ni SLK-ovi, barem ne ovi u ponudi kod nas. Fotku nemam jer nažalost nemam digitalca. Vent je dosta tiši od 92mm kad ga vrtim na low a na maksimumu se čuje al nije tak strašno. Još nisam uspio natjerati proc na 1.675V na više od 39C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
A(MD) verzije se ne šarafe, U(niversal) verzije se šarafe, ako sam dobro skužio. Koja ti je temperatura kad ti je vent na minimumu ili kad se uopće ne čuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Kad mi proc na difoltu a vent na minimumu onda je u idleu 33, a load 37. Kućište je otvoreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Wow... Zaintrigirao si me, još idem dovršiti tunel za dobavu svježeg zraka i ispiliti maske za ventove, pa ću tek onda imati prave rezultate (sad je 42/48), ali je tvojih 33/37 odlično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Ja bum za koji dan dao frendu od starog da mi zbuši rupe na stranici kućišta pa bum montiral 120mm vent na bok. Jel efikasnije hlađenje s otvorenim kućištem ili s ventom na boku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Ovisi. Ako imaš dobar protok zraka kroz kućište, zatvoreno je bolje (nema stajanja zraka i toplih džepova). Kakvo kućište imaš? Koliko ventova i koliko velikih? Dosta ti je važno koliko zraka upuhuješ da toliko ispuhuješ ili da bar imaš mali potpritisak u kućištu (više ispuhuje nego upuhuje), bar po meni. Svatko ima svoje viđenje aerodinamike, a bio je i jedan thread prije pol godine na PCEXu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Imam Chieftec Midi Dragon. Trenutno su prikopčana samo 2 Enermaxa 80mm, oba straga ispuhuju zrak. Naprijed kod diskova ću postaviti 92mm Enermax na 7V, na bok 120mm Titan isto na 7V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Mislim da bi to trebalo biti ok ( ovi 92 i 120 mm upuhuju zrak, jel tako?). |
![]() |
![]() |
|
|