|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
(Riješeno) Restart računala u Wc3 - temperature normalne?
Dakle, prvo da krenemo sa konfiguracijom:
Dakle, problemi su se počeli javljat prije mjesec dana. Za vrijeme igranja WC3-a, komp se zna randomly restartat sam od sebe. Nikakav BSOD, čudno pištanje, memory dumpovi, errori i sl. Odmah ako se nakon toga ode u BIOS i provjeri temperatura... Najnormalnije:
Maknuh bočnu stranicu od kućišta... Isti problemi. Čak i jučer navečer kad je bilo 18° u ZG... Memtest86 ne javlja nikakave greške, računalo se ponaša najnormalnije u svakodnevnom radu, AGP fastwrites je isključen, nijedna komponenta nije overclockana.... Nemam pojma što bi moglo bit. Koristim doduše ne-WHQL drivere od nVidie, probat ću se prebacit na starije, eventualno na kaj još sumnjam bi moglo bit noname napajanje staro 5 godina. Pa, ako netko ima kakvu ideju u čem bi još mogo bit problem nek javi. Unaprijed hvala! [EDIT] Problem je bila hrga prašine u CPU cooleru između venta i rebara. Očistio sam ja rebra, no i dalje nije zrak mogao strujat po njima. Očito dok je došao do biosa nakon restarta CPU se spustio na normalnih 52° Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 13.06.2007. u 23:29. Razlog: (Riješeno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svakako prvo provjeri napajanje, ako svi drugi testovi prolaze. Možeš uzeti multimetar pa mjeriti railove za vrijeme igranja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vratio sam drivere na 93.71 i više nema problema (izgleda). Naime, komp se restartao jer sam uključio opciju da se komp restarta odmah kod BSOD-a, a ne radi temperature ![]() Kako sam isključio to, komp se BSOD-ao, vratio na 93.71 - odigro već 10 partija i niti jedan BSOD. WHQL ipak znači neki vrag izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo da i ja javim i ja imam taj problem,dakle idem stavit novije drivere ![]() to ko neka kompjuterska gripa ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Hm, opet mi se komp BSOD-ao. Nakon restarta, windowsi uopće ne otvaraju onaj error report, tako da ne mogu ni skužit kaj je BSOD htio reći... Nije izgleda do drivera. Dal se može negdje odvest komp i testirat u čem bi bio problem? Tj, da su ljudi voljni provjeriti a ne "Kod nas je sve radilo normalno. 400 kn molim." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|