Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2007., 14:50   #1
sholky
Premium
Moj komp

sholky's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
problemi s Vistom

Zapravo i nisam sto posto siguran je li softverski ili hardverski problem, ali Vista je glavni optuzenik.

Dakle ovako, kupim novi komp (ovaj iz siga), instaliram odmah vistu, i manje-vise sve radi ok (neki problemi s driverima za tv karticu, vecinom sve rijeseno)

Jednog lijepog dana windowsi dodu iza onog prvog ekrana gdje se loadaju, i resetiraju se. Pa opet. Pa opet. nista ne mogu napravit jer ne mogu doc do windowsa.

Pa ih reinstaliram (morao radit clean instalaciju jer se bootalo sa cda), i odna su odjednom totalno nestabilni - ci mpokusam otvorit neki program odmah plavi ekran (isti je kao u xp-u ) i resetiranje.

Pa ih opet reinstaliram i sve radi divno i krasno. Nirvana.

Do jucer. Dodem doma, upalim komp, prode ekran gdje se loadaju, pojavi se kursor, i tu sve stane.
Disk i dalje nesto radi, cak se pojavi i savrseni screensaver ako nista ne diram, ali slike nema.

I sta da sad radim?
Ako ih opet reinstaliram kako cu znat da se nece ponovit nesto ovakvo i po treci put?

Imam i cd xp-a, ali ga ne mogu instalirat iz windoza jer kazu da imam noviju verziju

Bootanje s njega ne radi, pise samo "boot error 4"

Da bootam sa dvdja od viste pa sve lijepo formatiram i onda stavim xp?
ili moze biti nesto hardverski?

(sve je novo, da ponovim)

Inace, provrtio sam onaj memory test koji ima u boot ekranu viste, sve je ok po njemu...
sholky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 14:43   #2
DARK_MESSIAH
Registered User
Moj komp

DARK_MESSIAH's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Vjerovatno Vista nije dobro instalirana.Ili je mozda ostecena datoteka na DVD-u. ( i to se isto moze desiti) . Moj savjet: Posudi od nekog Xp i instaliraj ga.
DARK_MESSIAH je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2007., 14:36   #3
sholky
Premium
Moj komp

sholky's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Vistu reinstalirao tri puta dosad, sad opet radi ali pitanje je dokad?
Kad se pokrene bootanje s xp cda pise samo boot error 4, cak i kad je bio skroz formatiran disk
sholky je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2007., 14:50   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako hoćeš dual boot, prvo moraš instalirati stariji OS, a onda noviji. Inače, moj generalni savjet je: zaboravi na vistu bar do SP1.
Staro 15.06.2007., 16:05   #5
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
lol i meni se danas cijeli dan isto dogadja, boot, radi 5 sek i plavi ekran, nekad nesto pise a nekad nista, pet puta sam je nanovo instalirao, instalacija bi dosla skoro do kraja a onda restart, i kaze "error neocekivani restart, please install again" cijeli dan izgubio i evo sadaq radi, al kao sto i sam kazes...dokad.

ipak mislim da sam je ja s*ebao jer sam OC-ao i par sam puta radio clear Cmos i gasio komp sklopkom na napajanju, al XP je na to bio otporan

kada sam napokon skontao da nema smisla jer je u sobi +35C, bilo je kasno, blue screen, itd

mislim da ti nema pomoci nego pokusavat ponovo instalirat dok ne proradi, meni je to usjelo tek poslije "Format: C", tako da....

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2007., 16:11   #6
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
lol i meni se danas cijeli dan isto dogadja, boot, radi 5 sek i plavi ekran, nekad bi nesto pisalo a nekad nis, prvo sam se uplasio da sam spalio proc ili plocu al ne, u safe modu Orthos je radio bez problema, pet puta sam je nanovo instalirao, instalacija bi dosla skoro do kraja a onda restart, i kaze "error neocekivani restart, please install again" cijeli dan izgubio i evo sada radi, al kao sto i sam kazes...dokad.

ipak mislim da sam je ja s*ebao jer sam OC-ao te par sam puta radio clear Cmos i gasio komp sklopkom na napajanju, al XP je na to bio otporan, ne?

kada sam napokon skontao da nema smisla jer je u sobi +35C, bilo je kasno, blue screen, itd

mislim da ti nema pomoci nego pokusavat ponovo instalirat dok ne proradi, meni je to usjelo tek poslije "Format: C", tako da....

EDIT: WTF??!!, evo vidi se sto mi je Vista napravila, , moderi molim izbrisite gornji post, ne ovaj, hvala

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2007., 18:34   #7
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
lol i meni se danas cijeli dan isto dogadja, boot, radi 5 sek i plavi ekran, nekad bi nesto pisalo a nekad nis, prvo sam se uplasio da sam spalio proc ili plocu al ne, u safe modu Orthos je radio bez problema, pet puta sam je nanovo instalirao, instalacija bi dosla skoro do kraja a onda restart, i kaze "error neocekivani restart, please install again" cijeli dan izgubio i evo sada radi, al kao sto i sam kazes...dokad.

ipak mislim da sam je ja s*ebao jer sam OC-ao te par sam puta radio clear Cmos i gasio komp sklopkom na napajanju, al XP je na to bio otporan, ne?

EDIT: WTF??!!, evo vidi se sto mi je Vista napravila, , moderi molim izbrisite gornji post, ne ovaj, hvala
OT: možeš sam izbrisat post

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno