|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
U kojoj rezi capturirati VHS?
Prije nego me moderator uputi na www.doom9.org, tamo sam sve procitao ali me ipak nesto zanima? U kojoj rezi&fps capturirati obican VHS za dobiti najbolje rezultate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
samo kad bih znao
Datum registracije: May 2003
|
Re: U kojoj rezi capturirati VHS?
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: U kojoj rezi capturirati VHS?
Citiraj:
Jer si ograničen jačinom konfe. A to je i reza VHS-a. Najbolje u nekom Dubu, u njemu se može fino sve poštelati. Pogotovo ako je orginal snimka loša. Ja sam snimao i u 720 ali samo ako je orginal VHS bio dobre kvalitete, inače nema smisla...i to samo zbog gledanja na kompu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
aka Mali Mirko
|
Re: Re: U kojoj rezi capturirati VHS?
Citiraj:
![]() - deinterlace , koliko sam razumio jer VHS snimka svaki frame prikazuje dvaput, pa je to nepotrebni dvostruki posao kod kompresije, ali se ovako gubi pola (vertikalne ?) rezolucije - inverse telecine , reconstruct from fields adaptive. Ovo bi trebalo vratiti (vertikalnu ?) rezoluciju od framea koji je ostao, a bez velikog gubitka na kvaliteti slike Jedina je caka sto se ovaj tekst odnosio na NTSC VHS koji je 352x240@29.967fps, pa nisam siguran za PAL koji je 352x288@25fps. Ali da cu probati to sigurno ![]() Je li netko ovo vec probao? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
|
Re: Re: Re: U kojoj rezi capturirati VHS?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Pa imaš u jednom BUG-u cijelu gujdu o prebacivanju VHS-a na comp. Ako ti je na VHS-u nekaj jako bitno-najbolje ga je snimit nekompresirano, fino obraditi i tek onda ga kompresirati u format koji hoćeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: U kojoj rezi capturirati VHS?
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
A jeli itko pogledao Pogijev sig? Sa celerom 600 teško da bude delal capture u 720... Zato sam ja rekao da mu je bolje delati u rezi VHS-a i u Dub-u probat malo popraviti kvalitetu slike./ako se da/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Nema teorije napraviti dobar capture s tim procom... Bude se nešto sjebalo, garant. Jedino može stvarno upaliti ono što je Jelc rekao, reza za VHS pa kasnije obraditi. Ali onda stvarno treba PROSTORA, kao što Tin primjeti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
[QUOTE]Originally posted by Jelc [B]No da. A jeli itko pogledao Pogijev sig? Sa celerom 600 teško da bude delal capture u 720... GLE FAKAT !!!
![]() |
#14 |
matroxfanatic
|
Ako ima dva diska (a drugi je 7200o/min), tada mu je najbolje snimati u AVI, jer dobiti ce najbolju kvalitetu, pa se moze onda igrati s prebacivanjem u bilo koju zeljenu kompresiju. Isprobao sam nekoliko MPEG-1/2 capturing programa, i svaki je davao pomalo ocajnu sliku. Najbolje rjesenje mi je snimanje u AVI i naknadno prebacivanje u MPEG2. Zahtjevno je po pitanju diskova, ali je i najisplativije (ako je kvaliteta najvaznija).
![]() |
#15 |
aka Mali Mirko
|
Odgovor svima
Hvala svima na odgovorima. Svi oplakujete moj celeroncic ali bez obzira na to on jos uvijek capturira doticni VHS u 640x480@25fps (PicVideo MJPEG compresija). Zatim iscupam zvuk sa VirtualDMom, konvertiram ga u MP3 mono 128kbit, video stream obradim sa null transform, resize i deinterlace filtrima vratim zvuk u 2pass XVID kodiranju. I ja zadovoljan. Uglavnom treba isprobavati kako je netko i spomenuo. PS imam jedan 5400 disk a capturiram na jednoj 11Gb particiji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|