|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
crkla ploča ili samo bios?
Kad upalim računalo zavrti se disk i dvd, nema nikakve slike, i nemogu ga više ugasit. Isprobo memoriju i grafu na drugom računalu i ok su, proc isto ok. Radio sam u wordu i najednom se računalo smrzlo, resetiro ga i nakon toga više ne mrda. Ploča nije bila clockana (Biostar p4tse, sock478). Naime zanima me dal mi se isplati stavljat novi bios, da nije slučajno on riknio jer sam ga flešo taj dan? I primjetio sam da kad stavim drugu ploču i spojim napajanje, na sekundu se upale lampice na tastaturi (num lock, caps, scroll) dok kod ove koja ne mrda ništa se ne pali. HEELLLPPPP!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
jesi pokuša izvadit bateriju ili onaj jumper da ti se resetiraju postavke u biosu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
fwd
ma jesam i probo ju ostavit bez baterije jedan dan, očistio CMOS i opet neče, samo crn ekran i ne diže bios, i ne daje nikakve zvukove (bip-ove) Provjerio sam još jednom ipak se upale one lampice al dok ga upalim, znači razlika je od ploče do ploče |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ima neki lik u Virovitici koj reprogramira bios tak da mi je to blizu, zanimalo me samo dal bi mogo bit bios jer reprogramiranje je 50kn da ne dajem bezveze ak je ploča crkla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Također mislim da je ploča, ako se samo tako iznenada isključio. Osobno sam se susreo s par takvih situacija, posljednja je bila prije par mjeseci. Lega je radio u Excelu i samo se komp smrzo. Resetirao ga i više nije bilo bootanja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ovo sad vec postaje pravilo, office alati ubijaju maticne ploce stalno se moze na netu procitati o ovakvim situacijama kada ploca rikne i u 99% slucajeva korisnik je prije toga radio u word/excelu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|