Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2007., 01:59   #1
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Jel maticna crkla

pozdrav svima!

nedavno sam kupio od par clanova s foruma ddr2 memu, am2 athlona i gigabyte m55s-s3

i desilo se to da nakon instalacije proca nije uopce htjela uc u bilo koji os, bilo stari bilo live linux distru, puknuo sam memtest i ploca je pocela bacati greske, ono tisuce u par sekundi,
pokusao sam staviti sve u biosu na auto i normal (one opcije di se dize napon i MHz ) ali opet ista stvar,
buduci da mi se vise nije dalo prckat po biosu koji mi je novi, odlucio sam napraviti clear CMOS... nakon toga ploca je prestala davati bilo kakve signale na monitor, svi ventilatori se upale, nekad se da izgasiti na power gumb, nekad ne i to je to.. u svakom slucaju na monitoru se nis ne pojavljuje

isprobao sam graficku u staroj konfi i ona radi normalno, probao sam sa 2 pci grafe za koje nisam 100% dal rade ali opet isto,

problem mi je to sto nemam di probati niti procesor niti ram pa nemogu bit siguran, a vlasnici svih prijasnjih komponenata tvrde da su radile normalno kod njih
stvar koja jos govori u prilog tome da je maticna otisla je to da je ploca vec jednom otkazala prilikom flasha biosa (kod proslog vlasnika) nakon cega je zamjenjena novom plocom (pod opisom kvara je pisalo "ne posta")

sta vi mislite, da ju nosim na reklamaciju ili bi moglo biti da nes drugo od komponenti za***ava?
hash je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2007., 19:01   #2
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Mislim da jecrkla ploča. Probaj još jednom sve izvaditi van. Bateriju, proc, memu, sve konektore...i pusti nek stoji par sati. Onda vrati sve opet unutra. Ako ne šljaka => reklamacija.
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2007., 20:23   #3
hash
Premium

odnio sam je vec na reklamaciju, probao sam to sve sto si rekao i nis, sve po starom, thanks svejedno
Staro 30.05.2007., 19:47   #4
hash
Premium

evo dosla ploca sa reklamacije, tip kaze da je sredio stvar al nije rekao kaj je bilo, neznam ni sam da li sam pitao jer sam bio hepi kaj je ipak maticna i da je to sad to

uglavnom, dodjem doma, sve spojim
pokusam bootat staru instalaciju ubuntua nista, javi neke errore ali barem vise nije onaj stari CRC error

nis, idem stavit live ubuntu i probat memtest da to jos provjerim prije nego se bacim u novu instalaciju i memtest puca errore, malo manje nego prije ali recimo 10ak po sekundi

nis, odem u bios stisnem ctrl+f1 i prebacim memu sa 800 na 667, sve ostalo ostavim kak je bilo

f10, save&exit, ok
.
.
.
.
.
nista, nece se rebootat...
cekam 5minuta da nebi bilo... i nis, sam stoji, na monitoru ledica blinka i to je to
zgasim ga i opet isto, vise ne posta

napravim clear cmos, ne pomaze...
zovem ih u ducan i lik mi kaze da sutra zovem jer servis vise ne radi, naravno, sutra sam na faksu i dok dodjem doma servis opet nece radit.. tak da cu prekosutra opet vozit maticnu na reklamaciju... neznam vise kaj da radim...
aj mozda mi ovaj put daju novu koja ce sljakat ... ili ipak ne

muci me dal je mozda moguce da je memorija ipak u pitanju, ak je tak dat cu 250kn za novi stick i ovog dat na reklamaciju al stvarno bi htio nazad svoj stari komp ... ***emu i sve, nikad nisam imao ovakva sranja a dost cesto mjenjam komponente

Zadnje izmijenjeno od: hash. 30.05.2007. u 20:19.
Staro 02.06.2007., 09:12   #5
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
pa prvo si triba posumnjat na memoriju s obzirom na memtest
alimilano je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas