Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.05.2007., 09:14   #1
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
HP InkJet pisač - razmazivanje tinte

Pozdrav!

Upravo sam kupio HP OfficeJet L7580. Do sada sam uvijek radio sa laserskim pisačima a kako mi je trebao All-In-One uređaj odlučio sam se za spomenutog. Ispis je odličan međutim koliko god vremena ostavio tinti da se suši kada prođem prstom (ili papirnatom maramicom) preko teksta tinta se prilično mrlja. Naravno koristim originalne tinte i glave koje su došle s printerom, a isprobao sam i nekoliko vrsta papira koji su svi imali na sebi oznaku InkJet (odnosno deklarirani su kao univerzalni - znači imaju kvačicu i pokraj oznake Laser i pokraj oznake InkJet). Bio sam na servisu i rekli su mi da je to normalno za InkJet pisače i da nemam pravo na reklamaciju.

Da li je to stvarno tako? Imam li pravo na reklamaciju? Jako mi je čudno što do sada nikada nisam čuo niti u jednoj recenziji InkJet pisača kako govore o ovom problemu.

Da li bi možda pomogle neke specijalne vrste papira ili tinte? Ako da gdje se mogu kupiti i koja je cijena?

Hvala na pomoći.
A-V je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2007., 15:32   #2
A-V
Premium

A-V's Avatar

Može li, molim vas, netko tko ima inkjet printer ispisati jednu stranicu (crnog) teksta i provjeriti da li se mulja na dodir?
Stvarno neznam jel me ovi u servisu vuku za nos ili ne? Jednostavno mi je teško prihvatiti da je to njima normalno za inkjet pisače...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.05.2007., 15:40   #3
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Gle ja nemam HP, ali znam da razmazivnje kao što si ti opisao nije normalna pojava. Osobno imam Epson i boja se "razmazuje" kada printam na photo papir na photo kvaliteti, ostavim je malo da se osuši i sve 5! Na običnom papiru mi se to nikad nije desilo.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2007., 15:44   #4
A-V
Premium

A-V's Avatar

Kakav je to ''običan'' papir koji koristiš? Jel ima oznaku InkJet, Laser, Copier ili sve navedene?
Staro 25.05.2007., 16:32   #5
Toncek
member

Toncek's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
vrati to nazad, kakvo razmazivanje teksta.....
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2007., 17:06   #6
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
Autor A-V Pregled postova
Kakav je to ''običan'' papir koji koristiš? Jel ima oznaku InkJet, Laser, Copier ili sve navedene?
Onaj za 20kn , svaki papir koji sam imao do sad može se printat na Laseru i na Jetu i tzv. Copy za kopirne uređaje. Da imaš zamijensku boju razumio bi ali sa orginal bojama nebi trebalo biti ni najmanjeg razmazivanja

Staro 25.05.2007., 18:15   #7
A-V
Premium

A-V's Avatar

Ok, get this...

3 vrste papira koje koristim:
Golden star premium (ima oznaku samo lasera): mulja
Navigator universal (ima obje oznake - laser i inkjet): mulja
Triotec premium (također dvije oznake): mulja samo kada se jako pritisne papirnatom maramicom.

Isprobao sam i inkjet kod prijatelja - ista stvar!

Kladim se da se i svima vama događa ista stvar. Ali kako sam do sada radio na laseru odmah sam uočio promjenu.

Učinite ovo:
Trljajte jako pritusnutu maramicu (ali jako!) i vidjet ćete mrljanje.
A o znojnom prstu da ni nepričam!
(govorim samo o crnom tekstu na običnom papiru a ne o foto ispisu na glosy - tamo ni ja nemam problema)
Staro 26.05.2007., 10:22   #8
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Nitko neće snažno trljat maramicom, čemu? Kako god pređem s prstima se ne razmrlja, a da se trajno osuši treba mu jako malo vremena. Ali ovo da mulja " na dodir" nije nikako u redu, to se ne bi smjelo događati!

Neznam kakv je taj papir ali ja predpostavljam da se ne podnosi sa tintom, to je moje osobno mišljenje, možda sam u krivu.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno