|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
ne prepoznavanje monitora pri pokretanju kompa
Srdačan pozdrav svima! Imam jedan dosta glupi problem koji mi polako ide na živce. Stvar je da ne znam točno koja je komponenta kriva za to, pa ukoliko znate molio bih da pomognete Ovako, ukoliko je komp ugašen i pokrenem ga pritiskom na gumb, on krene u boot up proces i s obzirom da matična ima brojčani LED indikator boot-a, zapišti dugo, točno na broju 26, što po manualu je između ostalog "init onboard H/W monitor devices". nakon toga pištanja, boot prođe dalje (sudeći po tom indikatoru, izvrti sve i čuje se da uđe u windowse. No slike na ekranu nema, i ekran blinka kao da je u standby modu. Ukoliko ga restartam sve prođe normalno. Bez obzira na koliko puta ga restartam je sve okej, radi. Samo kada ga pokrećem a komp je bio ugašen onda se ovo pojavi. Ako ga upalim, pričekam malo, i stisnem reset button (prije nego zapišti uopće), opet sve prođe normalno. Stvar se događa svaki puta kada ga palim a bio je ugašen. Čim je upaljen i treba bootat sve radi. Isprobao sam 3 verzije BIOSa matične, i na sva tri ista stvar. E sad, ja ne znam točno u kojoj je komponenti caka, pretpostavljam da je MBO. Spisak komponenti sslijedi: MBO - Abit AW9D, VGA - Radeon x1950pro, 2*1gb ddr2 ram,CPU - C2D E6300, Seagate 250GB sata. Monitor je samsung syncmaster 757dfx. S obzirom da grafička ima samo dvi izlaze, spojen je preko konvertora koji je bio priložen uz grafičku karticu. Monitor se normalno bootao na prošloj konfiguraciji.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|