Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2011., 17:04   #1
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Značenje riječi "neodgovoran" na PCE tržnici

Ovako ljudi,ko mi moze reci sa sigurnošću šta ova rijec znaci na ovoj nasoj PCE trznici...

Naime i sam sad imam situaciju di "kupac" me kontarkirao i rekao da uzima proizvod i da smatram prodanim. tj da netrebam dalje trazit kupca,samo da sacekam do xx.xx datuma za lovu.Kada je doso taj datum ja pitam za lovu,a onda cak nece ni da odg na PM mada vidim aktivnost na forumu....
A najbolje je sto sam na tu lovu racunao za komponente koje mi dolaze sutra/prekosutra...

Ovakve stavari ocekujem na njuskalu.Nisam stavljao u Prljavi, zli i neodgovorni trgovci jer vidjao sam tamo ovakve stvari da se obrisu i taki prolaze nekaznjeno.

eto zato trazim da se objasni taj pojam NEODGOVRNI jer ako ovo sklopimo dogovor pa poslje zdimim bez traga i glasa nije neogovornost što je...a vidio sam da nisam jedini kome se dese ovakve stvari...

Luce je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 17:06   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ako već se želiš osigurat onda neka plati kaparu. Mislim za riječ danas držat ikoga, uostalom ako ti je hitno nađeš nešto sigurnije. Uostalom u većini trejdnova koje san obavio, ili ja sačekam lovu ili druga strana, draža mi je fleskibilnost od rokova. Na kraju rokovi samo mogu gorčinu ostavit u ustima, a to je onda razvlačenje po forumu i sl.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2011., 17:10   #3
Luce
iVar

Luce's Avatar

Al najgore ides tu na postenje na PCE i jos kaze uzimam,smatraj prodanim samo sacekaj koji dan za lovu...ajde reko oke ipak je na pce i kriza je kuzim,a na kraju ja jos zabvršim u banani jer neznam kako sad da platim te komponente koje mi dolaze..

Staro 01.11.2011., 17:16   #4
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Ako već se želiš osigurat onda neka plati kaparu. Mislim za riječ danas držat ikoga, uostalom ako ti je hitno nađeš nešto sigurnije.
X.

Drito to, zbog takvih stvari i rezervacija ja Cosmosa prodajem 2 mjeseca i ispadam budaletina. Rezerviralo mi je na bar tjedan dana četvorica sa foruma i trojica sa Njuškala. Naravno, nitko od njih više ne odgovara na poruke. Zašto? Jer treba imati obraza. Doduše, jednom sam ja neplanirano duže osta na moru pa nisam moga prodati, no svejedno...
Staro 01.11.2011., 17:39   #5
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
X.

Drito to, zbog takvih stvari i rezervacija ja Cosmosa prodajem 2 mjeseca i ispadam budaletina. Rezerviralo mi je na bar tjedan dana četvorica sa foruma i trojica sa Njuškala. Naravno, nitko od njih više ne odgovara na poruke. Zašto? Jer treba imati obraza. Doduše, jednom sam ja neplanirano duže osta na moru pa nisam moga prodati, no svejedno...
Pa to govorin, to sve na riječ je 0. Ako ti se da sigurno zajebavat, onda kapara kao i svugdi i to je to.

Možda je user baš taj dan bolestan, udario ga grom, whatever, i samo se onda dramatizira. Kapara i amen, ili traži sigurnog cash & carry kupca.
Staro 01.11.2011., 17:56   #6
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
UVIJEK ali baš UVIJEK traži kaparu, tek tada si siguran da će ti to kupac kupiti

nedavno sam prodavao bicikl, 4 osobe su me kontaktirale i rekle da će 100% uzeti, prodao sam petom, toliko o tome
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 18:10   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Garantirati ti ne može nitko za ništa, pa makar i kaparu ostavio. Nažalost, rezervacija pa odustajanje je realnost od koje ne možemo pobjeći. No, na kraju krajeva ti si prodavatelj, kako on može odustati od kupovine nakon rezervacije, tako i ti možeš njemu reći da mu je rezervirano jedino u slučaju da nitko ne ponudi sad i odmah kupovinu. Isto kao i aukcije na ebayu, moš bidat do besvijesti, no ako neko ponudi buy now cifru, ode sve...
Treba samo biti pošten od početka i napomenuti da rezervacija vrijedi samo i isključivo do bolje ponude. A bolja ponuda je kupovina odmah. Jbga, takav je život. Ako želiš drugačije, budemo čitali ovakve postove...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 18:38   #8
Luce
iVar

Luce's Avatar

Opet mislim da bi nesto tako trebalo stajati nedgje da se zna s kim se ima posla,jer vecina takvih postova biva obrisana,a onda nismo nista bolji od njuskala...A nemoze se reci da ovo nije NEodgovorno trgovanje sto i je ubiti naslov kojeg bi izgleda trebalo izdvojit da nestoji pokraj zli i prljavi..

Staro 01.11.2011., 18:44   #9
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Meni se ista stvar s memom dogodila neki dan, dogovorena kupnja, nakon toga ni traga ni glasa od dotičnog gospodina, ne odgovara na PM, a vidim da je aktivan na forumu. Mislim meni nije hica za lovu i nije mi na kraju bitno hoce li uzeti ili ne, al da je lijepo, NIJE
danijel_b je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 18:50   #10
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel se može ikako ispod imena/rubrike moj komp ili kao jedna stavka ispod broja postova staviti status na tržnici?

Nešto kao ova sa online "lampicom". Crveno za zli trgovac, žuto za neodgovoran, zeleno za sve 5 i sivo kao bez iskustva.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2011., 18:51   #11
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa to već ima... crni nick - sve oke, crveni nick - no go
syss je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 18:53   #12
Luce
iVar

Luce's Avatar

garant 1v@n misli na ove "sitnije prjestupnike" sto rezerviraju vicu prodano pa uteknu bez traga i glasa tipa žuti karton za ovako mjuljanje/ a crveni "teske" prevare i takve stvari

Staro 01.11.2011., 19:02   #13
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To i mislim, nekako označiti ove neodgovorne. Vjerujem da mnogi neće biti spremni za kaparu jer osobno imam najviše iskustva sa "čuvaj mi dok plaća ne stigne", dakle nemaju ni za kaparu.

Mislim da bi trebalo olakšati pretraživanje dobrih i loših trgovaca. Dugo već nisam ništa kupovao, ali znam da uvijek muku mučim dok pretražim obje kategorije.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 19:06   #14
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

malo ste preozbiljno shvatili moj post, dobro sam shvatio kolegu
Staro 01.11.2011., 19:10   #15
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Pa i nije tako tesko
Napredna pretraga, stavi se pdf trznica, u predmet se stavi nick, te da izlista kao postove

Postoji plugin za trejdove za forume, kad se trzi jednkstavno se ode do profila , stavi opis i ocjena, te recimo link do kupljene stvari
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 19:15   #16
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
To i mislim, nekako označiti ove neodgovorne. Vjerujem da mnogi neće biti spremni za kaparu jer osobno imam najviše iskustva sa "čuvaj mi dok plaća ne stigne", dakle nemaju ni za kaparu.

Mislim da bi trebalo olakšati pretraživanje dobrih i loših trgovaca. Dugo već nisam ništa kupovao, ali znam da uvijek muku mučim dok pretražim obje kategorije.
Može se stavit, mislim da ima takvih alata za forum, ali čemu kad neki imaju tazličito viđenje situacije. (Prošli tjedan user me zamolio za odgodu, mislim meni nije bilo do love, ali se lik ispriča 5 puta, i po meni je odgovoran, a neko bi ga možda kastrira radi toga). Ali doza neozibljnosti je tu, ako neko želi osiguranje onda je kapara dobra stvar.
Staro 01.11.2011., 19:17   #17
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Za bilo kakve modifikacije bilo kojih statusa potrebno je uložiti truda, vremena i izigravati suca za prekršaje kod svakog slučaja.
Pa samo pogledajte temu prljavim trgovcima, gdje je kao na prvu sve jasno - jedan kupi, drugi prodao, ovaj nije platio ili ovaj poslao sjebanu robu itd. Pa to su priče i objašnjenja koja traju tjednima, jer naravno svatko na svoju stranu navlači. Stvarno ne vidim kako ovakve stvari, rezervirao sam/nisam, odustao sam/nisam na vrijeme i nebrojene druge kombinacije "presuditi", a da bude pošteno i relativno brzo&lako riješiti.
Vidim da neki gore spominju dodatke za forum, no opet ostaju presude, vijećanja i beskonačne rasprave.

Kao što sam i gore napisao, ne radite bezuvjetne rezervacije robe osim i samo isključivo ljudima koje osobno znate/vjerujete ili želite to napraviti na svoju odgovornost. Jel tako teško odgovoriti čovjeku, da - rezervirano je za tebe, no ako se netko drugi javi i želi odmah platiti - prodano. I stvar riješena, nema ljutnje, nema propalih rezervacija, nema problema.
Staro 01.11.2011., 19:19   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa moglo bi biti i neko ocjenjivanje članova kod prodaje, postanja i sl. što bi koliko-toliko garantiralo nečiju reputaciju.

pozdrav iz pete kolone
Staro 01.11.2011., 19:29   #19
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Jel tako teško odgovoriti čovjeku, da - rezervirano je za tebe, no ako se netko drugi javi i želi odmah platiti - prodano. I stvar riješena, nema ljutnje, nema propalih rezervacija, nema problema.
Ne znam jesi li gledao seriju Seinfelda kad je rezervirao automobil.
Po meni,rezervacija sluzi tome da mi ostavis robu par dana IAKO netko u medjuvremenu zeli kupiti odmah. Inace rezervacija nema svrhu.
Po meni,nema smisla nista osim dijeljenja kartona. Zeleni,zuti,crveni. 2 zuta,gubis premium clanstvo,crveni naravno - ZNA SE .
Zeleni bi sluzio samo da se vidi da je prodavac dobar,i koliko dobrih trgovina ima.
Dakako , sve to zahtjeva rad moderatora i pracenje trznice,sto nije bas lako.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 19:33   #20
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Vec je bilo price o tome u Prljavim, zlim i neodgovornim trgovcima(od posta #1939)
Rezervacije su smjesne i besmislene, imas il nemas lovu, ak imas napravimo deal, ak nemas, javi se kad skupis i ak nije prodano, tvoje je
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 19:48   #21
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Eh, te "rezervacije" mi unište svaku poštenu kupnju na PCE
Ono, javim se na oglas 3 minute nakon šta je objavljen, novci spremni, plaćam preko internet bankarstva odmah (do sada uistinu samo najbolja iskustva sa prodavateljima ovdje), kad ono - rezervirano. Pa kud prije? I onda ja kupim drugu, skuplju i lošiju stvar, jer mi je uglavnom hitno, a nakon par dana me kontaktira prvi prodavatelj da je rezervacija otpala ...
Roso je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 20:08   #22
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ne znam jesi li gledao seriju Seinfelda kad je rezervirao automobil. ...
gledao, gledao
Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Ono, javim se na oglas 3 minute nakon šta je objavljen, novci spremni, plaćam preko internet bankarstva odmah (do sada uistinu samo najbolja iskustva sa prodavateljima ovdje), kad ono - rezervirano. Pa kud prije? I onda ja kupim drugu, skuplju i lošiju stvar, jer mi je uglavnom hitno, a nakon par dana me kontaktira prvi prodavatelj da je rezervacija otpala ...
Upravo o tome i pričam...
Staro 01.11.2011., 20:19   #23
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
meni se dogodilo da se javim na oglas za jedan dio hardvera(prodavala se dva identična) i dobijem odgovor da je dobio puno pm-ova i da treba vidjeti tko se prvi javio, drugi dan dobijem pm da sam ja bio prvi i da će još istestirati, nakon par dana javlja da ima neku malu grešku ali da radi kako treba, ja mu predložim da otvori temu u problemima da se vidi je li to kvar ili nije i nakon toga ništa, dok za jedno tri tjedna vidim da je jedan drugi član kupio taj dio hardvera, šaljem pm prodavaču na što dobivam odgovor da ga više ne prodaje jer se njegov počeo kvariti a da bez toga ne može, inače radi se o priznatom članu foruma, to smatram totalno neodgovorno.
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 20:58   #24
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Ima tu svega, svojevremo kad sam prodavao monitor, dao sam oglas (sa brojem moba) nakon 3 minute 2 poziva jedan iza drugog, a ovaj drugi se pitao "pa kad prije" .

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 21:16   #25
Brlja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Odlicna tema da se ubacim. Taman je to "neodgovoran" da se malo razliku je od pošten što treba. Ali nema samo neodgovornih kupaca. Prodavatelja ima također. Naime, ima vec neko vrijeme, kupujem tipkovnicu, i lik moze moze. Taj i taj dan oko toliko. Ja fino si napravio vremena, zovem lika, lik se ne javlja (jedan od onih sto ne odgovaraju na nepoznate brojeve).
Aj jednom, ali isti lik jedno tri puta, reko cek, os prodat ili ne a ne da ga navlaci po trznjaku.
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 21:20   #26
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Najlakše bi bilo da odmah kad pišete oglas, naglasite da roba ide prvom tko ponudi traženu cijenu i konkretan dogovor-sve ostalo je flexibilno i podložno promjeni.
Ovdje je trgovanje izgubilo smisao, a sve pod pritiskom poštenja, pa se još moraš kao prodavač ispričavat ljudima što si nekom drugom prodao, a ne baš "njemu", a nitko nije ponudio ni kaparu nit je uplati lovu.
Sami se osigurajte, ne povlačite robu sa tržnice i ne pišite da je prodano dok nije stvarno fizički otišlo ili je lova sjela na račun.

Citiraj:
Autor Brlja Pregled postova
Odlicna tema da se ubacim. Taman je to "neodgovoran" da se malo razliku je od pošten što treba. Ali nema samo neodgovornih kupaca. Prodavatelja ima također. Naime, ima vec neko vrijeme, kupujem tipkovnicu, i lik moze moze. Taj i taj dan oko toliko. Ja fino si napravio vremena, zovem lika, lik se ne javlja (jedan od onih sto ne odgovaraju na nepoznate brojeve).
Aj jednom, ali isti lik jedno tri puta, reko cek, os prodat ili ne a ne da ga navlaci po trznjaku.
Da je trgovina bila poštena-je! Nije ti uzeo lovu pa te zajebo, zar ne?!
A sad, to što je djubre od čovjeka, nitko nemože ispravit.
Ovo je rizik kupovanja preko oglasa, oduvijek je tako.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 21:32   #27
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Ja se ne slazem s izjavama da su rezervacije lose, osobno mi dosta znace i jedini su izlaz da ispadnem odgovoran kod kupovine.
Npr. nemam svu lovu u cashu, pa moram zvati duznike i traziti isplate koje mi kasne, ili me netko moli da mu nabavim nesto i ja to moram potvrditi jer ljudi odustaju.....i kaj bi ja tu trebal reci da kupujem pa onda odjebati?? (ili cekati da neko drugi kupi prije mene?)

Upravo tome sluze rezervacije, i svako ko ima dovoljan IQ moze drugom potencijalnom kupcu objasniti da je rezervirano i zamoliti da priceka ili javiti onom tko je rezervirao da ima trenutnog kupca (a ne biti tulav i odhebati tog kupca posto trgovina nije dogovorena). I na koju fintu ovdje moze biti itko prevaren s rezervacijom?
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 21:41   #28
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Ja se ne slazem s izjavama da su rezervacije lose, osobno mi dosta znace i jedini su izlaz da ispadnem odgovoran kod kupovine.
Npr. nemam svu lovu u cashu, pa moram zvati duznike i traziti isplate koje mi kasne, ili me netko moli da mu nabavim nesto i ja to moram potvrditi jer ljudi odustaju.....i kaj bi ja tu trebal reci da kupujem pa onda odjebati?? (ili cekati da neko drugi kupi prije mene?)

Upravo tome sluze rezervacije, i svako ko ima dovoljan IQ moze drugom potencijalnom kupcu objasniti da je rezervirano i zamoliti da priceka ili javiti onom tko je rezervirao da ima trenutnog kupca (a ne biti tulav i odhebati tog kupca posto trgovina nije dogovorena). I na koju fintu ovdje moze biti itko prevaren s rezervacijom?
Ali zašto bi tebi iko išta rezervira bez uplate (kapare)? Nebitno koliko si pošten, čovik to može prodat u roku odma umisto da tebe čeka i potencijalni zajeb?

Rezervacija i nema nekog smisla ako nema tu kapare
Staro 01.11.2011., 21:55   #29
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Nitko nije duzan dozvoliti rezervaciju...ako neces ne moras.

Meni je osobno rezervacija isto sto i kupovina s odgogodom dogovora....dok nije kupoprodaja dogovorena, dotle je rezervacija. (a neposten i neodgovoran moze napraviti sranje u bilo kojem stadiju kupoprodaje: dogovoru, primopredaji, reklamaciji)
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2011., 22:01   #30
Brlja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova

Da je trgovina bila poštena-je! Nije ti uzeo lovu pa te zajebo, zar ne?!
A sad, to što je djubre od čovjeka, nitko nemože ispravit.
Ovo je rizik kupovanja preko oglasa, oduvijek je tako.
E to je ta razlika neodgovoran - posten. Ak si odgovoran onda i stojis iza onog sto kazes, jer poslujemo preko PM-a i sms-a a ne da ga nekom utrpas nakon dogovora.
Brlja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno