|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Problem sa AM2
Ovako kupio sam novi AMD Sempron 3000+ AM2, 1GB kingmax ddr2 rama na 800mhz, radeon x1650pro 256mb gddr3 ECS NFORCE4M-A ploču. Od slarog kompa su mi ostali maxtor 40gb i lg dvdram i dvdrom. Problem je slijedeći pokrenem instalaciju windowsa i formatira mi se disk i kopiraju filovi, zatim mi se resetira komp ikada bi trebala krenuti sama instalacija windowsa izbaci mi "error loading operating system" i tu naravno stane. Pomislio sam da je greška u hardu ili samom cd-u pa sam probao instalaciju na starom kompu i prođe sve u redu.Molim hitno za savjete i pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Testiraj rame,ako nije to mozda je ploca
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gdje ti to pokazuje ? Na POST-u ? Vjerojatno ti je krivi memorijski djelitelj postavljen u BIOS-u. Trebalo bi pokazivati ili DDR2 667 ili 800 (neki vele da Semproni nemaju djelitelj DDR2 800 tj. 1:2, a znam da se inače boota mema po SPD-u - što je kod tebe DDR2 800) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
To mi je pokazalo u memtestu. Evo sad sam u BIOSU namjestio na 800mhz, ali to ne mjenja stvar. I dalje se javlja greška. Inače ovo je ploča http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22131 a ovo memorija http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22162 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
A to bi trebalo raditi bez problema. Probaj nekako drugačije spojiti HDD (pa makar morao na isti kanal di je i DVD čitač), promjeniti kablove. Jer, sve je u redu, kompatibilno je i tako to... Trebalo bi isprobati dio po dio pa vidjeti koji radi problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Što se tiče spajanja HDD-a i dvdroma i pržilice probao sam sve živo i neživo. Spajao sam kako bi trebalo HDD na IDE1 a čitač i pržilicu na IDE2. Onda čitač i HDD na jedan port a pržilcu na drugi. Ma sve i ne pomaže. Neznam....kažeš da su kompatibilni onda neki dio mora bit očito pokvaren....sad neznam šta da radim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
A gle, ako nemaš zamjenske djelove negdje (bilo svoje bilo od frendova) - reklamacija. Pa nek se oni muče onda, samo pazi da kod njih ne bi sve prošljakalo kako spada pa da novce popušiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Registered User
|
Hvala na pomoći. Riješio sam problem. Sram me i reć šta je bilo. Problem je bio IDE kabel od HDD-a. Iako je čudno da mi je radio na starom kompjuteru na ovom nije htio. Zamjenio sam i sad je sve 5. Još jednom Vuco ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Nema problema ![]() Ajde kad se upoznaš sa pločom, slobodno napravi mali review na ovom linku ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Time bolje, napiši sve dobro i sve loše. Ploča bi trebala biti super u svemu, osim možda u OC-u (zbog BIOS-a), ali sve je to isti chipset - isti vrag. Velim, bilo bi lijepo kada bi napisao išta, čisto da se zna za ubuduće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Rekoh da ću vidit kakva će se pokazat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|