|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kursor treperi par frameova unaprijed?
Naime, ovo mi se počelo neki dan događati: Kad mičem kursor po ekranu (100hz ekran, na 60 nije primjetno, USB polling na 500hz), javlja se još jedna kopija kursora koja treperi po par piksela ispred u istom smjeru kretanja. Pojavi se na možda kojih 5 ms, zaista skoro pa neprimjetno. Probao sam uhvatiti taj problem sa screenshotovima svakih 1/2 sec, no ne uspijeva ga uloviti. Problem sam "riješio" tako da sam u troubleshooting optionsima XP-a pomaknuo hardware acceleration 1 notch ulijevo da ne akcelerira renderiranje kursora i bitmapa. Razlog zašto sad primjećujem taj problem, točnije, zašto ga unazad mjesec dana nisam primjećivao jer u tome što sam koristio curin LCD, koji je očito pretrom (matrica), a i radi na 60hz, da pokazuje ovakve anomalije. Ikakve ideje što bi mogao bit uzrok ovoga problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Prvo nove drivere za grafu. I onda probaj dignuti refresh rate na monitoru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Maknuo stare, restart, instalirao najnovije, restart. Ništa. Sve po starom... [EDIT] Doduše primjetio sam nešto VEOMA čudno... Kad miš hovera iznad firefox prozora, ne javlja se problem. [EDIT2] Sad sam skužio nešto još čudnije. Mislio sam da je povezano sa bojama, pa sam provjerio na http://tft.vanity.dk/monitorTest_scale.html. Nije vezano uz boje. Štoviše, iznad firefox windowa niš ne šteka. Ako ga minimiziram, problem se javlja, OSIM ako imam neš u flashu u pozadini :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
A polling sam probao 125/500/1000. Ista stvar. Probao sam promijeniti i USB port... Sve mi se čini da će past jedan fini format C:\ [EDIT] Izgleda da sam našao problem... Naime, updateao sam u međuvremenu na SP3, koji je promijenio usbport.sys, i očito ga je driver od deathaddera, pokušavajući sforsat 500hz, shebo. Ni usb mouserate switcher ne radi... Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 31.05.2008. u 17:19. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|