|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Athlon XP 2500+ na 78° u idleu?
Dakle ovako konfa je Nightelf iz potpisa i doticni Athlon radi na 78° cim ga upalim, ista temp je i u Everestu i u BIOS-u. Temp sistema je 35°. Procitao sam da je prosjecna temp AXP-a od 75-85°, e sad jel to kod mene stogo nevalja ili mozda senzori lazu? Prvo pitam posto mi je taj komp od starog i zavucen je pa mi se neda sad rastavljat sve. EDIT: Evo komp je sad bio ugase skoro sat vremena, upalim ga, odmah u BIOS i temp proca je 66° .... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: rams. 29.05.2007. u 01:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Prvo provjeri na koliko ti se RPM-a vrti vent na procu, i naravno počisti prašinu. Onda se javi, ako opet bude ista situacija. Dakle prašina i vent na procu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da mu nije dobro sjeo hladnjak vjeroajtno isti nebi bio vruć... ![]() Anyway nek provjeri dal je vent možda crkao, ako nije prašina i pasta svakako (na kraju) možda slabo ventilirano kućište, posebno ako je samo PSU koji ispuhuje, možda je njemu crko vent...
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
80286
|
Vent se vrti na cirka 2600rpm, prasine nema bas nesto previse al ajd budem ga usisao. A cooler necu skidat nego cu rec starom da ga odnese kod svog kolege koji mu se bavi kompovima ![]() ![]() EDIT: Evo usisao sam ga, nema promjene...
Zadnje izmijenjeno od: rams. 29.05.2007. u 12:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
hmm, jesi vidio kojom se brzinom vrti vent ili si samo iz biosa pročitao rpm? i kolmko je hladnjak vruć? meni je recimo vruće na dodir i temperatura od 50 celzijevaca, a preko 75 stupnjeva ćeš se i opeći ako držiš prst par sekundi. i jel ti uvijek bila takva temperatura u biosu ili si nedavno primijetio da je visoka?
![]() |
#9 |
80286
|
Hm, kako mislis jesam vidio kojom se brzinom vrti, vidim da se vrti jako brzo pa nemogu odoko procijenit kolko rpm ![]() To mi je od tate komp (Nightelf), on na njemu radi knjigovodstvo i nisam ja nikad zagledo njega. Tek sam eto jucer iz radoznalosti pokrenuo Everest i vidim da mi je temp malo previsoka. E sad mozda je on radio tak bez problema jer se neradi nista zahtjevno na njemu ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ak se brzo vrti onmda je vjerojatno cca 2xxx rpm ![]() moguiće je da je tak radio cijelo vrijeme ali svejedno je to previskoa temperatura. mada velim na dodir ćeš najbolje znati jel to tak vruće jer i bios zna krivo očitavati temperaturu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko se sječam Socket A ploče (neke) imaju onu diodu koja strši i mjeri temp proca, ako se ona dira, točnije pomakne prema gore temp će se prikazivat krivo.. Probaj bazu coolera sa prstom, zamjeni pastu, ako možeš uslikaj tu diodu da ti kažem dal je na dobrom mjestu ako se radi o toj diodi koja se može micat.
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Na koliko ti je postavljen napon proca? Default je 1.65 V, a većina radi stabilno i na 1.4 V, ali za to treba testirati...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
80286
|
E vidis nisam se sjetio napisati, Everest kaze za Vcore 1.7V, i znam da bi trebao biti na 1.65V, ali u BIOS-u nema opcije za mjenjanje napona. Trenutno je na Normal i jos ostaje samo za povisenje napona a to mi netreba nikako ![]()
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Daj vidi da nije slučajno kloknut...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
80286
|
BIOS -> Load optimal Settings, nakon toga je ovakva situacija. Nije kloknut. Ako odem na Load FailSafe Setings onda ga spusti na 1100MHz, jos ga underclocka onda. Ma ja cu jednostavno rec tati neka kaze tom liku njegovom da mu provjeri cooler i pastu i proc kad bude isao kod njega. Thx svima za help, ja vise nemogu dalje posto necu skidati cooler.
![]() |
#16 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
imam isti proc i slicnu plocu 7n400pro2 i isto su temperature uvijek visoke a na dodir nije tako i jednostavno sam to poceo ignorirati, iskljucio u biosu da me upozorava na to i radi vec nkih 3g tako... robao sam isto tako sve zivo i nezivo, coolere, paste, poliranje baza... nema tu pomoci, meni se cini da gigabytovi senzori kenjuckju i jednostavno sam to izignorirao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|