|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ASUS P5N32-E SLI PLUS (WinXP) Problem
Evo posjedujem tu ploču i mučim se s njom na XPu. Konfa je u potpisu, verzija BIOSa 602 (najnovija). Instaliram samo Drivere da zadovoljim Device Manager, napravim sve testove, sve prođe, čak i 3D Mark06 (ponekad 50-50). Upalim igru i nakon 1-10sec komp se ugasi! Stavim Vistu, snimi SVE DRIVERE od svega, i radi ko suza ![]() Skinem najnoviji WinXP, stavim najnovije drivere, svi testovi prođu, upalim igru, komp se ugasi. Promjenim memoriju, ista stvar. Na Win Vista sve radi. 8800GTS na ASUS P5WD2-E Premium radila ko suza. Pa sad, dal netko zna išta u vezi takvog problema. Da se komp u igrama, samo ugasi, pod WinXP.
![]() |
#2 |
Premium
|
Jel mozda zbog pregrijavanja chipseta??? Sad mi se počeo gasit i pod Vistom, upalim DVD i boom! Sad sam stavio ventilatore na chipset, pa da vidim... Pustit ću tako 2 dana, a onda ću ugasit apsolutno sve ventove, pa opet pustit 2 dana...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam imo slicnih problema sa svojom plocom nije ista ali su jako slicne,meni je dolazilo do pregrijavanja chipseta ali radi loseg kucista cim sam sve to ubacio Armor sve je pocelo raditi kao sat ali tek nakon 4 maticne na kojima mi je 4 puta izgorio PCI slot!! Znam jednu stvar da vise nikad necu staviti to smece od Asusa u svoje kuciste! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ASUS radi odlične ploče inače, za tvoj info. I imam Kandalf LCS, tako da kučište mi je ok. Naime, primjetio sam da kad stavim grafu na original PCIx power cable da se ruši, a kad stavim na adapter, da je prilično stabilno. Prolazi PC Mark bez beda. Bar zasad. Ovak sam probao: 1. Original PCIx power cable - Odmah se ruši nakon cca 3-5sec kad startam "Psysics and 3D". 2. Adapter - Prođe "Psysics and 3D". 3. Original PCIx - Ruši se "Psysics and 3D". 4. Adapter - Opet se sruši "Psysics and 3D". 5. Adapter, razdvojim adapter na 2 različita kanala - Prođe "Psysics and 3D". 6. Restart računala, ponovo test i prođe "Psysics and 3D". Zasad radi... Ev, igrao se 2h, sve ok.
![]() |
#5 |
Premium
|
Ev, baš sam kresnuo CIJELI PCMARK 05... Nakon 30min, sve je prošlo i dobih 7500bodova. Ništa, velim, vidit ćemo još prek dana kad narastu temperature i kad zatvorim case.
![]() |
#6 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Odi u neki servis (preporucam Links), donesi ekipi bureke i kefire, te ih zamoli da ti spoje kantu na neki bolji PSU i testiraju. Meni sve nesto smrdi da ti je taj TT 750W u banani.
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma ironično je što imam svoj servis, al mi ga se neda nosit. Nemam vremena se bavit previše dok sam na poslu. ![]() Uglavnom, zasad sve radi, danas ću nabacit XP pa da vidim šta kaže... Ako po XPom radi, nebum se previše zabrinjaval, ako ne, zovem Ve-mil da mi daju neko drugo napajanje, OCZ 700W ili tako nešto...
![]() |
#8 |
Premium
|
Ev, radi sve ko podmazano i na XPu... Mislim, prošao je sve testove ![]() No iako je prošao sve testove, ugasio se u igri nakon 1 minute... Khm... Ništa, u ponedjeljak bum probao Corsair 520W napajanje, pa ćemo vidjet kako će ić situacija dalje.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 25.05.2007. u 16:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A kaj će ti 700W napajanje, bezveze ćeš bacit pare? ako zeza kad je uključen na PCI-E konektor može biti da je taj kabel ili konektor u banani. Kao što si rekao probaj sa drugim napajanjem. BTW taj Corsair 520W je puno bolji PSU od TT-a i ako ćeš ići na zamjenu napajanja toplo ga preporučujem. P.S. daj obriši onaj dio gdje ''skidaš WinXP'' Inače za info Asus radi odlične ploče za Intelove procesore samo kaj bi bilo bolje da kupujete ploče sa Intelovim chipsetom. nVidia chipset je OK ali brate mili grije se užasno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Istina, jako sam se razočarao s Nvidinim čipsetom, Intelov mi je bio puno puno bolji. Zašto da to obrišem, pa nije ništa čudno skinut XP? Aktiviraš ga i bok ![]() Što se tiče PSUa, ne idem ispod 600W-650W, jer uskoro ide SLI...
![]() |
#13 |
Extreme Air Cooler
|
Cors 520 pogura 2x 8800 GTX SLI. Zadrzi si ti njega i nakon "servisa". Vidjet ces da su sve nevolje kao rukom odnesene. ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
Al Corsair moram platit punu cijenu,a OCZ 700W mozda nešto sitno.
![]() |
#15 |
Premium
|
Zel sam 620W Corsair da isprobam, pa ćemo vidit.
![]() |
#16 |
Premium
|
Yup, sve dela ko urica. Stavim Corsair 620W WinXP - Igra radi. Stavim TT 750W - ugasi se Stavim Corsair 620W - Sve radi. Izvadim TT Van kučišta, probam - Ugasi se. Stavim Corsair - Igram 1h Sve radi. Stavim TT - ugasi se. Zaključak: TT na reklamaciju!!!
![]() |
#17 |
Extreme Air Cooler
|
Told ya so. Iako, mislim da bi ti i Cors 520 bio future-proof.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|